2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-azert-kell-fizetnie-magyarorszagnak-mert-vedi-europa-hatarait-1488805/

Fidesz: azért kell fizetnie Magyarországnak, mert védi Európa határait

MTI
A Fidesz képtelenségnek nevezte, hogy Magyarországnak azért kell fizetnie, mert betartja az uniós szabályokat és védi nemcsak az ország, de Európa határait is.

A kormánypárt ezt az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) keddi, nem jogerős ítéletére válaszul közölte az MTI-vel. Az EJEB határozatában kimondta: a magyar hatóságok az Emberi Jogok Európai Egyezményét megsértve tartottak fogva két bangladesi menedékkérőt 2015 őszén, visszaküldésük pedig azzal a kockázattal járt, hogy embertelen bánásmódnak lesznek kitéve görögországi befogadóközpontokban. Magyarországnak ezért fejenként 18 705 euró (mintegy 5,8 millió forint) kártérítést és perköltséget kell fizetnie a panaszosoknak.

A Fidesz reagálásában kifejtette: kiállnak amellett, hogy a migránsválságot a határok erőteljes védelmével lehet kezelni és ellenállnak a brüsszeli, strasbourgi nyomásgyakorlásnak.

Közölték továbbá: a hamarosan kezdődő nemzeti konzultációban újra lehetőséget adnak arra, hogy az emberek elmondják véleményüket a magyar, illetve a brüsszeli bevándorláspolitikáról.

Hirdetés

Kiemelt

Kósa Lajos: elgurult a gyógyszer Strasbourgban

A strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság messze túlterjeszkedett minden határon, amikor Magyarországgal szemben a bangladesi menekültek ügyében ítéletet hozott.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!