2017. október 19., csütörtök, Nándor napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/hat-miniszteri-biztos-kinevezeserol-dontottek-2072404/

Hat miniszteri biztos kinevezéséről döntöttek

Fontos területekért felelős miniszteri biztosok megbízását „hosszabbította meg” Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Simicskó István honvédelmi miniszter és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. A kinevezések nyár közepétől, illetve szep­tembertől érvényesek.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere július 15-től féléves időtartamra miniszteri biztossá nevezte ki Berkes István professzort, a Sportkórház volt főigazgatóját, aki a döntés értelmében ellenőrzi a sportegészségügy hosszú távú koncepciójának hatékony megvalósítását. A tárca vezetője szeptembertől jövő márciusig miniszteri biztossá nevezte ki Sipos Imre volt helyettes államtitkárt.

A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium korábbi igazgatója a pedagógusképzés, a pedagógus-továbbképzés és a köznevelési ágazati-szakmai stratégiák fejlesztésével kapcsolatos koordinációs feladatokat látja majd el. Hasonló időtartamra, ugyancsak szeptember végétől Betlehem József miniszteri biztosként a szakdolgozói ellátási modell fejlesztésének koordinációjáért lesz felelős. Mindhárom szakember korábban is betöltötte ezt a tisztséget. Balog Zoltán augusztustól további öt hónapra szavazott bizalmat a feladatot eddig is ellátó Fűrész Tünde szakközgazdásznak, aki a bölcsődei rendszer átalakításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felel.

Simicskó István augusztustól jövő februárig tartó határidővel miniszteri biztossá nevezte ki Holló József Ferenc nyugállományú altábornagyot. A honvédelmi miniszter döntése értelmében a tábornok koordinálja a szaktárca kegyeleti diplomáciával kapcsolatos feladatait, a kétoldalú kormányközi hadisírgondozó egyezményekben meghatározott feladatok végrehajtását. Ennek értelmében Holló József Ferenc a magyar és más nemzetek katonái hazánkban és külföldön fellelhető hadisírjainak gondozásával és kutatásával kapcsolatos teendőket látja el.

Fotó: MTI

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter augusztus elsejétől jövő februárig tartó megbízatással Kara Ákost – aki már 2014 óta tölti be ezt a tisztséget – ismét miniszteri biztossá nevezte ki. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkárának a megbízatás szerint továbbra is a közlekedésfejlesztési projektekkel összefüggő feladatai lesznek.

Hirdetés

Kiemelt

Komoly ellenzéki tömb alakul Porosenko ellen

A Mihail Szaakasvili nevével fémjelzett keddi tiltakozó megmozduláson közel ötezren voltak. Felhívásához csatlakozott két parlamenti párt is.

Poszt-trauma

Megfenyegették a baloldali kis pártokat

Teddynek tele van a hócipője és van egy tuti tippje.

Propagandaméter

TASZ képlete objektív és világos.

Karácsonyi szemfényvesztés

Itt a baloldal, hol a baloldal?

Kunhalmi és a bolsevik tempó

Régi/új koktél Soros boszorkánykonyhájából.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!