2017. június 24., szombat, Iván napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/holnap-indul-az-adok-kapok-napok-1603315/

Holnap indul az Adok-kapok napok

Elindul holnap az ország legnagyobb jótékonysági ruhagyűjtő akciója, az Adok-kapok napok, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet és a Premier Outlet immár ötödik alkalommal szervez meg közösen. A karitatív szervezet arról tájékoztatott, hogy az akció minden évben szép eredményeket hoz: 2013-ban 18 ezer, 2014-ben 40 ezer jó minőségű használt ruhadarab gyűlt össze a felajánlók jóvoltából, 2015-ben pedig rekordmennyiségű, 80 ezer adománnyal segítették a krízishelyzetben lévő családok, gyerekek mindennapjait. Ezt az eredményt 2016-ban megismételték, tavaly újra 80 ezer ruhadarab gyűlt össze.

– A felajánlások, amelyeket szombattól gyűjtenek, átmeneti otthonokba, családsegítő és gyermekvédelmi központokba, valamint menedékházakba kerültek.

Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója lapunknak elmondta: sokan év közben is gyűjtik azokat a ruhákat, amelyeket ekkor hoznak el az adománypontra.

– Bízunk abban, hogy idén is rekordot tudunk dönteni. Fontos azonban megjegyezni, hogy nemcsak a mennyiségre, de a minőségre is nagy hangsúlyt fektetünk azért, hogy az adományok valóban segítséget jelentsenek – mutatott rá.

Harc indul a szerencsejáték-függőség ellen 

Az emberek jelentős része rossz szokásként tekint a szerencsejáték-függőségre, pedig az egyik legsúlyosabb szenvedélybetegség – derült ki abból az internetes kutatásból, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. végzett közösen. A kutatás részleteiről később adnak tájékoztatást. Közben a karitatív szervezet és a vállalat közös, 2012 óta működtetett Játék határokkal elnevezésű programja újabb fontos szolgáltatással bővítette tevékenységét. Hét városban alakítottak ki olyan információs pontokat, amelyek támpontokat tudnak adni az érintetteknek és a családtagoknak, rokonoknak egyaránt. (B. A.)

 

Hirdetés

Kiemelt

Aleksandar Vucic: Szerbia a bátrak hazája

A beiktatáson részt vevő Orbán Viktor arra a kérdésre, milyen tanácsokat adna Vucicnak kijelentette: a szerb elnöknek nincs szüksége tanácsokra.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!