2017. március 23., csütörtök, Emőke napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/hiller-istvan-2018-ban-gyozni-szeretne-1280839/

Hiller István 2018-ban győzni szeretne

Az MSZP választmányi elnöke szerint meg kell határozniuk a karakterüket
A 2014-ben már kipróbált baloldali összefogás eredménytelen, ha rajtam múlik, ilyen nem lesz még egyszer – jelentette ki Hiller István. Az MSZP választmányi elnöke nyomatékosította, hogy 2018-ban a győzelem a cél, de ehhez az MSZP-nek meg kell határoznia a karakterét, saját véleményt kell alkotnia országról, nemzetről, Európáról.

– Széles, demokratikus együttműködést szeretnék és erős MSZP-t. Az erős szocialista párthoz meg kell határoznunk a karakterünket – fogalmazott a PestiSrácoknak adott interjújában Hiller István. Az Országgyűlés szocialista alelnöke, az MSZP választmányának elnöke szerint ha lesz saját, karakteres véleményük országról, nemzetről, Európáról, akkor az embereknek az jut majd az eszükbe, hogy „igen, ezek a szocik”, és nem az, ami ma, hogy „itt vannak a szocik, akik ezt és ezt mondták a Fidesz véleményéről”.

– Ha a magyar baloldalnak, az MSZP-nek karakteres és meghatározó a véleménye az országgal, a nemzettel, Európával kapcsolatban, akkor ezt sokkal többen választják majd, mint amilyen a jelenlegi támogatottságunk – mondta.

A politikus visszautasította azt a felvetést, hogy az MSZP „beáldozza” a következő országgyűlési választást annak érdekében, rendezze sorait, és új, hiteles csapattal a 2022-es győzelmet célozza meg.

– A legjobb és legerősebb MSZP-t akarom 2018-ra. Nemhogy nem adtam fel 2018-at, hanem a legjobb eredményt akarom elérni. 2018-ban a győzelem a cél – jelentette ki. Elmondása szerint jelenleg a tervezés és az alapozás időszakában vannak, stratégiával, a Fideszhez képest választási lehetőséggel, kampánnyal és szervezettel, plusz megfelelő személyekkel el lehet érni a célt. Hiller kijelentette ugyanakkor, hogy „a 2014-ben már kipróbált baloldali összefogás eredménytelen, ha rajtam múlik, ilyen mechanizmusú összefogás nem lesz még egyszer”. Arra a kérdésre, hogy az MSZP miként próbál megszabadulni Gyurcsány Ferenc halálos ölelésétől, a politikus úgy fogalmazott: a DK létezéséről mindenkinek meglehet a véleménye, de a párt van, a DK-nak pedig van egy elnöke.

– Gyurcsány Ferenc személye lehet megosztó, bár e tekintetben már a kormányoldalon is vannak vele versenyképes politikusok. Őszintén mondom, engem nem más párt foglalkoztat, és nem más pártelnök. Fontosabb most az MSZP megerősítése, az országról, a nemzetről, Európáról való gondolkodásunk, véleményünk kialakítása.

Ne ölelgető karok elől meneküljünk, hanem dolgozzunk – jelentette ki Hiller István.

Hirdetés

Kiemelt

Az Iszlám Állam ismert radikális hitszónoka lehet a londoni merénylő

A terrorszervezet jamaicai származású hitszónokát másfél éve Magyarországon fogták el.

Poszt-trauma

Alföldi Róbert hazudik

Azt állítja, soha nem politizált direkten a színpadon.

Megalázó sms-eket küldözgetnek a HírTV vezetői a távozóknak

Tovább bomlik Simicska tévéje.

Orbánt támadja Németország leendő diktátora

A német szoci bosszút forral.

Gyurcsány újabb harcosa morzsolódott le

Zajlik az elszipkázás a háttérben?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!