2017. november 20., hétfő, Jolán napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/fokuszban-romai-parti-vedmuepites-helyszine-2205472/

Fókuszban a római-parti védműépítés helyszíne

Ügydöntő népszavazást kezdeményez Tarlós István a római-parti védműről a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén, mert szerinte már nem szakmai vita folyik az ügyben. „A fővárosiak akkor érzik sajátjuknak a fővárosi fejlesztéseket, ha ők hozhatnak döntést azokról, nem pedig arrogáns, öltönyös emberek eldugott városházi szobákban” – üdvözölte a döntést a Demokratikus Koalíció.

Budapesti szintű ügydöntő népszavazást kezdeményez Tarlós István a római-parti védműről a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén. A főpolgármester mindezt az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában jelentette ki. Szerinte már nem szakmai vita folyik az ügyben, ami ma már nem kezelhető. A műsorvezető felidézte, hogy az Egyesület a Római-partért a Facebook-oldalán olyan bejegyzést tett közzé, amelyben az olvasható: zsidó értelmiségiek egy csoportja gettóba akarja zárni a Római-parton élőket. Erre az Együtt úgy reagált, hogy ez a 30-as éveket idéző náci propaganda. Tarlós István kijelentette: amikor hallott az előbbiekről, akkor nála betelt a pohár. Úgy fogalmazott: biztos benne, hogy a parton kellene a védművet megépíteni, de ha már ezt a kártyát is bedobják, és rögtön el is kezdték „felpumpálni a dolgot”, akkor legyen budapesti népszavazás. Erről majd a közgyűlés dönt szeptember 27-én.

Az egyesület szerint gettóba zárnák a víz mellett élőket

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az egyesület szerint gettóba zárnák a víz mellett élőket

„Sajnáljuk, hogy a 2017. szeptember 11-i Facebook-bejegyzés félreérthe­tően lett megfogalmazva, nem különböztetünk meg senkit sem faji, sem vallási, etnikai vagy bármely más alapon” – közölte tegnap az egyesület. Magyarázatuk szerint a védmű alternatív nyomvonalával, a Királyok útja–Nánási útra tervezett betonfallal gyakorlatilag be akarják zárni a hetven hektár területű Római-parton élőket, dolgozókat azok, akik 63 éve tudatosan gátolják a Duna partján megépítendő mobil gát létrehozását.

„A fővárosiak akkor érzik sajátjuknak a fővárosi fejlesztéseket, ha ők hozhatnak döntést azokról. Érthetetlen, hogy miért kellett ezzel a felismeréssel megvárni a vita elfajulását, ahogy azt sem értjük, miért kell titokban tartani a hatástanulmányokat, de üdvözöljük a döntést” – reagált a Demokratikus Koalíció Tarlós István bejelentésére. A párt támogatja, hogy referendum döntsön a római-parti mobil gátról, és arra szólította fel a főpolgármestert, hogy a Városliget ügyében is tegyen javaslatot a budapesti népszavazásra.

Hirdetés

Kiemelt

Tovább lazíthat a jegybank

Az októberi, eseménytelennek mondható ülést követően kedden újból a piaci szereplők figyelmének középpontjába kerülhet a magyar jegybank.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!