2017. július 23., vasárnap, Lenke napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/ez-kampany-foprobaja-1633543/?utm_campaign=d40b9e42c0-hirlevel&utm_medium=email&utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_term=0_4fe27455be-d40b9e42c0-178269901

Ez a kampány főpróbája

Rétvári Bence szerint Soros hálózata most méri fel, kire számíthat
Az Európai Bizottság annak ellenére gyakorol nyomást Magyarországra a Soros-egyetem érdekében, hogy az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik – mondta lapunknak Rétvári Bence, a humántárca parlamenti államtitkára. A KDNP-s politikus felhívta a figyelmet, hogy a CEU nem a megoldást keresi, hanem politikai ügyet ­kreál egy szakmai kérdésből.

Bár az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik, az Európai Bizottság (EB) ennek ellenére kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen – szögezte le lapunk kérdésére az Emberi ­Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Soros György és az általa ­alapított CEU rektorának brüsszeli tárgyalásait Rétvári Bence az ország lejáratására tett újabb kísérletként értékelte, ­megjegyezve, hogy az EB elnöke, Jean-­Claude Juncker és az amerikai tőzsdespekuláns biztosan jól elbeszélgettek például az adóoptimalizálásról is, amiben mindkettőjüknek nagy tapasztalata van.

Forrás: Teknős Miklós

A milliárdos egyeteme tüntetéseket is szervez, hogy politikai ügyet kreáljon egy szakmai kérdésből

Mint fogalmazott, ez nem változtat azon a tényen, hogy a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania. Valamennyi, hazánkban képzéseket folytató külföldi egyetem felkészülési időt kapott, hogy pótolja a hiányosságait. A CEU azonban nem a megoldást keresi, hanem politikai ügyet kreált egy tisztán szakmai kérdésből, és a Soros-hálózat többi tagjához hasonlóan igyekszik nyomást gyakorolni az országra – hangsúlyozta az államtitkár. Magyarország azonban nyitott a tárgyalásokra, és bízik abban, hogy EU-s partnereinkkel ugyanúgy tárgyalásos úton tudjuk rendezni a mostani helyzetet is, mint ahogy az elmúlt hét év minden hasonló esetében sikerült.

Szankciót sürget Macron

A május 7-i francia elnökválasztáson favoritnak számító Emmanuel Macron szerint szankcionálni kellene azokat az országokat, amelyek nem tartják tiszteletben az EU értékeit. „Nem lehetséges egy olyan Európa, amely betartatja a tizedesjegyeket is a költségvetési célszámokban, amikor pedig egy állam úgy viselkedik, mint Lengyelország vagy Magyarország az egyetemek vagy a menekültek kérdésében, nem tesz semmit – mondta az elnökjelölt.

Az utóbbi időben az egyetem gyakran hangoztatta az alapítójától való függetlenségét és pártatlanságát. Rétvári azonban rámutatott: az intézmény bejáratánál márványba vésve ­olvashatóak Soros György szavai, portréi ott lógnak az egyetem termei­ben, és legtöbbször a diplomákat is ő adja át, miközben a rektor, Michael Ignatieff öt éven át vezette a kanadai liberális pártot, és most is politikusként viselkedik. – Soros és Ignatieff a neoliberális ideológia képviselői – jelentette ki az államtitkár.

 

Közölte, világossá kell tenni, hogy ami most az országban történik, az a 2018-as választási kampány főpróbája. A politikus szerint ugyanis a Soroshoz köthető szervezetek most mérik fel, hogy legfőbb céljuk: a kötelező betelepítési kvóták bevezetése érdekében kiket tudnak mozgósítani.

Lengyelország is szűkítené a spekuláns mozgásterét

A lengyel állam visszavenné a Soros György által alapított Báthory Alapítványtól a Norvégiából érkező pénzügyi támogatás kezelését – írta a Bloomberg. Norvégia 251 milliárd forintnyi eurótámogatást irányzott elő Lengyelország számára, és ennek szétosztásáért jelenleg a varsói székhelyű szervezet felelős. Az alapítványnál Soros elleni támadásként értékelik Varsó lépését. A norvég külügyi szóvivő elmondta: folyamatosan egyeztetnek a lengyelekkel. A tárgyalás a magyar kormánnyal is folyik, erről a norvég nagykövet beszélt a 168 Órának. Megegyezés egyelőre nincs. (K. A.)

 

Kiemelt

Tízfontos

Ma már senki sem kérdőjelezi meg Austen helyét az irodalmi panteonban, mégis példa nélküli, hogy valamely szerzőt, ráadásul nőt, olyan dicsőségben részesítsenek, mint őt.

Poszt-trauma

Obama transzgender öröksége tovább élhet az amerikai hadseregben

Mehet a közös zuhanyzás.

Külhonban is magyarul

Történelmi bejelentést tett Tusnádfürdön az MTVA vezérigazgatója.

Merénylet

A rossz fújásnak is vannak fokozatai.

Újabb nehéztüzérrel támadnak a ballibek

Konrád György is feltűnt a színen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!