2017. november 24., péntek, Emma napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/hadhazy-akos-nem-ker-bocsanatot-az-edesanyaktol-2196499/

Hadházy Ákos nem kér bocsánatot az édesanyáktól

Tejeszacskóhoz hasonlította a koraszülött gyerekeket az LMP társelnöke
Személyeskedésig fajuló vita alakult ki azon az egyeztetésen, amelyet a Korábban Érkeztem Alapítvány hívott össze, miután Hadházy Ákos, az LMP társelnöke megtámadta a szervezetet egy pályázat kapcsán. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára tudatlan gazembernek nevezte Hadházyt, és felszólította, hogy kérjen bocsánatot. Az érintett ezt megtagadta.

Sajtónyilvános egyeztetésre hívta az érintetteket a Korábban Érkeztem Alapítvány, miután Hadházy Ákos, az LMP társelnöke megtámadta a szervezetet. A politikus múlt heti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Lázár János felesége Farkas Flórián miniszterelnöki biztoshoz hasonlóan egy olyan szervezet vezetőjeként herdálja az uniós pénzeket, amely elesett, kiszolgáltatott emberek segítésére kapott támogatást. Az alapítvány egy pályázaton 1,2 milliárd forintot nyert.

Rádi Katalin az egyeztetés előtt elmondta: 2012-ben azt követően döntött az alapítvány létrehozásáról, hogy kisbabája egy fertőzés következtében korábban jött világra. Egyedül volt anyaként, úgy érezte, nem jut hozzá a szükséges információhoz. Az azóta eltelt öt év munkájának köszönhetően az alapítvány önkéntesei ma már jelen vannak a dél-alföldi régió minden kórházában. Rendezvényeikkel segítik a családokat, részt vesznek a területtel foglalkozó orvosok és ápolók szakmai konferenciáin.

Anyaszállásokat hoztak létre és újítottak fel. Az érintett családoknak az osztály elhagyását követően is segítségre van szükségük az átélt krízis feldolgozásában. Ebben tudnak közreműködni azok az anyák, akik korábban maguk is hasonló helyzetben voltak.

Rádi Katalin hozzátette: az LMP-s politikus minden koraszülő nőt mélységesen megbántott, amikor gyermekeiket tejeszacskóhoz hasonlította.
A pályázattal és az annak során elkészülő mintaprogrammal kapcsolatban elhangzott: egységes módszertant dolgoznak ki, amelyet az ország minden koraszülöttosztályán bevezetnének.

Fotó: Kurucz Árpád

A szervezet alapítója szerint a vádaskodó politikus minden érintettet megbántott

Emellett a családokkal foglalkozó mentorokat képeznek ki, 1500 szakembernek, orvosnak, ápolónak, védőnőnek szerveznek tájékoztatót,
3120 hozzátartozónak adnak közvetlen segítséget. Három városban – Szegeden, Gyulán és Kecskeméten – mentorházakat alakítanak ki, ahol az egész családnak tudnak komplex szolgáltatást nyújtani. Ezek – az igényektől függően – állandóan vagy alkalmi jelleggel a 25 dél-alföldi járás mindegyikében elérhetők lesznek.

Hadházy Ákos a személyeskedésig fajuló vita során kifejtette, a kitűzött célokkal maximálisan egyetért, azonban ez a projekt szerinte nem a megoldást segíti. A képviselő a programban részt vevő szakértők magas óradíját kifogásolta, összehasonlítva a mentorok költségtérítésére tervezett havi 60 ezer forintos összeggel. Hangsúlyozta: az a célja, hogy a forrás valóban a rendkívül traumatizált családokat segítse.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, Hadházy Ákos tudatlan és gazember, amiért úgy támadott meg kizárólag politikai haszonszerzés miatt egy kiemelten fontos feladatot végző alapítványt, hogy annak működéséről és az általa kétségbe vont pályázatról valójában fogalma sincs. Az államtitkár ezért nyilvános bocsánatkérésre szólította fel az ellenzéki politikust, amit azonban Hadházy megtagadott.

Hirdetés

Kiemelt

Európa Liga: Szalai piros lappal „tért vissza”, a Hoffenheim kiesett

A közel három hónapos kényszerpihenő után visszatért magyar válogatott labdarúgó csapata, a Hoffenheim 3-1-re kikapott a Braga vendégeként.

Poszt-trauma

Feledy Péter a közmédiát ekézte

„Pitibb”, de a mindennapi életet befolyásoló dolgok hiányoznak

Vona legújabb fordulata

Mikor füllent a Jobbik elnöke?

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!