2017. október 19., csütörtök, Nándor napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/eletet-kovetelt-vihar-2071645/

Életet is követelt a vihar

Még több ezer háztartásban nincs áram Nyugat-Dunántúlon a csütörtök este kitört vihar után, amelyben egy nő – sajtóértesülések szerint egy kétgyermekes családanya – vesztette életét, amikor a Vas megyei Kenézen az autójában utazva rádőlt egy leboruló háztető vasbeton gerendája. A szupercella vonulási útja mentén összesen több mint 25 ezer háztartás maradt áram nélkül a Dunántúl nyugati részén csütörtök este, a katasztrófavédők és az energiaszolgáltató munkatársai tegnap is dolgoztak a a hálózat helyreállításán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint Sopronban 137 kilométer/órás szelet regisztráltak, és sok helyen mértek 100 kilométer/órásnál is erősebb légmozgást. Vas megyében közel száz lakóházban keletkezett kár, amelyet többnyire a kidőlt fák okoztak, de számos helyen az épületek tetőzete is súlyosan megrongálódott. A katasztrófavédők csütörtök éjszaka és pénteken is a romokat takarították, a tűzoltók emellett az energiaszolgáltató munkáját is segítették. A legtöbb elektromos hálózati meghibásodás Szombathely és Győr térségében történt.

– Telefonvonalaink túlterheltek, a vihar óta több mint 13 ezer hívást fogadtak a kollégáim. Az alvállalkozók mellett társaságunk a szabadságon lévő kollégákat is riasztotta, és bevontuk őket az üzemzavar helyreállításába – tájékoztatta lapunkat Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője. Ismertetése szerint a szakemberek először a középfeszültségű hibák elhárításán dolgoznak az érintett településeken, ezzel nagyobb számú ügyfélnek tudják visszaadni a szolgáltatást.

Fotó: MTI/Varga György

Az orkánerejű szél számos háztetőt rongált meg

Az előrejelzések szerint ma is számíthatunk heves viharokra, a hőmérséklet pedig átlagosan tíz fokkal lesz enyhébb az előző napokhoz képest.

Hirdetés

Kiemelt

Komoly ellenzéki tömb alakul Porosenko ellen

A Mihail Szaakasvili nevével fémjelzett keddi tiltakozó megmozduláson közel ötezren voltak. Felhívásához csatlakozott két parlamenti párt is.

Poszt-trauma

Megfenyegették a baloldali kis pártokat

Teddynek tele van a hócipője és van egy tuti tippje.

Propagandaméter

TASZ képlete objektív és világos.

Karácsonyi szemfényvesztés

Itt a baloldal, hol a baloldal?

Kunhalmi és a bolsevik tempó

Régi/új koktél Soros boszorkánykonyhájából.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!