2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-kiszurne-az-alcivil-szervezeteket-1320091/

A Fidesz kiszűrné az álcivil szervezeteket

A civil szervezetek a polgárosodás nagyon fontos értékmérői, és a valódi civil szervezeteknek a kormány minden támogatást megad – közölte Hollik István.

A kereszténydemokrata orszá­g­gyűlési képviselő ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy szerdán újságírók Németh Szilárd fideszes képviselő civil szervezetekre vonatkozó felvetéséről kérdezték.

Közölte: a valójában politikai célból létrehozott „álcivilek” miatt indokolt lehet egy olyan javaslat, hogy a szervezetek vezetői vagyonnyilatkozatot tegyenek, ebben semmilyen jogállamot megcsúfoló, diktatórikus elemet nem lát. Sőt, mint mondta, Iz­raelben olyan szabályozásról folyik vita, amely szerint annak a szervezetnek, amely bevételének legalább 50 százalékát külföldről kapja, ezt nyilvánosságra kellene hoznia.

– A szabályozás minden civil szervezetre vonatkozna – mondta arra a felvetésre, hogy ez a Civil Összefogás Fórumra is érvényes lenne-e. Kijelentette: az erős civil szféra épp olyan fontos alappillére egy demokráciának, mint a választott közhatalom, ezért az előbbi támadása a demokrácia támadása.

A Németh Szilárd által említett egyik civil szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság közben jelezte: az alapvető jogok biztosához fordul a menedékkérők „botrányos és embertelen” körmendi elhelyezése miatt. Azt szeretnék elérni, hogy az ombudsman sürgősen vizsgálja ki a tábori körülményeket és intézkedjen a menedékkérők áthelyezéséről.

A Belügyminisztérium megkeresésünkre erre úgy reagált: a fűtési időszak kezdete óta 46 köbméter tűzifát használtak már el a körmendi táborban, ahol átlagosan mindössze 25 menedékkérő tartózkodik.

Hirdetés

Kiemelt

Buffon ezredes jelenti Palermóból

Pénteken kilenc meccset játszanak, a menü elemzése előtt illik néhány szót szólni Gianluigi Buffonról, aki pályafutása ezredik mérkőzésén szerepelhet.

Poszt-trauma

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Alföldi Róbert hazudik

Azt állítja, soha nem politizált direkten a színpadon.

Megalázó sms-eket küldözgetnek a HírTV vezetői a távozóknak

Tovább bomlik Simicska tévéje.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!