2017. szeptember 26., kedd, Jusztina napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/elutasithatjak-portik-perujitasi-kerelmet-2211754/

Elutasíthatják Portik perújítási kérelmét

MTI
Elutasíthatják Portik Tamás perújítási indítványát az Aranykéz utcai merénylet ügyében, tudta meg a Magyar Idők.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kialakította álláspontját, és az indítvány elutasítását javasolja a Fővárosi Ítélőtáblának, mondta el lapunknak Csiha Gábor főügyészségi katonai ügyész, szóvivő. Úgy tudjuk, a döntés indoka, hogy a vádhatóság szerint nincs új bizonyíték az ügyben, a perújításnak pedig akkor van csak lehetősége, ha a bíróság jogerős ítéletével elbírált bűncselekménnyel kapcsolatosan olyan új bizonyíték kerül elő, amely a terhelt felmentését, illetve bűnösségének megállapítását, esetleg lényegesen enyhébb vagy súlyosabb büntetését valószínűsíti.

Fotó: Bach Máté

Ismert, Portik Tamást jogerősen 13 év fegyházra ítélték az Aranykéz utcai merénylet felbujtójaként, Jozef Rohác pedig végrehajtóként életfogytiglant kapott. A perújítási beadvány szerint Jozef Rohác elmondta Magyar Róbertnek, a Fekete Sereg néven ismert maffiacsoport életfogytiglani büntetését töltő vezérének a fegyházban, hogy nem Portiktól kapta a megbízást, és állítólag megnevezte a valódi megbízót is.

Magyar Róbert régről ismeri Portikot. Korábban azt állította, Portik Tamás többször is felkereste őt, amikor előzetes letartóztatásból házi őrizetbe került, és arról faggatta: tudná-e segíteni az MSZP-t Orbán Viktorról, illetve a Fideszről szóló információkkal, ebben az esetben megszűnhetne a házi őrizete. Ő azonban nem tudott és nem is akart eleget tenni a kérésnek.

Hirdetés

Kiemelt

Jelentős forráshoz jutott a környezetbarát közlekedés

Összesen 22,4 milliárd euró jut brüsszeli forrásból az alternatív üzemanyagok terjesztésére, így minden korábbinál nagyobb támogatást kap a tiszta közlekedés.

Poszt-trauma

Rákay Philip KO-t mért a HVG-re

Nekik tömény gyűlölet az igazság.

Szanyi belegabalyodott a kerítésbe

Talán egyszer majd Szanyi-kórnak nevezik el a jelenséget.

Jobbikos elszólás: Simicska az egész ellenzéket segíti

„Helyes törekvés”.

Baljós árnyak jelentek meg Lendvai Ildikón

Az idő vasfoga nem kegyelmezett.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!