2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/egyedul-gyozzon-fidesz-kdnp-2474566/

Egyedül győzzön a Fidesz–KDNP

Suchman Tamás egyetlen baloldali pártot akar
Egyetlen baloldali pártot látna szívesen a magyar politikai porondon Suchman Tamás. A Horn-kormány egykori minisztere lapunknak nyilatkozva az összefogásra való képtelenséget rótta fel az MSZP-nek, és pozi­tív példaként említette az Orbán Viktor fémjelezte pártvezetést. A politikus a Fidesz–KDNP egye­düli győzelmét kívánatosabbnak tartaná, mint ha a pártszövetségnek a szélsőjobboldali Jobbikkal kellene koalícióra lépnie.

– Mivel várhatóan a Fidesz–KDNP kapja a legtöbb szavazatot a választásokon, fontos lenne, hogy önállóan kormányozhassanak, elkerülendő, hogy a Jobbikkal kössenek koalíciót – vélekedett lapunknak Suchman Tamás. Az MSZP alapító tagja úgy fogalmazott: a Jobbik egyes csoportosulásai a szélsőjobboldali mozgalom legsötétebb, 1944-es állapotait idézik, bár Vona Gábort nem tartja szélsőségesnek.

– Kiskorom óta baloldali neveltetésben volt részem, és ez a politikai meg­győződésem párosult azzal a törekvésemmel is, hogy zsidó emberként a történelmi traumákra emlékezve határozottan fellépjek a szélső­jobboldali eszmék ellen – jelentette ki a politikus.

Suchman Tamás az összetartás pozitív példájaként említette az Orbán Viktor fémjelezte pártvezetést. Mint mondta, a Fidesz a rendszerváltás óta kemény és erős. – Tisztelem a győzteseket, és bár több dologgal kapcsolatban megvan a véleményem Orbán Viktor politikájáról, nem fogok rá rosszat mondani, mert egyedül tartja kőkeményen a pártját és győzni akar. Én ugyanígy gondolkodom erről, koncentrálni kell az erőket egy párton belül, csak úgy lehet választást nyerni – fogalmazott a Horn-kormány egykori minisztere.

Fotó: Teknős Miklós

A politikus a rendet hiányolja a szocialistáknál

– Némi reményt ad, hogy 1993 őszén is vesztésre álltunk, tavasszal mégis az MSZP nyerte a választásokat, ám egyetlen erős baloldali párt hiányában most egy százalékot látok erre. Nem az a legfontosabb, hogy milyen eredményt ér el az a 150-200 ember, aki az MSZP-t vagy a DK-t vezeti, hanem a győzelmünkben remény­kedő több százezer választó, értük kell küzdeni. A párttagok, elnökségi tagok harcát pedig belül kellene tartani, és rendet kellene tenni a párton belül – fogalmazott a politikus. Mint mondta, a kormányfő­jelöltté választott Botka László mellett is egyértelműen kellett volna kiáll­niuk a szocia­listáknak. Suchman Tamás meglá­tása szerint Molnár Gyula, a szocialista párt és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke mindketten alkalmas vezetők, ám a választások után a baloldalnak egy párt és egy irányító mögé kell beállnia.

Mint arról korábban beszámoltunk, Suchman Tamás szeptember végén állt a sajtó elé a szocialista táboron belüli elégedetlenségének hangot adva. Figyelmeztetett, ha nem hagynak fel a párton belüli viszálykodással, nyilvánosságra hozza azt a belső történetet, amely ellehetetleníti az MSZP-t.

Kiemelt

Hipp-pel végre megjött a szerencse

Reménytelennek tűnt a helyzete, de remek hajrával rukkolt ki az ősszel kétszer is edzőt váltó Haladás az NB I-ben. A furcsa idényről Halmai Gábor résztulajdonossal beszélgettünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!