2017. január 17., kedd, Antal, Antónia napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/hataridore-kiszallitjak-szocialis-tuzeloanyagot-1319149/

Határidőre kiszállítják a szociális tüzelőanyagot

A szociálistüzelőanyag-pályázaton nyertes önkormányzatoknál megkezdődött a fa és a szén kiosztása, 1608 település az állami erdőgazdaságokkal kötött szerződést, és folyamatos a kiszállítás. További 681 község és város egyéb, a kormányhivatal által bejegyzett erdőgazdálkodáson keresztül szerzi be a tüzelőanyagot – erről tájékoztatott szerdán az önkormányzati államtitkár.

Pogácsás Tibor hangsúlyozta: Pintér Sándor belügyminiszter a rendkívüli hidegre való tekintettel a múlt héten arra kérte az településvezetőket, hogy – amennyiben még nem történt meg – a lehető legrövidebb időn belül intézkedjenek a szociális tűzifa kiosztásáról. Hozzátette: ennek a polgármesterek eleget is tesznek. Az önkormányzatoknak a jogszabály szerint legkésőbb február 15-ig kell kiszállítaniuk a tüzelőanyagot.

A Belügyminisztérium tervei szerint a program a következő télen is folytatódik. Pogácsás Tibor lapunknak elmondta: felülvizsgálják, szükség van-e az elmúlt három évben biztosított hárommilliárd forintos keretösszeg növelésére. Bár úgy fogalmazott: az önkormányzatoknak a feladatfinanszírozásban, a szociális feladatokra fordítható támogatásoknál van módjuk forráshoz jutni. – Ez a hárommilliárd forintos pályázat csak egy többletlehetőség az 5000-nél kisebb lélekszámú településeknek. Emellett az önkormányzatok szociális működési célú rendkívüli támogatást is igényelhetnek, ha indokolt – emelte ki az államtitkár.

A kormány 2011-ben indította el a szociálistüzelőanyag-programot, amellyel nagyon sok rászoruló családnak nyújt segítséget. A program célja, hogy csökkenjen a háztartások tüzelőanyag-költsége, és hogy az egyedül élő idősek ne maradjanak fűtés nélkül.

Ezen a télen a hárommilliárd forintos keretösszegből 2289 – gyakorlatilag minden érvényesen pályázó – önkormányzat nyert támogatást, ezzel körülbelül 180 ezer rászoruló kaphat ingyenes tüzelőanyagot.

Kiemelt

Százötvenmilliárd felújításokra

Még ebben az évben kijavítják az M1-es és az M7-es autópályák rázós szakaszait.

Poszt-trauma

Már árulják az Obama-korszak utolsó leheletét

Újabb remek ötlettel álltak elő az amerikai liberálisok.

Pilhál György is szerkesztőséget vált

Tovább erősödik a csapat.

Na, hová tart Bayer Zsolt?

Távozik a Magyar Hírlaptól.

Na, hová tart Azurák Csaba?

Intenzív tárgyalások zajlanak az ellenzéki körökben nagyon népszerű Kóczián Péterrel is.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!