2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-azert-kell-fizetnie-magyarorszagnak-mert-vedi-europa-hatarait-1488805/

Fidesz: azért kell fizetnie Magyarországnak, mert védi Európa határait

MTI
A Fidesz képtelenségnek nevezte, hogy Magyarországnak azért kell fizetnie, mert betartja az uniós szabályokat és védi nemcsak az ország, de Európa határait is.

A kormánypárt ezt az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) keddi, nem jogerős ítéletére válaszul közölte az MTI-vel. Az EJEB határozatában kimondta: a magyar hatóságok az Emberi Jogok Európai Egyezményét megsértve tartottak fogva két bangladesi menedékkérőt 2015 őszén, visszaküldésük pedig azzal a kockázattal járt, hogy embertelen bánásmódnak lesznek kitéve görögországi befogadóközpontokban. Magyarországnak ezért fejenként 18 705 euró (mintegy 5,8 millió forint) kártérítést és perköltséget kell fizetnie a panaszosoknak.

A Fidesz reagálásában kifejtette: kiállnak amellett, hogy a migránsválságot a határok erőteljes védelmével lehet kezelni és ellenállnak a brüsszeli, strasbourgi nyomásgyakorlásnak.

Közölték továbbá: a hamarosan kezdődő nemzeti konzultációban újra lehetőséget adnak arra, hogy az emberek elmondják véleményüket a magyar, illetve a brüsszeli bevándorláspolitikáról.

Kiemelt

Kettős győzelemmel négyes döntőben a Veszprém

A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe azt követően, hogy vasárnap 30-25-re győzött a Montpellier vendégeként.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!