2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért, Mercédesz napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/halallal-buntetnek-nemzetellenesseget-1967656/

Halállal büntetnék a nemzetellenességet

A RIA drasztikusan bánna el a korrupt tisztségviselőkkel
Az államadósság elengedésének újratárgyalását, a devizahitelesek kártalanítását és a halálbüntetés bevezetését is megfontolandónak tartja Orosz Mihály Zoltán, aki nemrégiben új pártot alapított. A Rend és Igazságosság elnevezésű párt a hagyományos keresztény-konzervatív értékrend képviseletét tűzte zászlajára.

– Magyarországon megszűnt a hiteles tradicionális, keresztény-konzervatív, nemzeti radikális értékrend következetes képviselete, ezért egy új pártra van szükség ennek megtestesítésére – nyilatkozta a Magyar Időknek a Rend és Igaz­ságosság (RIA) elnevezésű, frissen bejegyzett párt alapítója.

Orosz Mihály Zoltán úgy látja, a nemzet és az igazság érdeke ma másodlagos, a hatalom pillanatnyi érdeke alá van rendelve, és egy párt sincs, amelynek nem a hatalom megszerzése vagy megtartása volna az elsődleges és mindenek feletti célja.

– Jelenleg egy liberális önkénykultuszban élünk, amely lezülleszti a társadalmat. Mi rendalapú, igazságközpontú és érdemelvű társadalmat szeretnénk kialakítani és képviselni – fogalmazott a párt alapítója, aki azt is közölte: nem támogatják sem a faji, sem a vallási alapon való megkülönböztetést.

– A mi megítélésünk szerint vannak építő és romboló emberek. Aki tiszta szándékkal erősíti mindazt, amit a hatályos jogrend és adott kulturális normarendszer megtestesít, építő, míg azt, aki eltiporja, rombolóként tartjuk számon – hangsúlyozta, leszögezve azt is: pártjában a neonácizmusnak, neoliberalizmusnak, és neokommunizmusnak semmilyen formában nincs helye.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Orosz (jobbra) pártja Vonáékkal rivalizálna a választásokon

Legfontosabb lépésként a közbiztonság, a jogbiztonság és a létbiztonság hármas egységét jelölte meg a párt­alapító. Mint fogalmazott: vannak no-go zónák, törvényen kívüli települések, amelyeket fel kell számolni. Szavai szerint az iskolai erőszakot be kell rekeszteni, és el kell érni, hogy a pedagógusok taníthassanak az állandó fegyelmezés helyett, továbbá a bűnözőkkel szemben kiszolgáltatott idősek védelmére is koncentrálni kell. A cigánybűnözésről azt mondta, helytelen volna a cigányságról általánosságban beszélni, bár tény, a fenti problémák mindegyike összefüggésbe hozható a cigányság bűnöző rétegével.

A jogbiztonságot illetően úgy vélekedett: a bíróság, az ügyészség és a rendőrség kötelékében is vannak, akik kártékonyak, felforgatók és korruptak.

– Nem tartjuk kizártnak, hogy a halálbüntetés fokozatos bevezetése mellett lépjünk fel, de csak az állam nevében eljáró politikusok, ügyészek, bírák és kormánytisztviselők esetében, mert nemzetellenes visszaéléseik esetén a legsúlyosabb büntetésre kell számítaniuk – fejtette ki. Orosz Mihály Zoltán hangsúlyozta, újra kell tárgyalni az államadósság kérdését, valamint a bankokat kötelezni kell arra, hogy kártalanítsák a devizahiteleseket, a banki uzsorát pedig meg kell tiltani.

A RIA 2018-ban önálló pártként indul a választásokon, választókerületi jelöltjeiket folyamatosan nevezik meg.

Orosz szerint sokan vannak ugyanis, akik igényt tartanak az általuk képviselt értékrendekre, így sokan vannak azok is, akik a Jobbikban reménykedtek, de mára elvesztették bizalmukat.

Hirdetés

Kiemelt

Martin Schulz vádaskodni kezdett a bukás után

Botrányosnak nevezte Angela Merkel német kancellár választási kampányát Martin Schulz szociáldemokrata (SPD) pártelnök a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után a törvényhozásba bejutott pártok vezetőnek televíziós fórumán.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!