2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/europa-jovojerol-tart-beszedet-orban-viktor-1950934/

Európa jövőjéről tart beszédet Orbán Viktor

Németh Zsolt szerint a hagyományos nyári szabadegyetem a nemzetpolitika fontos része
A jövő héten, keddtől vasárnapig rendezik meg a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort. Tusványoson felszólal Orbán Viktor miniszterelnök, és várhatóan megosztja az európai jövővel összefüggő dilemmáit – tájékoztatott tegnap Németh Zsolt, az Ország­gyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke.

Idén 28. alkalommal rendezik meg a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort Tusványos, a biztos pont mottóval. A hagyományoknak megfelelően jövő szombaton felszólal Orbán Viktor miniszterelnök – közölte Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. A jövő héten, keddtől vasárnapig tartó rendezvényen 28 sátorban tartják a programokat. Németh Zsolt közölte: Orbán Viktor várhatóan megosztja az európai jövővel összefüggő dilemmáit. Utalva a program mottójára, azt mondta: Tusványos biztos pont azért is, mert a magyar nemzetpolitika összefonódik a hagyományos rendezvénnyel, nagyon jelentős gondolatok születtek ott. A kormánypárti politikus kitért az autonómiára és arra, hogy nagyon hosszú még az út a határokon átívelő nemzetegyesítés felé. – Tusványos politikai értékvilágot is jelent, és ennek egy változó időszakban megnő a jelentősége – tette hozzá.

Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke a rendezvényt közéleti inkubátornak nevezte a sajtótájékoztatón. – Jó látni – mondta –, hogy amiről úgy gondolták, csak egy jó buli lesz, már a harmincadik évéhez közeledik, átívelve pártpolitikán, pártokon. Tusnádra csak az nem jön el, aki nem akar eljönni – jelentette ki. Szerinte mára politikai presztízsnek számít a részvétel. Jelezte: Orbán Viktor mellett ott lesz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Süli János tárca nélküli miniszter, több államtitkár, helyettes államtitkár, és erdélyi magyar politikusok, határon túli magyar vezetők is részt vesznek a programokon.

Fotó: Havran Zoltán

Jövő kedden kezdődik a 28. Tusványos

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, közismertebb nevén Tusványos 1989 óta határon átnyúló együttműködést, román–magyar párbeszédet és kulturált magyar–magyar politikai eszmecserét is megvalósít. A táborban a közéleti témák mellett a kikapcsolódásra és a szórakozásra is van lehetőség, amiről a népművészeti, sport- vagy zenés-filmes sátrak, valamint a magyarországi és erdélyi magyar együttesek esti koncertjei gondoskodnak.

Az idei találkozón is számos fórumot rendeznek, a témakörök között szerepel Magyarország, Románia, Közép-Európa helyzete a „Trump-világban,” a Kárpát-medencei önkormányzatiság, a reformáció eszméje és Európa jövője, biztonságpolitikai kérdések, és a magyarországi választásokról is értekeznek majd neves politikusok.
Első alkalommal lép fel a Skorpió együttes, rajtuk kívül koncertet ad a Balkan Fanatik, Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Hooligans. A rendezvény vendége lesz Fa Nándor vitorlázó is.

Hirdetés

Kiemelt

A terrorizmus áldozatainak jogairól egyeztetnek a visegrádi és a Benelux-országok

Terrortámadás esetén az áldozatok „merőben új kategóriája” jelenik meg: ártatlan emberek, akik utcán sétálnak vagy szórakozóhelyen vannak – mondta a miniszter.

Poszt-trauma

Gyurcsánynak bele kellett rúgnia a határon túli magyarokba

Gulyás Marcinak viszont köszönetet mondott.

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!