2016. július 30., szombat, Judit, Xénia napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/fegyveres-incidensek-magyar-szerb-hataron-396616/

Fegyveres incidensek a magyar-szerb határon

Majdnem fegyverhasználattal járt egy incidens a Csongrád–megyei magyar határszakaszon péntek kora reggel – tudta meg a Magyar Idők. A magyar rendőrök és katonák ugyanis azt látták, hogy a határszakasz szerb oldaláról a migránsok egy nagyobb csoportjából csőre töltött kézifegyvert fognak rájuk. A határvédelmi szolgálatot teljesítő katonák erre reagálva, a rájuk vonatkozó szabályok szerint tüzelőállást vettek fel, de nem lőttek.

A migráns csoport azonban ennek hatására is elvonult. Információink szerint a kiváló szerb-magyar együttműködésnek köszönhetően, a magyar hatóságok jelzése után a szerbeknek sikerült elfogni a csoportot, de ekkor nem találtak náluk fegyvert. Pénteken egy másik súlyos eset is történt a magyar-szerb határnál. Forrásaink szerint Mórahalomnál, a magyar oldalon két rendőrautó lezárta az utat, de a hatósági zárat egy embercsempész gépjármű áttörte. Ebben az esetben a rendőrök már kénytelenek voltak használni a fegyvereiket.

(Az esetről további részleteket a Magyar Idők szombati számában olvashatnak)

Hirdetés

Kiemelt

Megbízás Rajoynak

Ugyanaz a forgatókönyv játszódik le a spanyol politikában, mint fél évvel ezelőtt. Egyik párt sem szerzett a kormányzáshoz szükséges többséget.

Poszt-trauma

Pályahiba

Új pályára állítaná a magyar gazdaságot az LMP, ezért a párt akciótervet dolgoz ki.

Vágó István ezúttal Áderbe rúgott bele

A Gyurcsány-barát kvízmester hatalmas bakot lőtt.

Soros beindította a pénzágyúit: veszélyben a mesterterv

A spekuláns egyre szaporodó ráncait csak Hillary vasalhatja ki.

Csak, hogy a bajor belügyminiszter is megértse

„Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban”.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!