2016. május 28., szombat, Emil, Csanád napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/egyhazi-vezetok-szerint-adam-es-bela-ne-hazasodjon-286627/

Egyházi vezetők szerint Ádám és Béla ne házasodjon!

Az erdélyi magyar főpapok megmondják a frankót.

Romániában a Koalíció a családért nevű civilszervezetekből álló csoport kezdeményezett aláírásgyűjtést még októberben az alkotmány módosításáért, miszerint a házasság egy férfi és egy nő szabad akaratából jön létre. (Az az érzésem, hogy ezeket a civil szervezeteket nem a Norvég Alap támogatja.)

A kezdeményezésüket az ortodox egyház karolta fel.

Az erdélyi magyar egyházakat a civilek ugyan nem keresték meg támogatásért, de a Krónika című lapnak nyilatkozó Jakubinyi György gyulafehérvári római katolikus érsek szerint: „Az Ószövetség is Ádám és Éva szövetségéről, házasságáról szól, nem Ádám és Béla szövetségéről!”

Erdélyi Református Egyházkerületet felkérték az alkotmánymódosítás támogatására, bele is álltak.

„Nekünk ez így természetes: a házasság egy férfi és egy nő kapcsolatát jelenti” – tette egyértelművé Kató Béla püspök.

Mennyivel őszintébbek és egyértelműbbek az erdélyi egyházi vezetők, mint például Várszegi Asztrik ködösítése nemrég a hvg.hu-n. Arra a felvetésre, hogy „Az őszi családszinódussal kapcsolatban azt lehetett olvasni, hogy változik majd a katolikus egyház viszonya például az elváltakkal, a homoszexuálisokkal…”, a pannonhalmi főapát azt nyilatkozta: „Úgy érzékelem, hogy érzékenyebbek lettünk a modern ember és kor ezernyi kihívására, és őszintén keressük a helyes válaszokat. Ebben is fontos iránymutatást adott Ferenc pápa. Tanulmányoztam a szentévre kiadott írását az irgalmasságról. Hihetetlen a hangsúlyeltolódás! Bizony, nagy bajban vannak azok az igehirdetők, akik eddig pokollal meg kénkövekkel riogattak…”

Kiemelt

Színorgia és életsikoly

Vári Zsófiának határozott elképzelései vannak arról, miként lehetne hasznossá tenni a társadalom számára a művészetet.

Poszt-trauma

Leszbikus nyomulás az ELTE klubnál

Ne várjunk jó modort a homoszexuális szervezetektől.

Kocsis Zoltán fején találta a szöget

A kultúránkat elsöprő jelenségekről beszélt.

Hozzánk menekülnek a németek a migránsok elől

Főleg a Balatonhoz.

Robit betámadták, Schiffer a …ba küldte a fideszeseket

A stílus maga az ember.

Hirdetés