2017. november 24., péntek, Emma napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-soros-terv-egesz-europat-es-benne-magyarorszagot-veszelyezteti-2214658/
Nemzeti konzultáció

Fidesz: a Soros-terv egész Európát és benne Magyarországot is veszélyezteti

MTI
A kormánypárti képviselőcsoport kihelyezett ülésén azért kérte a kormányt, hogy tartson nemzeti konzultációt a „Soros-tervről”, mert az egész Európát és benne Magyarországot is veszélyezteti – mondta Halász János, a Fidesz frakciószóvivője csütörtöki velencei sajtótájékoztatóján, emlékeztetve a kvótaperben született európai bírósági döntésre, amely „megnyitotta az ajtót a Soros-terv végrehajtása előtt”.
  • A kormánypárti frakció azt szeretné, ha a veszélyes Soros-tervről minden magyar értesülne és véleményt mondhatna róla
  • Brüsszel a bírósági ítélet után felgyorsította a betelepítést, amelyet állandóvá akarnak tenni
  • A nemzeti konzultáció a migráció és a kötelező betelepítés elleni harc fontos eszköze
  • Halász János kifogásolta, hogy az ellenzék szerint nincs is Soros-terv
  • Épp az ellenzéki kijelentések miatt számít a Fidesz durva kampányra, forró őszre
  • Az, hogy Mészáros Lőrincnek hívnak valakit, nem lehet hátrány és előny sem

Nem valósulhat meg Magyarországon a veszélyes Soros-terv, és a Fidesz-frakció szeretné, ha minden magyar értesülne és véleményt mondhatna róla – közölte a politikus.

Brüsszel a bírósági ítélet után azonnal megragadta az alkalmat, és „gyorsuló tempóban kezdenek hozzá a Soros-terv végrehajtásához”, felgyorsították a betelepítést, amelyet állandóvá akarnak tenni

– fogalmazott.

Halász János közölte: ezek a törekvések pontosan olyanok, mint a Soros György által felvázolt terv, amelynek része évi egymillió migráns behozatala Európába, a kerítések lebontása, a bevándorlók kötelező szétosztása a tagállamok között és a migránsok 9 millió forintos pénzügyi támogatása.

A frakciószóvivő kifogásolta, hogy az ellenzék szerint nincs is Soros-terv. Ezzel kapcsolatban megjegyezte:

két éve arról beszélt az ellenzék, nincs bevándorlás, egy éve pedig a kvótáról nyilatkoztak ugyanígy.

Ezzel szemben bevándorlás is volt, a kvótáról brüsszeli döntés született, most pedig Brüsszelben a „Soros-terv” végrehajtásán dolgoznak, ezt „a vak is látja” – mondta.

Kijelentette:

„minden eszközzel küzdeni fogunk a Soros-terv megvalósítása ellen”, amihez szükség van az emberek véleményére, ezért is fontos a konzultáció.

A frakcióülésen – amely péntekig tart – a kvótaperről előadó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szavaiból Halász János azt idézte, hogy az Európai Bíróság döntése felháborító, ellentétes az európai értékekkel és biztonsággal.

A Fidesz-KDNP-frakció támogatásáról biztosította a kormányt abban, hogy minden eszközzel küzdjön azért, hogy továbbra se lehessen a magyarok feje felett dönteni – közölte.

Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatójából az derült ki – folytatta -, hogy a migráció ma egy valós veszély, a terrorizmus és a bevándorlás között pedig világos az összefüggés, az elmúlt évek európai terrorcselekményeinek elkövetői vagy azok szülei mindannyian migránsháttérrel rendelkeztek.

A frakcióülés ezért megállapította: küzdeni kell a migráció és a kötelező betelepítés ellen, amihez fontos eszköz a nemzeti konzultáció

– mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt szerint igazi kérdésekről, például az egészségügy helyzetéről kellene szólnia a nemzeti konzultációnak, a politikus azt felelte: az MSZP csak a saját kampánytémáiról tud beszélni, arról is hiteltelenül.

Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

A Soros-terv része évi egymillió migráns behozatala Európába

A „lex CEU-t” firtató felvetésre közölte, a felsőoktatási törvény módosítása nem került szóba, és nem is tervezik megváltoztatni a jogszabályt.

Arra a kérdésre, hogy ellenzéki aktivisták esetlegesen utcai zavargásokat robbanthatnak ki ősszel, Halász János úgy reagált: az elmúlt időszakban sok olyan ellenzéki megnyilvánulást lehetett hallani – például Schilling Árpádtól és Gulyás Mártontól -, amelyben erről beszéltek.

„Amikor azt mondjuk, hogy forró őszre számítunk és durva választási kampányra, akkor éppen az ő kijelentésük alapján mondjuk ezt”

– tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerint Kósa Lajosnak minden debreceni beruházás árából 20 százalékot vissza kellett adni zsebbe, a frakciószóvivő azt válaszolta: Gyurcsány Ferenc volt az, aki arról beszélt, hogy miniszterelnöksége idején a „politikai korrupció” részeként 20 százalékot visszakértek bizonyos beruházásokból. Ezzel kapcsolatban a Fidesz várja, hogy a volt kormányfő tisztázza, mire gondolt.

Fotó: MTI

Nem volt véletlen a Soros-Juncker találkozó

„Az már csak egy kétségbeesett kísérlet Gyurcsánytól, hogy miután elszólta magát (…), utána másnap próbál fideszes politikusokat teljesen értelmetlenül és minden alap nélkül belerángatni ebbe a kijelentésébe” – mondta.

A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester balatoni kempingvásárlását firtató kérdésre úgy reagált:

ha egy vállalkozó Magyarországon a törvényeket betartva teszi a dolgát, akkor az teljesen rendben van.

Az, hogy Mészáros Lőrincnek hívnak valakit, nem lehet hátrány és előny sem – fogalmazott. Hozzátette, az ügyben a Gazdasági Versenyhivatal biztosan jogszerű döntést hozott.

Fidesz: a bevándorláspárti ellenzék végre akarja hajtani a Soros-tervet

A nagyobbik kormánypárt csütörtökön délután az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált a nemzeti konzultációról szóló ellenzéki nyilatkozatokra. A Fidesz szerint az ellenzék azért támadja a nemzeti konzultációt, mert bevándorláspárti és nem akarja, hogy a magyar emberek elmondhassák a véleményüket a Soros-tervről. „Az ellenzéki pártok többször nyilvánvalóvá tették, hogy le akarják bontani a kerítést, készek beengedni a migránsokat, készek végrehajtani a kvótát, és a hatalomért cserébe veszélybe sodornák a magyar emberek biztonságát és Magyarország jövőjét” – írta a Fidesz, kiemelve: a magyar embereknek joguk van elmondani a véleményüket, hogy „az ellenzékhez hasonlóan ők is támogatják-e a Soros-tervet vagy sem”.

 

Hirdetés

Kiemelt

Európa Liga: Szalai piros lappal „tért vissza”, a Hoffenheim kiesett

A közel három hónapos kényszerpihenő után visszatért magyar válogatott labdarúgó csapata, a Hoffenheim 3-1-re kikapott a Braga vendégeként.

Poszt-trauma

Feledy Péter a közmédiát ekézte

„Pitibb”, de a mindennapi életet befolyásoló dolgok hiányoznak

Vona legújabb fordulata

Mikor füllent a Jobbik elnöke?

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!