2016. július 29., péntek, Márta, Flóra napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/egyhazi-vezetok-szerint-adam-es-bela-ne-hazasodjon-286627/

Egyházi vezetők szerint Ádám és Béla ne házasodjon!

Az erdélyi magyar főpapok megmondják a frankót.

Romániában a Koalíció a családért nevű civilszervezetekből álló csoport kezdeményezett aláírásgyűjtést még októberben az alkotmány módosításáért, miszerint a házasság egy férfi és egy nő szabad akaratából jön létre. (Az az érzésem, hogy ezeket a civil szervezeteket nem a Norvég Alap támogatja.)

A kezdeményezésüket az ortodox egyház karolta fel.

Az erdélyi magyar egyházakat a civilek ugyan nem keresték meg támogatásért, de a Krónika című lapnak nyilatkozó Jakubinyi György gyulafehérvári római katolikus érsek szerint: „Az Ószövetség is Ádám és Éva szövetségéről, házasságáról szól, nem Ádám és Béla szövetségéről!”

Erdélyi Református Egyházkerületet felkérték az alkotmánymódosítás támogatására, bele is álltak.

„Nekünk ez így természetes: a házasság egy férfi és egy nő kapcsolatát jelenti” – tette egyértelművé Kató Béla püspök.

Mennyivel őszintébbek és egyértelműbbek az erdélyi egyházi vezetők, mint például Várszegi Asztrik ködösítése nemrég a hvg.hu-n. Arra a felvetésre, hogy „Az őszi családszinódussal kapcsolatban azt lehetett olvasni, hogy változik majd a katolikus egyház viszonya például az elváltakkal, a homoszexuálisokkal…”, a pannonhalmi főapát azt nyilatkozta: „Úgy érzékelem, hogy érzékenyebbek lettünk a modern ember és kor ezernyi kihívására, és őszintén keressük a helyes válaszokat. Ebben is fontos iránymutatást adott Ferenc pápa. Tanulmányoztam a szentévre kiadott írását az irgalmasságról. Hihetetlen a hangsúlyeltolódás! Bizony, nagy bajban vannak azok az igehirdetők, akik eddig pokollal meg kénkövekkel riogattak…”

Hirdetés

Kiemelt

Papírforma, semmi több

Nem született meglepetés a Video­ton–Midtjylland EL-selejtezőn. Idegenben sem váratlan a dánok 1-0-ás győzelme, bár a fehérváriak derekasan küzdöttek.

Poszt-trauma

Soros beindította a pénzágyúit: veszélyben a mesterterv

A spekuláns egyre szaporodó ráncait csak Hillary vasalhatja ki.

Csak, hogy a bajor belügyminiszter is megértse

„Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban”.

Kapocs Nizza és München között: csemege összeesküvés elmélethez

Egy német újságíró mind a két helyszínen videón rögzítette a véres eseményeket.

Gyurcsány anyósa jelentett

Most meg kéne lepődnünk?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!