2016. augusztus 29., hétfő, Beatrix, Erna napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/gyermekrak-alapitvany-meg-tart-a-nyomozas-435742/

Gyermekrák Alapítvány: még tart a nyomozás

Még mindig nyomoz a rendőrség a Balogh István vezette Gyermekrák Alapítvány ügyében – tudta meg a Magyar Idők.

Az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya indította 2014 januárjában hűtlen kezelés gyanújával. Úgy tudjuk, hogy a jelenlegi eljárás az alapítvány betegszállító járművével függ össze.

Az Index internetes portál derítette ki, hogy Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke Gyermekmentő feliratú Mercedesével közlekedett többször az otthona és Budapest belvárosa között. A lap munkatársai videóra is vették, ahogy Balogh az adományokból vásárolt autóval, a dugókat kikerülve viteti magát budai villájából az alapítvány VIII. kerületi irodájába. Amikor a kocsi használatáról kérdezték, Balogh István azt mondta, hogy a betegszállítót néha „közérdekű ügyintézésre” is igénybe veszik, de magáncélra nem használja.

Balogh István saját céljaira használhatta a betegszállítót

Forrás: Bach Máté

Balogh István saját céljaira használhatta a betegszállítót

A rendőrségi nyomozáson kívül korábban a Fővárosi Főügyészség is vizsgálódott a Gyermekrák Alapítványnál. Ez ugyan nem büntetőügy, hanem úgynevezett közérdekvédelmi eljárás volt, és azt derítette ki, hogy a kuratórium helyett Balogh István döntött az alapítványi pénzek felhasználásáról. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője lapunknak azt mondta, hogy figyelmeztették az alapítványt a hiányosságokra, amelyeket végül pótoltak.

Információink szerint a BRFK ismeretlen tettes ellen folyó nyomozásának jelenlegi határideje március 20-a, de ezt szükség esetén meghosszabbíthatják.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

Németországgal és Franciaországgal tarthat külügyminiszteri találkozókat a V4

A lengyel külügyminiszter kiemelte: „meg kell értenünk az Európa-szkeptikus hozzáállás” okait, és az európai integrációt.

Poszt-trauma

Médiamanipuláció: már a saját szemének sem hihet az ember

Ezek szerint Mrs.Clinton győzelméért semmilyen ár sem drága.

Merkel: senki nem ússza meg a muszlim betelepítést

A kancellár nem rántja el a kormányt.

Migránsok a Vereckei hágónál

Kétfarkú kutyák: öngól kapásból.

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!