2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/hook-elfogadhatatlan-jogszabaly-2198965/

HÖOK: elfogadhatatlan a jogszabály

MTI
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elfogadhatatlannak tartja az ukrán parlament által elfogadott oktatási törvényt, amely álláspontja szerint figyelmen kívül hagyja a kisebbségi jogokat, az emberi, erkölcsi és morális normát.

A HÖOK hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: elfogadhatatlannak tartják, hogy Ukrajna abban látja országa és oktatása fejlődésének zálogát, hogy az ott élő kisebbségek kultúráját lábbal tiporja – köztünk a 150 ezres magyarságét is.

A kárpátaljai magyarok oktatásba fektetett munkáját szüntelenül egyetlen cél vezérelte: a lehetőségekhez képest a legkiválóbb anyanyelvi oktatás megteremtése, amely képes a magyar nemzetet megtartani és erősíteni, a kultúrát, hagyományokat ápolni és fenntartani, ezzel együtt pedig Kárpátalja fejlődéséhez hozzájárulni – mutatott rá a hallgatói szervezet.

A HÖOK aggályát fejezte ki és követelte az ukrán parlament által szeptember 5-én elfogadott oktatási törvény visszavonását.

Az ukrán parlament által elfogadott módosított oktatási törvény kimondja, hogy a kisebbségi nyelven történő oktatás csakis az óvodákban és az általános iskola alsó tagozataiban lesz lehetséges a jövőben.

Hirdetés

Kiemelt

Hosszabb a szezon a Balatonnál

A hazai kereskedelmi szálláshelyek vendégeinek 15,3 százalékát, vendégéjszakáinak 20 százalékát regisztrálták az év első hét hónapjában a Balatonon.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!