2017. május 29., hétfő, Magdolna napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/ez-kampany-foprobaja-1633543/?utm_campaign=d40b9e42c0-hirlevel&utm_medium=email&utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_term=0_4fe27455be-d40b9e42c0-178269901

Ez a kampány főpróbája

Rétvári Bence szerint Soros hálózata most méri fel, kire számíthat
Az Európai Bizottság annak ellenére gyakorol nyomást Magyarországra a Soros-egyetem érdekében, hogy az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik – mondta lapunknak Rétvári Bence, a humántárca parlamenti államtitkára. A KDNP-s politikus felhívta a figyelmet, hogy a CEU nem a megoldást keresi, hanem politikai ügyet ­kreál egy szakmai kérdésből.

Bár az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik, az Európai Bizottság (EB) ennek ellenére kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen – szögezte le lapunk kérdésére az Emberi ­Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Soros György és az általa ­alapított CEU rektorának brüsszeli tárgyalásait Rétvári Bence az ország lejáratására tett újabb kísérletként értékelte, ­megjegyezve, hogy az EB elnöke, Jean-­Claude Juncker és az amerikai tőzsdespekuláns biztosan jól elbeszélgettek például az adóoptimalizálásról is, amiben mindkettőjüknek nagy tapasztalata van.

Forrás: Teknős Miklós

A milliárdos egyeteme tüntetéseket is szervez, hogy politikai ügyet kreáljon egy szakmai kérdésből

Mint fogalmazott, ez nem változtat azon a tényen, hogy a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania. Valamennyi, hazánkban képzéseket folytató külföldi egyetem felkészülési időt kapott, hogy pótolja a hiányosságait. A CEU azonban nem a megoldást keresi, hanem politikai ügyet kreált egy tisztán szakmai kérdésből, és a Soros-hálózat többi tagjához hasonlóan igyekszik nyomást gyakorolni az országra – hangsúlyozta az államtitkár. Magyarország azonban nyitott a tárgyalásokra, és bízik abban, hogy EU-s partnereinkkel ugyanúgy tárgyalásos úton tudjuk rendezni a mostani helyzetet is, mint ahogy az elmúlt hét év minden hasonló esetében sikerült.

Szankciót sürget Macron

A május 7-i francia elnökválasztáson favoritnak számító Emmanuel Macron szerint szankcionálni kellene azokat az országokat, amelyek nem tartják tiszteletben az EU értékeit. „Nem lehetséges egy olyan Európa, amely betartatja a tizedesjegyeket is a költségvetési célszámokban, amikor pedig egy állam úgy viselkedik, mint Lengyelország vagy Magyarország az egyetemek vagy a menekültek kérdésében, nem tesz semmit – mondta az elnökjelölt.

Az utóbbi időben az egyetem gyakran hangoztatta az alapítójától való függetlenségét és pártatlanságát. Rétvári azonban rámutatott: az intézmény bejáratánál márványba vésve ­olvashatóak Soros György szavai, portréi ott lógnak az egyetem termei­ben, és legtöbbször a diplomákat is ő adja át, miközben a rektor, Michael Ignatieff öt éven át vezette a kanadai liberális pártot, és most is politikusként viselkedik. – Soros és Ignatieff a neoliberális ideológia képviselői – jelentette ki az államtitkár.

 

Közölte, világossá kell tenni, hogy ami most az országban történik, az a 2018-as választási kampány főpróbája. A politikus szerint ugyanis a Soroshoz köthető szervezetek most mérik fel, hogy legfőbb céljuk: a kötelező betelepítési kvóták bevezetése érdekében kiket tudnak mozgósítani.

Lengyelország is szűkítené a spekuláns mozgásterét

A lengyel állam visszavenné a Soros György által alapított Báthory Alapítványtól a Norvégiából érkező pénzügyi támogatás kezelését – írta a Bloomberg. Norvégia 251 milliárd forintnyi eurótámogatást irányzott elő Lengyelország számára, és ennek szétosztásáért jelenleg a varsói székhelyű szervezet felelős. Az alapítványnál Soros elleni támadásként értékelik Varsó lépését. A norvég külügyi szóvivő elmondta: folyamatosan egyeztetnek a lengyelekkel. A tárgyalás a magyar kormánnyal is folyik, erről a norvég nagykövet beszélt a 168 Órának. Megegyezés egyelőre nincs. (K. A.)

 

Hirdetés

Kiemelt

Cseh újságírónő: Orbánt lerasszistázták, de igaza lett

Az emberek az alternatív média felé fordulnak, mert a tradicionális sajtó olykor elhallgatja a tényeket, vagy pedig színesíti a valóságot.

Poszt-trauma

Egyre bővül a putyinisták listája

Mindenki, aki találkozik az orosz elnökkel, vagy csak Orbán?

Botka nem ismeri Magyarország államformáját!

Óvodásokhoz szólt Botka beszéde.

A kép, amitől a nemzeti oldalnak elállt a lélegzete

Titokzatos öltönyös alak tűnt fel a First Ladyk csoportképén.

Újabb szintet lépett a liberális idiotizmus

Teljesen természetes az iszlamista terror.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!