2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/hetmilliardbol-ujul-meg-bajcsy-zsilinszky-korhaz-2332561/

Hétmilliárdból újul meg a Bajcsy-Zsilinszky-kórház

Mintegy hétmilliárd forintból újul meg a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet az Egészséges Budapest programnak köszönhetően – jelentette be György István, a Fidesz választókerületi elnöke tegnap, az intézményben tartott sajtótájékoztatón. Elmondta, a fejlesztés részeként a kórház területén felépül a kőbányai egészségház és szakrendelő is, közel 6000 négyzetméteren, 3,7 milliárd forint értékben.

A jelenleg tervezési fázisban lévő épületben 86 rendelőhelyiség és egy 50 férőhelyes mélygarázs is helyet kap. Az építkezés idén decemberben kezdődik, és 2018 decemberétől az új szakrendelő megnyitja kapuit – tette hozzá. A kormánypárti képviselő emlékeztetett, 2010 előtt leépülés jellemezte az egészségügyet, hiszen a szocialisták 600 milliárd forintot kivontak az ágazatból. Ezzel szemben az elmúlt években 23 szakrendelő és 30 mentőállomás épült, valamint 77 kórház, 54 szakrendelő és 97 mentőállomás újult meg – hívta fel a figyelmet.

Jövő decemberben megnyitja kapuit az új szakrendelő

Fotó: Mirkó István

Jövő decemberben megnyitja kapuit az új szakrendelő

Bodnár Attila, a kórház főigazgatója kiemelte, az intézménynek jelentős szerepe van a kerület és az agglomeráció betegeinek ellátásában, ezért már az elmúlt öt évben hozzáláttak a fejlesztésnek. Megújult a kardiovaszkuláris és angiológiai központ, az összes telephelyen lecserélték a radiológiai műszerparkot, felújították a patológiai osztályt és a központi műtőt, valamint auto­matizálták a betegek gyógyszerelését – számolt be a főigazgató.
Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a kormány egészségügy iránti elkötelezettségét jól mutatja, hogy elindult Budapest történetének legnagyobb volumenű fejlesztése 700 milliárd forintból. A vidéki egészségügy az előző ciklusban már megújult 500 milliárd uniós forrásból, most a központi régión a sor – összegezte az államtitkár.

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!