2017. február 21., kedd, Eleonóra napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/hataridore-kiszallitjak-szocialis-tuzeloanyagot-1319149/

Határidőre kiszállítják a szociális tüzelőanyagot

A szociálistüzelőanyag-pályázaton nyertes önkormányzatoknál megkezdődött a fa és a szén kiosztása, 1608 település az állami erdőgazdaságokkal kötött szerződést, és folyamatos a kiszállítás. További 681 község és város egyéb, a kormányhivatal által bejegyzett erdőgazdálkodáson keresztül szerzi be a tüzelőanyagot – erről tájékoztatott szerdán az önkormányzati államtitkár.

Pogácsás Tibor hangsúlyozta: Pintér Sándor belügyminiszter a rendkívüli hidegre való tekintettel a múlt héten arra kérte az településvezetőket, hogy – amennyiben még nem történt meg – a lehető legrövidebb időn belül intézkedjenek a szociális tűzifa kiosztásáról. Hozzátette: ennek a polgármesterek eleget is tesznek. Az önkormányzatoknak a jogszabály szerint legkésőbb február 15-ig kell kiszállítaniuk a tüzelőanyagot.

A Belügyminisztérium tervei szerint a program a következő télen is folytatódik. Pogácsás Tibor lapunknak elmondta: felülvizsgálják, szükség van-e az elmúlt három évben biztosított hárommilliárd forintos keretösszeg növelésére. Bár úgy fogalmazott: az önkormányzatoknak a feladatfinanszírozásban, a szociális feladatokra fordítható támogatásoknál van módjuk forráshoz jutni. – Ez a hárommilliárd forintos pályázat csak egy többletlehetőség az 5000-nél kisebb lélekszámú településeknek. Emellett az önkormányzatok szociális működési célú rendkívüli támogatást is igényelhetnek, ha indokolt – emelte ki az államtitkár.

A kormány 2011-ben indította el a szociálistüzelőanyag-programot, amellyel nagyon sok rászoruló családnak nyújt segítséget. A program célja, hogy csökkenjen a háztartások tüzelőanyag-költsége, és hogy az egyedül élő idősek ne maradjanak fűtés nélkül.

Ezen a télen a hárommilliárd forintos keretösszegből 2289 – gyakorlatilag minden érvényesen pályázó – önkormányzat nyert támogatást, ezzel körülbelül 180 ezer rászoruló kaphat ingyenes tüzelőanyagot.

Kiemelt

Impraktikus dolgaink – 2. rész

Sok-sok érvet tudnék mondani, miért kell beleállni a harcba. És a legfőbb érvek egyike ezeknek az impertinens, penetráns, hazug senkiknek a hatalmas nagy pofája.

Poszt-trauma

Deutsch Tamás keményen beszólt az Arany Medve-díjasnak

Enyedi Ildikó retteg és szégyenkezik.

Minden eddigit felülmúló árulást követett el két magyar balliberális

Vajon elegendő lenne velük kapcsolatban a hazaáruló kifejezés?

A Népszava páros lábbal szállt bele a magyarokba

A Vörös kalapács újra lecsapott.

Rabszolga

Kósa Lajos megint lényegre törő volt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!