2017. szeptember 22., péntek, Móric napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/husz-evig-rejtozkodtek-egy-gyilkossag-kiterveloi-1946320/

Húsz évig rejtőzködtek egy gyilkosság kitervelői

Egymillió forint, egy kocsi és némi ékszer volt az emberölés ára
Húsz éve, 1997-ben ölette meg volt élettársát egy gyerekkori ismerőse közvetítésével P. Gabriella. A bérgyilkost életfogytiglanra, két segítőjét 10-10 év fegyházra ítélték még 2006-ban. Hamarosan a megbízók is bíróság elé állnak.

Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat egy húsz éve történt bérgyilkosság miatt a Fővárosi Főügyészség a 45 éves kistar­csai P. Gabriella és a szintén 45 éves angyalföldi V. András ellen. A terheltek a vád szerint még 1997 augusztusában megbízást adtak három férfinak egy nagytarcsai vállalkozó megölésére. A BRFK életvédelmi nyomozói 2016. január 14-én fogták el V. Andrást, az erről értesülő P. Gabriella pedig még aznap feladta magát a rendőrségen.

Fotó: MTI

A bűncselekmény végrehajtóit már 2006-ban jogerősen elítélte a Fővárosi Bíróság

A két vádlott már gyermekkorától ismeri egymást. P. Gabriella éveken át – egészen a vállalkozó haláláig – az áldozat barátnője volt. A férfi 1994 őszén előzetes letartóztatásba került egy büntető­ügy miatt, s csak 1997 nyarán szabadult. Addigra viszont P. Gabriellával végzetesen megromlott a kapcsolata. A vád szerint a nő 1997 augusztusa körül megbízta V. Andrást, hogy keressen bérgyilkost az egykori élettárs megölésére. V. talált is egy alkalmas bűnözőt, aki a megbízást egymillió forint, valamint a célpont autójának és arany ékszereinek fejében elfogadta, majd a bérgyilkosságba bevont két másik társat is. Ezután V. András a P. Gabriellától kapott információk alapján többször tájékoztatta a végrehajtókat a célpont napi­rendjéről, szokásairól. Időközben pedig az egyik elkövető Tápióbicskén, egy családi ház udvarán kiásott egy két méter mély gödröt.

Az elkövetés előre egyeztetett napján, 1997. augusztus 21-én az esti órákban a három férfi gépkocsival a célpont nagytarcsai házához hajtott. A vád szerint az elkövetők ártalmatlanná tették áldozatukat, majd az alélt férfit a sértett által használt gépkocsiba ültették, és így már két autóval indultak a tápióbicskei házhoz. Miután megérkeztek, a megbízást elvállaló férfi a sértettet megölte; a férfi halálát fulladás okozta. Ezt követően a holttestről levették az ékszereit, a testet az előre kiásott gödörbe helyezték, majd a vád szerint másnap közösen bebetonozták.

A Fővárosi Bíróság 2006-ban jogerősen – egy másik emberölési ügy miatt is – a bérgyilkost életfogytiglanra, két társát 10-10 év fegyházra ítélte. A megbízók kilétét az ítéletig homály fedte. A gyanúsítottak 2016-os elfogását még egyévnyi nyomozás követte, amit a BRFK-n idén februárban fejeztek be.

Hirdetés

Kiemelt

Semjén Zsolt: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni

A miniszterelnök-helyettes úgy vélekedett, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni.

Poszt-trauma

Sátrazó migránsok miatt zárták be a híres egyetemet

8000 diák nem tanulhat.

Gyűlnek a fellegek a Soros-terv felett

A cenzúra agyréme fojtogatja a Wikipédiát (is).

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!