2016. augusztus 30., kedd, Rózsa napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/egyhazi-vezetok-szerint-adam-es-bela-ne-hazasodjon-286627/

Egyházi vezetők szerint Ádám és Béla ne házasodjon!

Az erdélyi magyar főpapok megmondják a frankót.

Romániában a Koalíció a családért nevű civilszervezetekből álló csoport kezdeményezett aláírásgyűjtést még októberben az alkotmány módosításáért, miszerint a házasság egy férfi és egy nő szabad akaratából jön létre. (Az az érzésem, hogy ezeket a civil szervezeteket nem a Norvég Alap támogatja.)

A kezdeményezésüket az ortodox egyház karolta fel.

Az erdélyi magyar egyházakat a civilek ugyan nem keresték meg támogatásért, de a Krónika című lapnak nyilatkozó Jakubinyi György gyulafehérvári római katolikus érsek szerint: „Az Ószövetség is Ádám és Éva szövetségéről, házasságáról szól, nem Ádám és Béla szövetségéről!”

Erdélyi Református Egyházkerületet felkérték az alkotmánymódosítás támogatására, bele is álltak.

„Nekünk ez így természetes: a házasság egy férfi és egy nő kapcsolatát jelenti” – tette egyértelművé Kató Béla püspök.

Mennyivel őszintébbek és egyértelműbbek az erdélyi egyházi vezetők, mint például Várszegi Asztrik ködösítése nemrég a hvg.hu-n. Arra a felvetésre, hogy „Az őszi családszinódussal kapcsolatban azt lehetett olvasni, hogy változik majd a katolikus egyház viszonya például az elváltakkal, a homoszexuálisokkal…”, a pannonhalmi főapát azt nyilatkozta: „Úgy érzékelem, hogy érzékenyebbek lettünk a modern ember és kor ezernyi kihívására, és őszintén keressük a helyes válaszokat. Ebben is fontos iránymutatást adott Ferenc pápa. Tanulmányoztam a szentévre kiadott írását az irgalmasságról. Hihetetlen a hangsúlyeltolódás! Bizony, nagy bajban vannak azok az igehirdetők, akik eddig pokollal meg kénkövekkel riogattak…”

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

Nehogy már úgy táncoljunk, ahogy ezek fütyülnek!

Nehogy már nekünk kelljen meghátrálnunk. Bayer Zsolt ebben az országban százezrek kedvenc publicistája, tévés műsorvezetője, személyisége.

Poszt-trauma

Médiamanipuláció: már a saját szemének sem hihet az ember

Ezek szerint Mrs.Clinton győzelméért semmilyen ár sem drága.

Merkel: senki nem ússza meg a muszlim betelepítést

A kancellár nem rántja el a kormányt.

Migránsok a Vereckei hágónál

Kétfarkú kutyák: öngól kapásból.

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!