2018. január 16., kedd, Gusztáv napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/gulyas-gergely-budapesten-elindul-nagylepteku-korhazfelujitas-2353900/

Gulyás Gergely: Budapesten is elindul a nagyléptékű kórházfelújítás

A városmajori Barabás-villában tartotta meg a Fidesz országjárásának aktuális állomását, melyen ezúttal a kormánypárt nemrégiben megválasztott frakcióvezetője tartott előadást. A kormányzati eredmények ismertetése mellett a Nemzeti Konzultáció illetve ehhez kapcsolódóan a jövő áprilisi országgyűlési választás is téma volt. Gulyás Gergely arról is tájékoztatott, hogy a kórházfejlesztések terén hamarosan Budapest is felzárkózik a vidék mellé.
  • A magyar kormány jó válaszokat adott a bevándorlás problémájára is
  • Elfogadhatatlan, hogy Brüsszel minket szankcionál
  • A családpolitika a megoldás a demográfiai problémákra és nem a bevándorlás
  • Minden egyes visszaküldött konzultációs kérdőív a kormány álláspontját erősíti a Soros-tervvel szemben
  • Decemberben kisfüzetet bocsát ki a kormány
  • A kórházfelújítások terén Budapest is zárkózik

A fórum kezdetén Gulyás Gergely emlékeztetett, a korábban legnagyobbrészt támogatói, szimpatizánsai munkájára támaszkodó Fidesz mára a kommunikáció terén is rengeteget fejlődött, így egészen más pozícióból vághatnak neki a soron következő parlamenti választásoknak, mint mondjuk 2002-ben.

A SZOMSZÉDSÁGBAN IS ELŐRETÖRTEK A BEVÁNDORLÁST ELUTASÍTÓ PÁRTOK

– Az utóbbi hetekben Németországban, Ausztriában lezajlott választások olyan politikai erők sikeréhez, előretöréséhez vezettek, melyek a Brüsszel által támogatott ellenőrizetlen migrációval szemben foglaltak állást – emlékeztetett a külföldön lezajlott voksolások eredményeire a kormánypárti politikus.

– Ausztriában mintegy 60 százalékos szavazati arányt értek el ezek a pártok, míg Németországban a korábbi kormánykoalíció pártjai pont a bevándorlás ügyére adott rossz válaszok miatt kerültek történelmi mélypontra – tette hozzá a frakcióvezető.

MAGYARORSZÁG JÓ VÁLASZOKAT ADOTT

Magyarország, a magyar kormány ellenben jó válaszokat adott – mondta Gulyás Gergely.

A frakcióvezető szerint lényegében érthető, hogy bizonyos európai államok jövőképe különbözik egymástól.

– Egy korábbi gyarmattartó birodalom utódállama egyértelmű, hogy másképp viszonyul a témához, mint azok, amelyek a gyarmatosításban a történelem folyamán nem vettek részt

– húzta alá a városmajori termet zsúfolásig megtöltő hallgatósága előtt beszélő politikus.

Megismételte, hazánk fenntartja magának azt a jogot, hogy nemzeti hatáskörben dönthessen olyan kérdésekben, mint például a keresztény identitás megőrzése, a demográfiai problémák és ehhez kapcsolódóan a bevándorlás kérdéskörének kezelése.

BRÜSSZEL SZANKCIÓI ELFOGADHATATLANOK

– Elfogadhatatlan, hogy Brüsszelben szankciókkal akarják sújtani Magyarországot azért, mert miközben az unió nem tudja biztosítani a külső határok védelmét, a magyar kormány megtette azt – emlékeztetett a migránsáradat megfékezésére a frakcióvezető.

Fotó: MTI

Minden visszaküldött konzultációs kérdőív a Soros-tervvel szemben ad megerősítést – mondta Gulyás Gergely

Gulyás Gergely visszautasította azt a vádat is, hogy a migránsokkal, menedéket kérőkkel szemben szívtelen lenne Magyarország.

– Sokkal nagyobb szívtelenség az, amikor kvázi meghívólevelet küld valaki háborús övezetekben vagy éppen csak rossz gazdasági helyzetben lévő országokban élőknek, majd amikor erre a hívó szóra emberek milliói érkeznek oda, mintegy két évig tartó eljárás után több mint hatvan százalékukról kiderül, hogy nem jogosultak oltalomra. Sokkal jobb megoldás, hogy a rászorulókon a kontinens határain kívül próbáljunk meg segíteni

– ismételte meg a kormány álláspontját a politikus.

CSALÁDPOLITIKA ÉS NEM BEVÁNDORLÁS A MEGOLDÁS

Guéyás Gergely azt is elmondta, hogy a magyar kormány nem bevándorlással, hanem családpolitikával kívánja megoldani a demográfiai problémákat, ezért arra törekszik, hogy a magyar fiatalok számára a gyermekvállalás ne jelentsen elviselhetetlen anyagi terhet.

