2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/hat-miniszteri-biztos-kinevezeserol-dontottek-2072404/

Hat miniszteri biztos kinevezéséről döntöttek

Fontos területekért felelős miniszteri biztosok megbízását „hosszabbította meg” Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Simicskó István honvédelmi miniszter és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. A kinevezések nyár közepétől, illetve szep­tembertől érvényesek.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere július 15-től féléves időtartamra miniszteri biztossá nevezte ki Berkes István professzort, a Sportkórház volt főigazgatóját, aki a döntés értelmében ellenőrzi a sportegészségügy hosszú távú koncepciójának hatékony megvalósítását. A tárca vezetője szeptembertől jövő márciusig miniszteri biztossá nevezte ki Sipos Imre volt helyettes államtitkárt.

A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium korábbi igazgatója a pedagógusképzés, a pedagógus-továbbképzés és a köznevelési ágazati-szakmai stratégiák fejlesztésével kapcsolatos koordinációs feladatokat látja majd el. Hasonló időtartamra, ugyancsak szeptember végétől Betlehem József miniszteri biztosként a szakdolgozói ellátási modell fejlesztésének koordinációjáért lesz felelős. Mindhárom szakember korábban is betöltötte ezt a tisztséget. Balog Zoltán augusztustól további öt hónapra szavazott bizalmat a feladatot eddig is ellátó Fűrész Tünde szakközgazdásznak, aki a bölcsődei rendszer átalakításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felel.

Simicskó István augusztustól jövő februárig tartó határidővel miniszteri biztossá nevezte ki Holló József Ferenc nyugállományú altábornagyot. A honvédelmi miniszter döntése értelmében a tábornok koordinálja a szaktárca kegyeleti diplomáciával kapcsolatos feladatait, a kétoldalú kormányközi hadisírgondozó egyezményekben meghatározott feladatok végrehajtását. Ennek értelmében Holló József Ferenc a magyar és más nemzetek katonái hazánkban és külföldön fellelhető hadisírjainak gondozásával és kutatásával kapcsolatos teendőket látja el.

Forrás: MTI

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter augusztus elsejétől jövő februárig tartó megbízatással Kara Ákost – aki már 2014 óta tölti be ezt a tisztséget – ismét miniszteri biztossá nevezte ki. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkárának a megbízatás szerint továbbra is a közlekedésfejlesztési projektekkel összefüggő feladatai lesznek.

Kiemelt

Migráns támadások Németországban és Horvátországban

Marokkói migránsok támadtak rá emberekre a hétvégén a németországi Essenben és Zágrábban is. Az esseni gyanúsítottak jelenleg menekültügyi eljárás alatt állnak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!