2016. augusztus 24., szerda, Bertalan napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/fegyveres-incidensek-magyar-szerb-hataron-396616/

Fegyveres incidensek a magyar-szerb határon

Majdnem fegyverhasználattal járt egy incidens a Csongrád–megyei magyar határszakaszon péntek kora reggel – tudta meg a Magyar Idők. A magyar rendőrök és katonák ugyanis azt látták, hogy a határszakasz szerb oldaláról a migránsok egy nagyobb csoportjából csőre töltött kézifegyvert fognak rájuk. A határvédelmi szolgálatot teljesítő katonák erre reagálva, a rájuk vonatkozó szabályok szerint tüzelőállást vettek fel, de nem lőttek.

A migráns csoport azonban ennek hatására is elvonult. Információink szerint a kiváló szerb-magyar együttműködésnek köszönhetően, a magyar hatóságok jelzése után a szerbeknek sikerült elfogni a csoportot, de ekkor nem találtak náluk fegyvert. Pénteken egy másik súlyos eset is történt a magyar-szerb határnál. Forrásaink szerint Mórahalomnál, a magyar oldalon két rendőrautó lezárta az utat, de a hatósági zárat egy embercsempész gépjármű áttörte. Ebben az esetben a rendőrök már kénytelenek voltak használni a fegyvereiket.

(Az esetről további részleteket a Magyar Idők szombati számában olvashatnak)

Kiemelt

Szakértő: tavaly 32 milliárd dollárt hajtott az embercsempészet

2015-ben 32 milliárd dollár hasznot hajtott a szervezett emberkereskedelem, vagyis „eszeveszett” nagy üzletet jelent – közölte Kaiser Ferenc biztonságpolitikai szakértő.

Poszt-trauma

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Bayer feltámasztotta az SZDSZ-t

De nyugi, csak egy pillanatra!

Mire tanít bennünket a 444.hu?

Erkölcs, etika, emberség.

Liberális recept: késhegynyi aljasság, csipetnyi kettős mérce

A meztelen Trump nem verte ki a biztosítékot, a bikinis Hillary miatt viszont volt nyafogás rendesen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!