2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/gemesi-labon-lotte-magat-2505208/

Gémesi lábon lőtte magát

Hadilábon áll a tényekkel az Új Kezdet elnöke.

A Magyar Nemzet szombaton hozta interjúját Gödöllő polgármesterével. Az Új Kezdet elnöke, Gémesi György minden puskaporát igyekezett ellőni, de (média) fegyverével többször is önmagát lőtte lábon. Szerinte „Megkérdőjeleződik az alkotmányosság vagy például a sajtószabadság. Elmondhatom a véleményem, de nincs kinek.” – mondja ezt a Simicska-féle, országosan terjesztett Magyar Nemzetben. Persze hasonlókat nyilatkozik a Hír TV-ben, vagy az ATV-ben is, pártját és Gémesit tolja az index.hu, a nepszava.hu, de előszeretettel idéz tőle a hvg.hu, a zoom.hu, a magyarnarancs.hu… Más kérdés, hogy Dávid Ibolya egyik utolsó fegyverhordozójára ki kíváncsi?

Különösen úgy, hogy minél hosszabb egy interjú, annál inkább buknak ki a valótlanságok, csúsztatások. Nézzük a következő kijelentést: „A legkeményebb MSZP-s kormányok idején is jutott nekünk pályázat, tudtunk fejleszteni. Ha most valaki nem hódol be, akkor nem kap semmit.”

Vegyük példának a rentiens Szegedet? Botka László (2017.01.30.): „Jelen pillanatban 104 fejlesztési projekt folyik Szegeden.” 

Azután, interjúja végén, visszatér az ellenzékiek egyik legnépszerűbb, tényekkel szintén könnyen cáfolható lózungjához: „De a vidéki többség a köztelevíziót nézi, a Kossuth rádiót hallgatja, ahonnan dől az agymosás. A Hír TV-t, az ATV-t nem lehet fogni.”

A tény pedig az, hogy például az ATV a háztartások mintegy 80 százalékában fogható, amivel az egyik legelterjedtebb, nem földi sugárzású adó Magyarországon. Sőt, Magyarország piacvezető televíziós csatornája jelenleg is az RTL Klub. (Az NMHH hivatalos adatai szerint.)

Hogy Gémesi szerint legtöbben mégis a nemzeti érdekeinket védő, leginkább konzervatív értékeket közvetítő köztelevíziót nézi, Kossuthot hallgatja, azt reméljük, Gödöllőre igaz, ahol – mint polgármester – az országossal szemben minden bizonnyal pontosabb információkkal rendelkezik.

Ezt viszont örömmel nyugtázzuk.

Kiemelt

Hipp-pel végre megjött a szerencse

Reménytelennek tűnt a helyzete, de remek hajrával rukkolt ki az ősszel kétszer is edzőt váltó Haladás az NB I-ben. A furcsa idényről Halmai Gábor résztulajdonossal beszélgettünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!