2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/hazank-legfrissebb-televizioja-lett-kereszteny-konzervativ-echo-2533918/

Hazánk legfrissebb televíziója lett a keresztény-konzervatív Echo

Új székházból, modern díszletekkel és megváltozott műsorstruktúrával jelentkezik a csatorna
MI
Hétfő reggeltől új székházból, megújult díszletekkel és műsorstruktúrával jelentkezik az Echo TV. Az egy év alatt a nézettségét megduplázó, keresztény-nemzeti értékeket képviselő csatornán egyetlen műsor szűnik meg: a Bayer Zsolt fémjelezte Mélymagyar helyébe a vasárnaponként jelentkező Bayer-show lép. Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes a székházavatón leszögezte: „Ez egy politikai televízió, ebből nem is engedtünk, nyolcvan százalékban politikai műsorokat sugárzunk.”

– Hazánk legfrissebb televíziója, egy XXI. századi csatorna kezdte meg adását tegnap, amely semmiben sem hasonlít a múlt hét végéig működőhöz – jelentette ki az Echo Televízió vezérigazgatója a csatorna új székházának tegnapi avatóján. – Magyarország vezető hír- és hírháttér-televíziója szeretnénk lenni – közölte Farkas Boglárka, hozzátéve: olyan szellemi műhellyé szeretnének válni, amely összefogja és tájékoztatja a keresztény-konzervatív nézőközönséget. – Szilárd elvek és értékek mentén működünk, és hiszünk abban, hogy ez segíti az Echo Televízió hitelességét – fogalmazott, célként említve egy szeretve nézhető csatorna létrehozását.

Fotó: Mirkó István

Szikszai Péter azt mondja, a jobboldali nézők is büszkén kapcsolhatnak ide

Mészárosné Kelemen Beatrix, a csatornát működtető Echo Hungária TV Zrt. igazgatóságának elnöke az eseményen azt hangsúlyozta: nagyon kemény munka előre eltervezett eredménye a megújulás, hozzátéve, hogy a mai kiélezett versenyben a legjobbat, a legmodernebbet kínálónak van esélye a sikerre. Fontosnak nevezte, hogy a médiapalettán legyen egy olyan televízió, amely a valódi polgári értékrendet képviseli, az értékteremtés részeként említve a kultúra, a hagyományok megőrzését, majd hozzátette: a csatorna küldetése, hogy a polgári értékrendet erősítse Magyarországon, az embereket érdeklő témákat keresve, azokra valódi válaszokat adva.

– Ez egy fantasztikus létesítmény, a jobboldali nézők is büszkén kapcsolhatnak ide – érzékeltette a korszerűsítés mértékét Szikszai Péter. A vezérigazgató-helyettes, aki úgy fogalmazott, hogy „objektívek vagyunk, mint az RTL, kiegyensúlyozottak, mint az ATV, pártatlanok, mint a Hír TV és semlegesek, mint egy Soros-NGO”, azt ígérte, a vélemények hangsúlyos megjelenítése mellett továbbra is erős hírtartalommal, kétóránkénti híradóval fog szolgálni a televízió.

– Ez egy politikai televízió, ebből nem is engedtünk, nyolcvan százalékban politikai műsorokat sugárzunk – mondta. Megemlítette ugyanakkor, hogy emellett számos sportprogrammal jelentkeznek majd, de lesz például divatműsoruk is.

A májusi struktúraváltás után most egyetlen műsor szűnik meg: a Bayer Zsolt fémjelezte Mélymagyar helyébe a vasárnaponként jelentkező Bayer-show lép. Emellett nyolc új műsor indul; lesz például, amelyikben bloggerek beszélgetnek, egy másikban a médiában eddig meg nem jelenő emberek véleményét ütköztetik, de saját műsort kap a mindennapi terror, a rendszerváltás korszaka, a hét legfelkavaróbb eseménye. Szikszai Péter jelezte: a főműsoridejük este kilenc órára kerül, nem lesz többé betelefonálós műsoruk, amely szerinte rádiós formátum.

Célnak azt nevezte, hogy a csatorna hivatkozási pont legyen, megkerülhetetlen hírforrás. Itt jegyezte meg, hogy egy év alatt sikerült megduplázni az Echo TV nézettségét, de a mutató javítása érdekében nem kötnek minőségi kompromisszumot, mert nem céljuk, hogy bulvártartalom jelenjen meg náluk.

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!