2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-ahmed-h-soros-halozat-embere-2399545/

Fidesz: Ahmed H. a Soros-hálózat embere

MTI
A tavalyelőtti röszkei támadásban részt vevő Ahmed H. minden jel szerint „valójában a Soros-szervezetek embere, és azért lobbiznak ilyen keményen, hogy kiszabadítsák, mert hozzájuk tartozik” – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten újságíróknak nyilatkozva.

Hidvéghi Balázs szavai szerint a Soros-hálózat nagyon keményen lobbizik Magyarország ellen, ebben az ügyben konkrétan idehaza és Brüsszelben is. Az is mutatja, hogy „milyen szinten van Brüsszel a Soros-hálózat fogságában, hogy még európai parlamenti (EP-) határozatban is elkezdték mentegetni mindazt, amit ez az ember elkövetett”, amikor a magyar határon fizikai támadást vezényelt, betondarabokat, köveket dobált a magyar rendőrökre.

Kérdésre válaszolva kijelentette, „gyakorlatilag állandósult” az uniós nyomásgyakorlás, hiszen az EP egyik bizottsága néhány nappal ezelőtt fogadott el „egy olyan jelentést, egy olyan határozatot, ami gyakorlatilag pontról pontra a Soros-tervnek az egyes elemeit tartalmazza”.

Ezek között említette a migráció felgyorsításának igényét, az állandó, felső létszámkorlát nélküli elosztási kvótát, és ez „minden egyéb szempontból is felgyorsítaná és kiterjesztené, állandósítaná az illegális migrációt gyakorlatilag Európában”, ezért rendkívül veszélyes.

Hozzátette: a közelmúlt eseményei is mutatják, hogy hihetetlen veszélyt jelent a közbiztonságra az illegális migránsok érkezése. Példaként említette, hogy Belgiumban ismét magyar kamionosokat, Baranyában fiatalokat ért támadás, valamint elfogtak egy, hetvenszeres gyilkossággal vádolt pakisztáni férfit Magyarországon, „aki szintén menedékkérőnek álcázta magát, így került az országba”.

Ahmed H. peréről kérdésre válaszolva Hidvéghi Balázs azt mondta: remélik, hogy – az előző elsőfokú ítélethez hasonlóan – megfelelő ítélet születik majd. Arra a felvetésre pedig, hogy a férfit a Medgyessy-kormány volt igazságügyi minisztere képviseli ügyvédként, úgy nyilatkozott, „a Soros-hálózat a magyar ellenzék soraiban is tejes mértékben kifejti a hatását”.

Szerinte olyan embert mentegetnek, aki támadást intézett a magyar határ ellen, ahelyett, hogy a magyar rendőrök oldalára állnának, a magyar határt védőket részesítenék előnyben.

Ártatlannak vallotta magát a röszkei közúti átkelőnél 2015 szeptemberében történt tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolt szír férfi az ellene indult per megismételt elsőfokú eljárásának hétfői tárgyalásán a Szegedi Törvényszéken.

A jelenleg 41 éves Ahmed H.-t határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja az ügyészség.

Ártatlannak vallotta magát Ahmed H.

Ártatlannak vallotta magát a röszkei közúti átkelőnél 2015 szeptemberében történt tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolt szír férfi az ellene indult per megismételt elsőfokú eljárásának hétfői tárgyalásán a Szegedi Törvényszéken.

A jelenleg 41 éves Ahmed H.-t határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja az ügyészség.

A vádirat szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetését követően, 2015. szeptember 16-án több száz migráns gyülekezett a Röszke-Horgos közúti határátkelőhely szerb oldalán. A Magyarország belépni akaró, kezdetben békés tömeg idővel agresszívvá vált, a kerítést feszegetve próbálta azt kidönteni, majd néhányan kövekkel dobálták a magyar oldalon felsorakozott rendőröket. Az összecsapásokban több rendőr is megsérült.

A Cipruson élő, szír állampolgárságú vádlott a tárgyaláson azt mondta, hogy a szüleivel, a testvérével és annak családjával a reggeli órákban érkezett a szerb-magyar határhoz, rövid alvás után először délelőtt ment az átkelőt lezáró kordonhoz. Hozzátette, nem tolmáccsal, hanem rendőrrel akart beszélni, édesanyja miatt, aki cukorbeteg és inzulinra volt szüksége, amelyet meg is kapott.

Vallomása szerint többször is beszélt a rendőrökkel, azt állította, próbált a tömeg és a hatóságok között közvetíteni, mondandójának lényege az volt, hogy nem szeretnének problémát, csupán békésen továbbmenni.

A vádlott elismerte, hogy dobált a rendőrök felé és megafonon keresztül beszélt a tömeghez, de azt tagadta, hogy a határ megnyitását követelte, fenyegetőzött vagy ultimátumot adott volna a határ megnyitására, azt mondta, csupán nyugtatni próbálta a várakozókat.

Többször is hivatkozott arra, hogy ideges volt, nem volt magánál, nem tudja, mit csinált, ezt mondta azzal kapcsolatban is, hogy felvételek bizonyítják, a kerítéstől távolabb követ tört.

Fotó: Kurucz Árpád

A terrorcselekménnyel vádolt szír férfit egyszer már elítélték, de továbbra is ártatlannak vallja magát

Kóbor Jenő bíró a tárgyaláson tanúvallomásokat is ismertetett, amelyek szinte mindegyikékhez megjegyzéseket fűzött a vádlott, akit két, fekete csuklyát viselő fegyőr kísért a tárgyalóterembe.

Az egyik helyszíni parancsnok vallomása szerint a tömegből hangzottak el a határ megnyitását követelő felszólítások, de a rendőr nem volt biztos abban, hogy a vádlott mondott-e ilyet. A rendőrséget helyszínen segítő tolmács szerint a vádlott kijelentette, hiába jobb a magyar rendőrök felszerelése, a migránsok többen vannak, és át fognak menni a határon. Több másik rendőr szerint is a vádlott adott ultimátumot a határt védő egyenruhásoknak.

A per csütörtökön újabb tanúvallomások ismertetésével folytatódik.

Kiemelt

Álommérkőzés a legendával

Fucsovics Márton idei három melbourne-i győzelmét követően hétfő hajnalban gyerekkori példaképével, Roger Federerrel játszik az Australian Open negyedik fordulójában.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!