2017. május 27., szombat, Hella napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/egyre-tobben-kerepesi-amnesztiajavaslat-mellett-1710634/

Egyre többen a kerepesi amnesztiajavaslat mellett

Franka Tibor: Helyre kell állítani a megrendült társadalmi igazságérzetet
Már legalább tizenöt település, megye és fővárosi kerület hozott határozatot arról, hogy támogatja Kerepes közkegyelmi törvényjavaslatát. Ezzel a Pest megyei város önkormányzata amnesztiát adna a 2006-os eseményekben részt vevő, nem köztörvényes bűncselekmények miatt elítélteknek.

Egymás után csatlakoznak a hazai önkormányzatok Kerepes város amnesztiakezdeményezéséhez, eddig legalább tizenöt település, megye és fővárosi kerület jelezte, hogy egyetért a tavaly november 29-én elfogadott indítvánnyal. Emlékezetes, Kerepes önkormányzatának képviselő-testülete határozatban kezdeményezte, hogy az Országgyűlés adjon törvényi úton közkegyelmet a 2006 őszétől 2010 tavaszáig terjedő időszakban a hatalom erőszakos gyakorlása vagy megtartása elleni politikai ellenállás körében elkövetett cselekmények miatt indítható, indított és már lezárt büntetőeljárások érintettjeinek. Felhívással fordultak Magyarország minden önkormányzatának képviselő-testületéhez és közgyűléséhez, az elfogadott döntéshez hasonlóan ők is határozatban kérjék fel Áder János államfőt és Kövér Lászlót, az Ország-gyűlés elnökét, hogy kezdeményezzék egy ilyen amnesztiatörvény mielőbbi elfogadását.

Forrás: Reuters

A határozatok szerint fel kéne menteni a 2006-os zavargások nem köztörvényes elítéltjeit

Franka Tibor kerepesi polgármester akciójukat a megrendült társadalmi igazságérzet helyreállításának és a nemzeti megbékélés előmozdításának szükségességével indokolta. – Kerepesi aktualitása is van az indítványunknak, mert annak idején egy helyi gumiszerelőt, a középkorú Gyulai Árpádot is torkon lőtték a 2006-os események során, a férfi komolyan meg is sebesült. Másrészt személyes okok is meghúzódnak a kezdeményezés mögött, hiszen 1975-ben, 25 évesen magyar zászlót tettem a mátyásföldi Jézus-keresztre, ezért 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek a szocializmus megdöntésére irányuló államellenes izgatásért. Már csak emiatt is tudom, hogy min mehettek keresztül a 2006-os események érintettjei – fogalmazott Kerepes első embere.

Franka Tibor azt egyértelművé tette, hogy indítványuk nem vonatkozik azokra, akik köztörvényes bűncselekményeket követtek el, így például gyújtogattak, autókat tettek tönkre. – Nem lehet ugyanakkor ezreket azért büntetni, mert megtévesztve jót akartak. Ezek az emberek nem randalírozni mentek az utcára, hanem tiltakozni az akkori rendszer ellen. Ráadásul nem példa nélküli a közkegyelem-gyakorlás, mert az erkölcsileg közel sem ennyire tiszta taxisblokád után Göncz Árpád köztársasági elnök kezdeményezésére amnesztiát hirdettek az érintetteknek – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette: javaslatukat mások mellett már a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, a váci, az ózdi, az újpesti és a józsefvárosi önkormányzat is támogatja, az érintett helyhatóságok körülbelül 500 ezer embert képviselnek.

Emléknapot kaphatnak a keresztényüldözés áldozatai

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága tárgyalja majd a kerepesi önkormányzat kezdeményezését arról, hogy június 30-án, a keresztény vértanúk napján legyen a keresztényüldözés áldozatainak országos emléknapja – erről Kövér László, az Országgyűlés elnöke tájékoztatta Franka Tibort, a Pest megyei város polgármesterét. Előzőleg a helyi képviselő-testület április 25-én határozott arról, hogy helyben ezen a napon minden évben megemlékeznek a keresztényüldözés áldozatairól. Egyben döntöttek arról: levélben keresik meg Kövér Lászlót és a parlamenti pártok frakcióvezetőit, járjanak közbe annak érdekében, hogy az esemény országos emléknap legyen.

 

Hirdetés

Kiemelt

A család természetes és alapvető egysége a társadalomnak

A természetes család iránti elköteleződést tartalmazó zárónyilatkozattal ért véget Budapesten a Családok XI. világkongresszusa.

Poszt-trauma

Újabb szintet lépett a liberális idiotizmus

Teljesen természetes az iszlamista terror.

Ki nem mond igazat: a ballib média, vagy Juncker?

De mi „belgák” most hova álljunk?

Botka és a kerítés

... meg Orbán, aki nem engedi be a migránsokat

Liberáliséknál a „vidékies” egy szitokszó

Ráadásul a „vidékies” és a „fiatal” is összeférhetetlen!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!