2016. május 28., szombat, Emil, Csanád napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/gyermekrak-alapitvany-meg-tart-a-nyomozas-435742/

Gyermekrák Alapítvány: még tart a nyomozás

Még mindig nyomoz a rendőrség a Balogh István vezette Gyermekrák Alapítvány ügyében – tudta meg a Magyar Idők.

Az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya indította 2014 januárjában hűtlen kezelés gyanújával. Úgy tudjuk, hogy a jelenlegi eljárás az alapítvány betegszállító járművével függ össze.

Az Index internetes portál derítette ki, hogy Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke Gyermekmentő feliratú Mercedesével közlekedett többször az otthona és Budapest belvárosa között. A lap munkatársai videóra is vették, ahogy Balogh az adományokból vásárolt autóval, a dugókat kikerülve viteti magát budai villájából az alapítvány VIII. kerületi irodájába. Amikor a kocsi használatáról kérdezték, Balogh István azt mondta, hogy a betegszállítót néha „közérdekű ügyintézésre” is igénybe veszik, de magáncélra nem használja.

Balogh István saját céljaira használhatta a betegszállítót

Forrás: Bach Máté

Balogh István saját céljaira használhatta a betegszállítót

A rendőrségi nyomozáson kívül korábban a Fővárosi Főügyészség is vizsgálódott a Gyermekrák Alapítványnál. Ez ugyan nem büntetőügy, hanem úgynevezett közérdekvédelmi eljárás volt, és azt derítette ki, hogy a kuratórium helyett Balogh István döntött az alapítványi pénzek felhasználásáról. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője lapunknak azt mondta, hogy figyelmeztették az alapítványt a hiányosságokra, amelyeket végül pótoltak.

Információink szerint a BRFK ismeretlen tettes ellen folyó nyomozásának jelenlegi határideje március 20-a, de ezt szükség esetén meghosszabbíthatják.

Kiemelt

Színorgia és életsikoly

Vári Zsófiának határozott elképzelései vannak arról, miként lehetne hasznossá tenni a társadalom számára a művészetet.

Poszt-trauma

Leszbikus nyomulás az ELTE klubnál

Ne várjunk jó modort a homoszexuális szervezetektől.

Kocsis Zoltán fején találta a szöget

A kultúránkat elsöprő jelenségekről beszélt.

Hozzánk menekülnek a németek a migránsok elől

Főleg a Balatonhoz.

Robit betámadták, Schiffer a …ba küldte a fideszeseket

A stílus maga az ember.

Hirdetés