2017. november 21., kedd, Olivér napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/folytatodik-hataron-tuli-ovodafejlesztes-2455099/

Folytatódik a határon túli óvodafejlesztés

Mintegy 21,5 milliárd forint forrásból megkezdődik a Kárpát-medencei óvoda­fejlesztés második üteme, a programban 77 új óvoda, bölcsőde épül és 250 intézmény újul meg 2019 végéig – jelentette be Grezsa István kormánybiztos. Az MTI híre szerint kiemelte: 38,5 milliárdos fejlesztésről van szó, ez a jelenleg futó legnagyobb költségvetési külhoni program.

Ismert: az első ütemben 17,1 milliár­dos keretből 76 új óvoda és bölcsőde épülhet, és több mint 200 bölcsődei és óvodai intézmény újul meg vagy bővül. Emellett 15 magyar tan­nyelvű roma óvoda fejlesztése valósulhat meg. A kormánybiztos kiemelte: jelenleg a határon túli magyar óvodások száma 48 ezer körül van, a cél az, hogy ez a szám legalább 60 ezerre duzzadjon, azaz a vegyes házasságból származó gyerekek is nagyobb eséllyel kerüljenek magyar intézményekbe.

Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár hangsúlyozta: az intézményrendszert kell megerősíteni, amely az oktatási mellett a politikai intézményrendszert is magában foglalja. Utóbbi sokszor bizonyított, s megmutatta, hogy ha nem lenne, akkor a magyarság sokkal nehezebb körülmények között élne.

Hirdetés

Kiemelt

Tovább szépül a Budakeszi Vadaspark

A tervek szerint bővítik a Budakeszi Vadaspark területét, ahol a látogatók megnyerése érdekében folyamatosan fejlesztenek.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!