2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/het-kerdesrol-konzultalna-kormany-polgarokkal-2255257/

Hét kérdésről konzultálna a kormány a polgárokkal

Esély, hogy beleszólhassunk, kikkel akarunk együtt élni
Várhatóan hét kérdést tesz fel a kormány a bevándorlásról és a kötelező kvótáról az október elején kezdődő nemzeti konzultáció során. A kormányzat továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a magyarok beleszólhassanak a jövőjükbe, kikkel akarnak együtt élni.

– Soros György milliárdos spekuláns 2015 júliusában a Financial Timesban vázolta fel elképzeléseit, amelyek szerint az uniónak évente egymillió bevándorlót kell befogadnia, és egy állandó, kötelező mechanizmus révén kell szétosztania a tagállamok között – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

A politikus hozzátette: cikkében Soros György azt is kijelentette, hogy ha ez nem így valósul meg, akkor az uniós menekültügyi rendszer össze fog omlani. Völner leszögezte, hogy az ellenzéki politikusok nem utasítják el az állandó kvótát. Példaként hozta fel Vona Gábort: a Jobbik elnöke januárban az RTL Klubban úgy nyilatkozott, hogy ha pár ezer ember befogadásáról van szó, akkor azon el lehet gondolkodni.

– Látható, a külső határok megvédése az egyetlen eredményes módszer, és a magyar kormányzat továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a magyarok beleszólhassanak a jövőjükbe, kikkel akarnak együtt élni – tette hozzá az államtitkár, aki szerint az őszi nemzeti konzultáció célja az, hogy a kormányzat a széles közvéleményre tudjon hivatkozni a brüsszeli tárgyalásokon és az ellenzéki pártokkal folytatott vitában.

Fotó: Havran Zoltán

A határvédelem az egyetlen eredményes módszer

Emlékeztetett: az Európai Bizottság tavaly májusban javasolta a felső létszámküszöb nélküli mechanizmus bevezetését, az ebben részt venni nem kívánóknak büntetést helyezve kilátásba, így „kísérteties a hasonlóság a Soros által felvázolt tervvel”, és brüsszeli illetékesek nyilatkozatai szerint máig napirenden van ez az elképzelés.

Az államtitkár idézte Dimitrisz Avramopulosz bevándorlási ügyekben illetékes uniós biztos egyik interjúját, melyből kiderül: a kezdetektől világos volt, hogy Brüsszelben kötelező elosztási kvótában gondolkoznak. – A kormány továbbra is elutasítja a kvótákat – tette hozzá.

Várhatóan hét kérdést tesz fel a kormány a bevándorlásról és a kötelező kvótáról az október elején kezdődő nemzeti konzultáció során – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A konzultáció érinti majd az egymillió bevándorló betelepítésére és a határzárakra vonatkozó javaslatokat. Emellett kitér majd arra a tervre is, amely alapján minden bevándorló kilencmillió forint állami támogatást kapna. A kérdőíveket postai úton is el lehet küldeni, de az interneten is ki lehet tölteni.

Dömötör Csaba emlékeztetett: egy német kormányzati forrás szerint egy bevándorló havi 770 ezer forintnyi eurójába kerül a német adófizetőknek.
– Brüsszel ezeket az anyagi és egyéb terheket, kockázatokat akarja szétteríteni az országok között – tette hozzá.

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!