2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/hetmilliardbol-ujul-meg-bajcsy-zsilinszky-korhaz-2332561/

Hétmilliárdból újul meg a Bajcsy-Zsilinszky-kórház

Mintegy hétmilliárd forintból újul meg a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet az Egészséges Budapest programnak köszönhetően – jelentette be György István, a Fidesz választókerületi elnöke tegnap, az intézményben tartott sajtótájékoztatón. Elmondta, a fejlesztés részeként a kórház területén felépül a kőbányai egészségház és szakrendelő is, közel 6000 négyzetméteren, 3,7 milliárd forint értékben.

A jelenleg tervezési fázisban lévő épületben 86 rendelőhelyiség és egy 50 férőhelyes mélygarázs is helyet kap. Az építkezés idén decemberben kezdődik, és 2018 decemberétől az új szakrendelő megnyitja kapuit – tette hozzá. A kormánypárti képviselő emlékeztetett, 2010 előtt leépülés jellemezte az egészségügyet, hiszen a szocialisták 600 milliárd forintot kivontak az ágazatból. Ezzel szemben az elmúlt években 23 szakrendelő és 30 mentőállomás épült, valamint 77 kórház, 54 szakrendelő és 97 mentőállomás újult meg – hívta fel a figyelmet.

Jövő decemberben megnyitja kapuit az új szakrendelő

Fotó: Mirkó István

Jövő decemberben megnyitja kapuit az új szakrendelő

Bodnár Attila, a kórház főigazgatója kiemelte, az intézménynek jelentős szerepe van a kerület és az agglomeráció betegeinek ellátásában, ezért már az elmúlt öt évben hozzáláttak a fejlesztésnek. Megújult a kardiovaszkuláris és angiológiai központ, az összes telephelyen lecserélték a radiológiai műszerparkot, felújították a patológiai osztályt és a központi műtőt, valamint auto­matizálták a betegek gyógyszerelését – számolt be a főigazgató.
Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a kormány egészségügy iránti elkötelezettségét jól mutatja, hogy elindult Budapest történetének legnagyobb volumenű fejlesztése 700 milliárd forintból. A vidéki egészségügy az előző ciklusban már megújult 500 milliárd uniós forrásból, most a központi régión a sor – összegezte az államtitkár.

Hirdetés

Kiemelt

Giovanni Trapattoni szívesen lenne magyar szövetségi kapitány

A 78 éves olasz mesteredző menedzserén keresztül jelezte, hogy szívesen tárgyalna a Magyar Labdarúgó Szövetséggel – mondta Bánki Erik elnökségi tag.

Poszt-trauma

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Szanyi Tibor becsülete

Csak a miheztartás végett.

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!