2016. május 25., szerda, Orbán napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/fegyveres-incidensek-magyar-szerb-hataron-396616/

Fegyveres incidensek a magyar-szerb határon

Majdnem fegyverhasználattal járt egy incidens a Csongrád–megyei magyar határszakaszon péntek kora reggel – tudta meg a Magyar Idők. A magyar rendőrök és katonák ugyanis azt látták, hogy a határszakasz szerb oldaláról a migránsok egy nagyobb csoportjából csőre töltött kézifegyvert fognak rájuk. A határvédelmi szolgálatot teljesítő katonák erre reagálva, a rájuk vonatkozó szabályok szerint tüzelőállást vettek fel, de nem lőttek.

A migráns csoport azonban ennek hatására is elvonult. Információink szerint a kiváló szerb-magyar együttműködésnek köszönhetően, a magyar hatóságok jelzése után a szerbeknek sikerült elfogni a csoportot, de ekkor nem találtak náluk fegyvert. Pénteken egy másik súlyos eset is történt a magyar-szerb határnál. Forrásaink szerint Mórahalomnál, a magyar oldalon két rendőrautó lezárta az utat, de a hatósági zárat egy embercsempész gépjármű áttörte. Ebben az esetben a rendőrök már kénytelenek voltak használni a fegyvereiket.

(Az esetről további részleteket a Magyar Idők szombati számában olvashatnak)

Kiemelt

Német belügyminiszter: nem akarunk párhuzamos társadalmakat és gettókat

Nem akarják azt üzeni, hogy „gyertek mind ide, mert nagyon jól integrálunk mindenkit” – hangsúlyozta Thomas de Maiziere.

Poszt-trauma

Robit betámadták, Schiffer a …ba küldte a fideszeseket

A stílus maga az ember.

Boldog szülinapot, őszödi beszéd!

Fletó saját lúzerségére emlékezik.

Soros György nem Széchenyi István

Az üzletember Európa jótevője a Népszabadság szerint.

Elült az izraeli nagykövet Vonáék mellől

Nem mindenki hisz a néppártosodásban.

Hirdetés