2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/het-ev-fegyhazra-itelt-egy-csalassorozattal-vadolt-not-nyiregyhazi-torvenyszek-2661649/

Hét év fegyházra ítélt egy csalássorozattal vádolt nőt a Nyíregyházi Törvényszék

MTI
Hét év fegyházbüntetésre ítélte jogerősen a Nyíregyházi Törvényszék azt a nőt, aki többek közt lakásvásárlások ügyintézésének, illetve pályázatok elkészítésének ígéretével több mint 37 millió forintot csalt ki ügyfeleitől – közölte a törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Toma Attila közleményében azt írta, a bírói tanács a most meghozott másodfokú végzéssel súlyosította a K-né J. A. M. vádlottra első fokon kiszabott hat év fegyházbüntetést, viszont helybenhagyta a korábban kiszabott hárommillió forintot meghaladó vagyonelkobzást.

Az ítélet szerint a vádlott képviseleti jogosultság nélkül két gazdasági társaság nevében piaci ár alatt lakásvásárlások és különféle pályázatok elkészítését vállalta, kötelezettségek teljesítése azonban nem állt szándékában és arra lehetősége sem volt – ismertette Toma Attila.

Megjegyezte, a nő ezen kívül egyéb jellegű csalásokat is elkövetett 2014-ben és 2015-ben. Az egyik esetben például több lakás értékesítését vállalva esetenként 1,5 és 4 millió forint közötti összegeket vett át, de válóperrel kapcsolatos ügyintézést is vállalt, mellyel a sértettnek ötmillió forintot meghaladó kárt okozott.

Emellett szerződést kötött sportpályák telepítésével kapcsolatos eszközvásárlásra is, amely alapján több millió forint értékben sporteszközöket vett át a sértett cégtől úgy, hogy azok ellenértékét nem fizette meg.

A vádlott cselekményeivel tizenhat sértettnek összesen több mint 37 millió forint kárt okozott – tette hozzá a szóvivő.

Kiemelt

A menüre költöttük tavaly év végén az ünnepi keretet

Az adatokból kiderül, hogy a megkérdezettek negyede ugyanannyit, 43 százalékuk viszont többet költött 2017. decemberben, mint 2016-ban.

Poszt-trauma

Zavarta a terrorgyanús afgán migránst a kereszt, levette a német bíróság

Ez így korrekt Európában.

Fodor Gáborék meghökkentő közleménye

Üzenet jött a mikroszkóp alól.

Egy kis LMP-s urizálás

Hogy hallal, vaddal, s jó falattal kedveskednek-é majd, azt nem tudjuk.

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!