A frakcióvezető kitért arra is, hogy

a nemzeti konzultáció épp azért fontos, hogy egy megfelelő hátteret, támogatást nyújtson a kormány számára, a Soros-tervvel szemben, amely élesen szemben áll mindazzal, amit a magyar kormány képvisel.

– Minden egyes visszaküldött kérdőív erősíti a kormány álláspontját – bíztatott a konzultációban való részvételre a frakcióvezető.

– Az ellenőrízetlen bevándorlás ráadásul azért is veszélyes, mert az Európa irányába érkezők nagy része nem menekült, hanem olyan személy, akinek jelenléte folyamatosan rontja a közbiztonságot. Elég csak a terrorcselekményekre gondolni – folytatta Gulyás Gergely és emlékeztetett arra is, hogy az ellenzékre ebben a küzdelemben nem lehet számítani, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a magyar választókban mindig lesz annyi bölcsesség, hogy olyan pártokra adják voksukat, amelyek a nemzet szempontjából fontos kérdésekre mindig jó válaszokat adnak.

DECEMBERBEN JÖN A KISFÜZET

A továbbiakban Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány decemberben kibocsát majd egy kisfüzetet, mely az elmúlt hét és fél esztendő kormányzati eredményeit foglalja majd össze.

Ebben szerepelni fog, hogy ma 730 000-rel dolgoznak többen, mint 2010-ben és ez nemcsak a közmunka-programnak köszönhető, hanem annak is, hogy az elmúlt hét évben 580 000 új munkahely jött létre.

– Magyarország 2010-ben egy gazdasági csőd közeli állapotban volt, miközben mára sikerült elérnünk azt, hogy a növekedés mértéke eléri, sőt meghaladja a 3 százalékot, így nemcsak az ilyen esetekben kötelező nyugdíjprémium kifizetésére kerül sor, hanem további juttatásokat, Erzsébet-utalványt is kapnak az idősek

– sorolta az eredményeket a frakcióvezető.

– A balliberális kormányok esetén ez a növekedés mindig a nulla százalék környékén volt, így nyugodtan gondolhatták az idősek, hogy akkor kapnak nyugdíjprémiumot, „ ha piros hó esik” – tette hozzá Gulyás Gergely.

MA MÁR TÖBBEN TÉRNEK HAZA

Szólt arról is, hogy folytatódik az adózásban is megjelenő családpolitika, a gazdasági növekedés az előrejelzések szerint 4% körül alakul majd és ma már több fiatal tér vissza külföldről, mint ahányan elvándorolnak hazánkból.

– Az elvándorlás ugyan még mindig nagy, de a korábbiakhoz képest jelentősen lelassult – mondta a politikus, aki arra is felhívta a fórum hallgatóságának figyelmét, hogy

a nemzetpolitikában jelentős előrelépés az, hogy hamarosan az egymilliomodik új magyar állampolgár is leteszi az esküt, ez pedig valódi közjogi köteléket jelent a határon túli magyarság és az anyaország között.

A nagy magyar cégeket szeretnénk arra sarkalni, hogy külföldi befektetéseik során a határon túli magyarlakta területeket részesítsék előnyben – fogalmazta meg a kormánypárt kérését Gulyás Gergely.

FÓKUSZBAN AZ EGÉSZSÉGÜGY

Az előadásból az is kiderült, hogy a hamarosan megkezdődő választási kampány középpontjába kívánja állítani a kormány az egészségügy terén elért eredményeket.

– Miközben egy orvos 2010-ben átlag 270 ezer forintos bruttó fizetést vihetett haza, addig ma mintegy bruttó 600 ezer forint az ő átlagos fizetésük, miközben ezen évek során az állam 470 milliárd forintot költött a kórházak felújítására, rendbetételére – sorolta tovább a számokat a frakcióvezető.

– Hamarosan Budapesten is elindul egy nagy léptékű kórházfelújítás, ezzel pedig most a főváros zárkózik fel a vidékhez

– mondta Gulyás Gergely, aki példaként a nagyrészt hegyvidéki lakosokból álló hallgatóság számára a Szent János kórházat említette, amely szintén ezen program keretében újul majd meg.

Kiemelt

De kinek kell egy bohóc?

Magyarország első újcirkusztársulata mozgásszínházi eszközökkel és az előadók személyiségét karakterré formálva túllép a hagyományos cirkuszszámokon.

Poszt-trauma

Megfeszítették a vásárhelyi plébánost

Farkasbőrbe bújt bárány férkőzött a hívek közé.

A hülyeségnek úgy tűnik, nincs határa

Magyarországnak szerencsére kerítéssel védett.

Aczél Endre ezúttal Balczó Andrásba rúgott bele

Szabadnépes stílus.

Jöhet a 45 millió ukrán!

A „demokratikus” baloldalt a tények továbbra sem zavarják.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!