2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/hazank-nem-lesz-bevandorloorszag-2247301/

Hazánk nem lesz bevándorlóország

Az ukrán nyelvtörvény miatt Magyarország nemzetközi szinten kér jogvédelmet
Az október elején induló nemzeti konzultáció kérdései a Soros-terv részleteiről szólnak: az évi egymillió bevándorlóról, a kerítés lebontásáról, a hozzánk érkezők kötelező anyagi támogatásáról – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János elfogadhatatlannak nevezte az ukrán nyelvtörvényt.

A kötelező migrációs elosztási mechanizmus miatt újabb viták várhatóak, ezért fontos, hogy az emberek részt vegyenek az október elején induló nemzeti konzultáción, és megválaszolják: kitartanak-e amellett, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi Kormányinfón.

Lázár János kifejtette: az európai politikát Soros György terve dominálja, amely szerint évente egymillió bevándorlót kell befogadniuk az unió országainak, akár hitelfelvétellel, akár adók emelésével biztosítva az ehhez szükséges forrást.

– A milliárdos javaslata szerint a versenyképesség erősítéséhez meg kell szervezni a migrációt, az érkezőknek pedig két év alatt 30 ezer eurót (9 millió forintot) kell biztosítani.

A miniszter beszélt arról is, hogy a kvótaperben született európai bírósági döntés után arra számít, Brüsszel fokozni fogja a nyomást Magyarországra, mert jelenleg áthidalhatatlan az ellentét.

– Míg Brüsszel megszervezni, Magyarország megállítani akarja a migrációt – mondta Lázár, aki szerint farizeus hozzáállás, hogy miközben a nemzetközi sajtó nyomás alá helyezte bevándorlásügyben Magyarországot, azok a tagállamok, amelyeket véd a magyar kerítés – ilyen például Ausztria –, „attól is rosszul voltak”, ha naponta két-három tucatnyi ember érkezett a határon, mert valójában a határ teljes lezárását követelték.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Lázár János szerint életbevágó a nemzeti konzultáció

A tárcavezető beszélt az új ukrán oktatási törvényről is. Mint fogalmazott: a magyar állammal találja magát szemben az, aki a magyar érdekeket veszélyezteti.

– Szégyenletes és elfogadhatatlan a magyar kisebbségek jogait durván megsértő törvény, ezért kértük Petro Porosenko ukrán elnököt, ne írja alá a jogszabályt, és tartsa be a kárpátaljai magyarok anyanyelvhasználati jogának biztosítására tett vállalását – fejtette ki Lázár János.

Hozzátette: Magyarország ezt a törvényt hátbatámadásnak tekinti, „Ukrajna ezzel elveszíti egy barátját”, hiszen Magyarország számos alkalommal fejezte ki támogatását az ukránok érdekében, így például az uniós vízummentesség kérdésében.

– Magyarország minden nemzetközi fórumon jogvédelmet kér, hogy garantálhassa az Ukrajnában élő magyarok nyelvhasználathoz, tanuláshoz való jogát – szögezte le.

Nem megy Kijevbe a román államfő

Klaus Johannis román államfő lemondta októberre tervezett ukrajnai látogatását az új ukrán oktatási törvény elfogadása miatt, ami szerinte nem egyeztethető össze a „kölcsönös jóindulat” szellemével, és drasztikusan korlátozza az Ukrajnában élő román közösség jogát az anyanyelvű oktatáshoz.

 

Kiemelt

Ahol Hosszú, ott az arany

Az úszók rövid pályás Európa-bajnokságán Katinka mérlege négyből négy, ezúttal 200 méter háton és 100 méter vegyesen iskolázta le a mezőnyt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!