2017. október 21., szombat, Orsolya napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/idojaras-jelentes-2-2059840/

Időjárás-jelentés

MTI
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
Norvégia fölött található az a ciklon, amelynek hatására Skandinávia déli részén és a nyugat-európai országokban többfelé erősen felhős az ég, és eső, zápor, zivatar is előfordul. Közép- és Kelet-Európa időjárását ugyanakkor egy markáns anticiklon alakítja, így ott túlnyomóan napos, eseménytelen az időjárás, csak helyenként fordul elő zápor, zivatar a nappali gomolyfelhő-képződésből. A Mediterráneumban az évszaknak megfelelően továbbra is 35 és 41 fok között alakul döntően a csúcshőmérséklet. A kontinensen azonban nem itt van a legmelegebb, hanem a Kaszpi-tenger mentén a Volga torkolatától délnyugatra, ahol 42, 43 fokig emelkedik délutánra a maximum. Az északi államokban 20, Nyugat- és Közép-Európa legnagyobb részén 25 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Szerda estig a Kárpát-medence fölé egyre melegebb, száraz levegő áramlik; visszatér a kánikula.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:
Túlnyomóan napos idő várható többnyire kevés gomolyfelhővel, de a Dunántúl északnyugati részein késő délutánonként lehetnek kissé felhősebb körzetek is. Csapadékra jó eséllyel sehol sem kell számítani, de szerda késő délután, este az Alpokaljára Ausztria felől kis valószínűséggel besodródhat esetleg egy-egy zápor, netán zivatar. A déli, délkeleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, de kedden az Észak-Dunántúlon még élénk széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 20 fok között valószínű, de főként az északi völgyekben ennél néhány fokkal hűvösebbre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 31 és 38 fok között valószínű, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.

Hirdetés

Kiemelt

Rák a szemben

A fertőző betegségek terén a legnagyobb változás a kullancsok és rovarok (például szúnyogok) által hordozott betegségek elterjedésében várható.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!