2017. november 18., szombat, Jenő napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/eorsi-matyas-tolmacsot-fenyegetett-2351944/

Eörsi Mátyás tolmácsot fenyegetett

A liberális politikus számonkérte, hogy a nő miért nyilatkozik az Echo TV-nek
Számonkérte a liberális Eörsi Mátyás az ország egyetlen okleveles pastu tolmácsát. A Demokratikus Koalíció tagjának nem tetszett, hogy Katona Nasrin a kormánypárti Echo TV-nek beszélt a jogvédő szervezetekkel kapcsolatos negatív tapasztalatairól.

Az SZDSZ volt és a Demokratikus Koa­líció jelenlegi politikusa, Eörsi Mátyás a Messengeren azt nehezményezte, hogy a tolmács az Echo TV-nek foglalta össze a Migration Aid és a Soros György pénzelte Helsinki Bizottság nevű jog­védő szervezetekkel kapcsolatos rossz tapasz­talatait, illetve fej­tette ki hízelgőnek nem mondható véleményét a tevékenységükről.

A csatorna Informátor című műsorának szeptember 29-i adásában Katona Nasrin úgy fogalmazott: „Az ilyen jogvédőknek nem is Orbán Viktor úr, nem is a magyar állam vagy Juncker úr, hanem az igazi menekültek az ellenségei, mert egyrészt ott nem lehet üzletelni, másrészt nem lehet velük zsarolni az államot.”

A tolmács ezzel azt kívánta kifejezésre juttatni, hogy fent nevezett szervezetek a dzsihadisták és a szerencsét próbálók támogatásával a valódi menekülteknek okozzák a legtöbb jogsérelmet.

„Tehát egy eseti afganisztáni rossz tapasztalat miatt – próbálta bagatellizálni és személyessé minősíteni a rendszerszintű problémát Eörsi – ön egy belpolitikai meccsben vett részt. Mérlegelte ennek itthoni következményeit?” Katona Nasrin mindezt fenyegetésként élte meg.

A tolmács konkrét eseteket sorolt fel Eörsinek a jogvédő szervezetekkel kapcsolatos negatívumokról, ám ezt magát demokratának valló politikus figyelmen kívül hagyta, s azt nehezményezte, hogy a tolmács az Echo TV-nek fej­tette ki gondolatait. „Miért nem írta meg valahol, ahelyett, hogy az Echo TV-nek nyilatkozott volna? Ezzel belehe­lyezte a vitáját egy magyar kormány–civil szervezetek közötti harcba” – fogalmazott Eörsi Mátyás.

„Nem a jelen kormány és a civil szervezetek között, hanem a mindenkori magyar kormány és a nemzetközi szervezett bűnözés között folyik a harc. 1977 óta, amióta dolgozom, ez a tapasztalatom” – válaszolt erre a tolmács, arra kérve Eörsit, hagyja ki őt a politikai harcokból, egyúttal visszautasította, hogy bármilyen magánvitát politikai kontexusba helyezne. Erre Eörsi kioktatta vitapartnerét: „Visszautasíthatja, de ez mindegy. A maga vitája nem magán­vita, hanem közügy, kivált, miután az Echo TV-nek nyilatkozik.”

Katona Nasrin felháborítónak tartja, hogy Eörsi Mátyás akarja neki meg­szabni, hogy kinek miről nyilatkozzon. Állítja, Eörsi kvázi meg is fenyegette őt a következmények kilátásba helyezésével. Eörsi Mátyást felhívta az Echo TV szerkesztője, hogy megtudja, miért kérte számon a csatornának nyilatkozó tolmácsot. A demokratikus politikus nem kívánt nyilatkozni, mondván: jelentéktelen volt a világhálón folytatott vita, ám azt tagadta, hogy megfenyegette volna Katona Nasrint.

Hirdetés

Kiemelt

Rogán Antal: Soros megtartotta az eligazítást Brüsszelben

Soros megtartotta az eligazítást Brüsszelben és az Európai Parlament ennek megfelelően viselkedett, amikor szavazott a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótáról.

Poszt-trauma

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Agymenés a’la Bokros

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Nem bír leállni a liberális magyargyűlölő

Guy Verhofstadt valójában imádja Orbán Viktort?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!