2017. november 24., péntek, Emma napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/egyeztetes-magyar-jovo-kerdeseirol-2206021/

Egyeztetés a magyar jövő kérdéseiről

A Fidesz–KDNP-frakció Velencén tanácskozik
Egyebek mellett a migráció, a kötelező betelepítési kvóták ügye, valamint a népesedéspolitika szerepel a Fidesz–KDNP szerdán kez­dődő háromnapos kihelyezett frakcióülésén.

– Szerdán délután Velencén munkacsoport- és kabinetüléseket, illetve KDNP-frakcióülést tartanak – tájékoztatott a velencei kihelyezett frakcióülésről a Fidesz-képviselőcsoport éléről leköszönő Kósa Lajos – a Modern városok programért felelős tárca nélküli miniszteri poszt várományosa – keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Jelezte: a közös plenáris munka este kezdődik Orbán Viktor előadásával, és szó lesz egyebek mellett a kötelező betelepítési kvóták és a migránsválság kérdéséről. Csütörtökön az összes minisztert, illetve helyetteseiket hallgatják meg a kormány­párti képviselők.

Szijjártó Péter külgazda­sági és külügyminiszter például a kvótaper, illetve a kötelezettségszegési eljárás ügyé­ben, Pintér Sándor belügyminiszter belbiztonsági kérdésekben ad tájékoztatást, különös tekintettel a fekete-tengeri migrációs útvonal megélénkülésére.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter pedig a frakció és a kormány előtt álló feladatokról számol be. – A többi kormánytag arról tart majd előadást, melyek a 2010 óta elért legfontosabb eredmények – ismertette a frakcióvezető.

Fotó: Kurucz Árpád

A plenáris munka a kormányfő előadásával kezdődik

A zárónapon, pénteken népesedéspolitikai-családvédelmi előadások lesznek Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára vezetésével.

Kósa Lajos kitért az önkényu­ralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosítását szabályozó törvényjavaslatra is, amelyről szintén Velencén tárgyalnak majd. A politikus elmondta: az előzetes álláspont az, hogy érdemes végigvinni az előterjesztést, figyelve arra az uniós megjegyzésre, hogy a javaslat nem adhat alapot kereskedelmi diszkriminációra.

Kósa Lajos elmondta: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Gulyás Gergelyt jelöli frakcióvezetőnek, őt pedig a parlament törvényalkotási bizottságának élén – egyben a parlamenti alelnöki székben – várhatóan Hende Csaba követi majd. Kósa Lajos honvédelmi és rendé­szeti bizottsági elnöki tisztségét Németh Szilárd kaphatja. A KDNP-nek pedig az igazságügyi bizottság élére, az elhunyt Rubovszky György helyére kell jelölnie új tisztségviselőt.

Hirdetés

Kiemelt

Európa Liga: Szalai piros lappal „tért vissza”, a Hoffenheim kiesett

A közel három hónapos kényszerpihenő után visszatért magyar válogatott labdarúgó csapata, a Hoffenheim 3-1-re kikapott a Braga vendégeként.

Poszt-trauma

Feledy Péter a közmédiát ekézte

„Pitibb”, de a mindennapi életet befolyásoló dolgok hiányoznak

Vona legújabb fordulata

Mikor füllent a Jobbik elnöke?

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!