2017. május 26., péntek, Fülöp, Evelin napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/hollik-majtenyi-laszlo-soros-gyorgy-jeloltje-e-1461886/

KDNP: Majtényi és Botka tisztázza szerepét!

MTI
Mihamarabb tisztázni kell, hogy az ellenzéki pártok által az államfőválasztáson támogatott Majtényi László „Soros György jelöltje-e” – szólított fel a Fidesz és a KDNP szombati budapesti sajtótájékoztatóján Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.
  • 145 millió forintot kapott az Eötvös Károly Intézet Sorostól
  • Mit kell tennie ezért Majtényi Lászlónak?
  • Az államfő-jelölt kapott-e más forrásokat is?
  • Botka László tisztázza szerepét a Szeviép-ügyben
  • A csődöt jelentett cégből folytak-e pénzek az MSZP-be?
  • Újabb szocialistákhoz köthető korrupciós botrány

A napokban megjelent sajtóhírek szerint az amerikai üzletember „145 millió forinttal támogatta Majtényi László tevékenységét az Eötvös Károly Intézeten keresztül” – mondta a politikus.

Az intézetnek, amelyet a Soros Alapítvány hozott létre „a magyar közélet formálása céljából”, tulajdonképpen ez az egyetlen bevételi forrása – közölte.

A legfontosabb kérdés ezért az, hogy a támogatásért cserébe „Majtényi Lászlónak mit kell tennie Soros Györgynek”, képviseli-e Soros György érdekeit vagy politikai nézeteit – hangoztatta.

Hollik István további kérdéseket is feltett:

Majtényi László „Soros György jelöltjének tartja-e magát”, a 145 millió forinton túl más forrásokat is kapott-e az üzletembertől, Soros György ma is „fizeti-e” őt, idén mennyit kap tőle és mire költi?

Választ várnak Majtényi Lászlótól ezekre a kérdésekre, mert egy köztársaságielnök-jelöltről minden magyar embernek tudnia kell, hogy milyen külföldi érdeket, érdekeket képvisel – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. Hozzátette:

„az embereknek joguk van tudni, hogy pontosan milyen érdek köti össze Majtényi Lászlót Soros Györggyel, és milyen vállalásokat tett Sorosnak a sok pénzért cserébe”.

Remélik, hogy Majtényi László válaszol ezekre az alapvető és fontos kérdésekre – mondta Hollik István.

Botka László tisztázza szerepét a Szeviép-ügyben!


Botka László szocialista miniszterelnök-jelöltnek tisztáznia kell, hogy milyen szerepe volt a Szeviép-ügyben – jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki politikusnak el kellene mondania, hogy

„a csődöt jelentő cégből valóban folyattak-e százmilliókat az MSZP kasszájába”,

mint azt az alvállalkozók jogi képviselője állította – közölte. Megemlítette azt is, hogy a városi önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő cégek infrastrukturális fejlesztéseit ez a vállalkozás végezte.

Elképesztő, hogy hét évvel a kormányváltás után még mindig szocialista korrupciós ügyek esnek ki a szerényből

– fogalmazott a kormánypárti politikus. Azt mondta, hogy a Szeviép-ügy „egyértelműen a Magyar Szocialista Párthoz kötődik”, hiszen legnagyobb megrendeléseit a Botka László által vezetett Szegedtől kapta a cég, a cégvezetőnek pedig évekig közös vállalkozása volt Ujhelyi István MSZP-s politikussal.

Az Origón pénteken megjelent írás szerint a Szeviép-ügy károsultjainak, a cég egykori alvállalkozóinak ügyvédje a portálnak azt mondta, hogy

a több mint 11 milliárd forintos tartozást maga után hagyó szegedi vállalkozás „központi szerepet tölthetett be” az MSZP finanszírozásában.

A cikkben felidézték, hogy 2010. július 27-én elrendelték a szegedi Szeviép felszámolását, amely akkor már 379 partnerének tartozott 11 milliárd forinttal. Ezen vállalkozások többsége a tartozások miatt megszűnt. A felszámoló két év alatt mindössze 1,4 milliárd forintot szerzett vissza vagyontárgyak értékesítéséből. 2013-ban a NAV csődbűncselekmény ügyében nyomozást kezdeményezett, a büntetőeljárás jelenleg is tart a cégvezetőkkel szemben. A portál szerint

a Szeviép „több szálon kötődik” a szegedi szocialistákhoz.

Mint ismertették, az 1991-ben alapított Szeviép (Szerkezet- és Vízépítő) Zrt. kifejezetten építési, építkezési feladatokkal foglalkozott. A cég főként Szegeden és környékén lévő településeket, illetve közbeszerzési eljárásokat célozta meg, és bár 30 millió forintos alaptőkével alakult, alaptőkéje 2003-ra 1,1 milliárd forintra nőtt. Azonban – hívta fel a figyelmet az Origo – a nagy bevétel mégsem fedezte a hatalmas kiadásokat, ami először csődeljáráshoz, aztán felszámolási eljáráshoz vezetett.

A szegedi polgármesteri hivatal péntek este úgy reagált az Origo írására az M1 aktuális csatorna Híradójának, hogy az önkormányzat és a Szeviép között „nem volt szerződéses kapcsolat”.

 

Hirdetés

Kiemelt

Beatrice, tangó, Bizánc

A sajtótájékoztatón három produkciót emeltek ki a jelen lévő művészek – izgalmas évadnak nézünk elébe, komoly szakmai kihívásokkal, bátor vállalásokkal.

Poszt-trauma

Liberáliséknál a „vidékies” egy szitokszó

Ráadásul a „vidékies” és a „fiatal” is összeférhetetlen!

Libabőr: a politikus már 1899-ben megjósolta Európa sorsát

Megdöbbentő üzenet a múltból.

Az agresszió bármikor megismétlődhet!

Olga néni karjaiban kötnek ki, pedig egy gyermekpszichológus többet érne.

Újabb dermesztő Soros-akta került nyilvánosságra

800 millió dollárral fogad a spekuláns.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!