2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/gyilkossagra-keszulhettek-1831216/

Gyilkosságra készülhettek

Egyelőre mindent tagad a szélsőséges ideológiát valló M. Péter
Emberölés előkészületével gyanúsította meg a rendőrség M. Pétert. A szélsőséges gyanúsítottat és társát másfél éve hatástalanított, ám visszaalakított fegyverekkel az autójukban fogták el – miniszteri bejelentés szerint kormánytag elleni merényletre készültek.

Emberölés előkészületével gyanúsították meg M. Pétert, akit társával, R. Gyulával együtt másfél éve fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK), és akik belügyi vezetők akkori közlése szerint a miniszterelnök elleni merényletre készülhettek – tudta meg a Magyar Idők. A 63 éves M. Péter kirendelt védője, Pintér András, megerősítve információnkat, azt mondta: a gyanúsítás rablógyilkosság előkészületéről szól.

M. Pétert és a 61 éves R. Gyulát eddig lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsították. 2015 novemberében fogták el őket, és sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat, valamint éles lőszereket találtak a gépkocsijukban. A Scorpio és Skoda típusú sorozatlövő fegyverekről azóta kiderült, hogy azokat a szlovákiai hatástalanított fegyverekkel kapcsolatos botrány során alakították vissza éles lőfegyverré. Korábban megírtuk, hogy amióta a Brad Pitt budapesti filmforgatására érkező hatástalanított fegyvereket lefoglalta a TEK, és sajtónyilvánosság előtt bizonyították, hogy a fegyverek néhány mozdulattal visszaalakíthatók éles fegyverré, több európai ország hatóságai és titkosszolgálatai is aktív nyomozást indítottak. Szlovák források szerint több ezer ilyen fegyver juthatott a szervezett bűnözők, terroristák kezébe. Mint kiderült, az M. Pétert és R. Gyulát szállító gépkocsiban is ilyen sorozatlövő fegyverek voltak. Ez azért lényeges momentum, mivel M. Péter tagadja, hogy köze lett volna a fegyverekhez, vallomása szerint azok egyébként is hatástalanítottak, és társáé, R. Gyuláé voltak.

MTI

A belügyi vezetők akkori közlése szerint a kormányfő elleni merényletre készülhettek (képünk illusztráció)

Az ügyvéd szerint védence azt is tagadja, hogy merényletre készültek volna. Ismert, hogy a két férfi elfogása után Pintér Sándor belügyminiszter és Tasnádi László akkori rendészeti államtitkár egy sajtótájékoztatón elmondta: az elfogottak egy kormánytag ellen készültek merényletre. A Blikk írta meg elsőként, hogy a miniszterelnök lehetett a célpont. Úgy tudjuk, a házkutatások során a szándékot bizonyító feljegyzések kerültek elő, ám ennek ellenére még nem szerepel a gyanúsítások között a merényletterv.

M. Péter és R. Gyula az egykori államtitkár szerint a Magyar Nemzeti Hadsereghez (MNH) kapcsolhatók; a paramilitáris szervezet tagságát 15-25 főre teszik a titkosszolgálatok. A nyomozati iratok szerint M. Péter gyakorlatilag teljes felnőttkorában szélsőséges nézeteket vallott, a szélsőbalos ideológiától eljutott a szélsőjobbig. Állítólag a Magyar Nemzeti Arcvonallal és annak létrehozójával, id. Győrkös Istvánnal is szimpatizált.

Kiemelt

Fradista túlsúly

Bernd Storck kijelölte a Lettország és Portugália elleni vb-selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott bő keretét.

Poszt-trauma

A szoci tanárnak a gyerekek között is szabad kampányolni?

Mit lehet ehhez hozzáfűzni?

Mindent felülmúló polkorrektség: rasszistázzák a szépségkirálynőt

Pedig csak egy kérdést tett fel.

Újabb aduászok Gulyás Márton hálójában

Gálvölgyiék után is sikerült fokozni. Mi jöhet még ezután?

Bayert kevesebbért is miszlikbe aprították volna

Hont András végleg megbukott.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!