2017. november 22., szerda, Cecília napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/dobrev-klarat-beidezheti-az-ugyeszseg-2446696/

Dobrev Klárát beidézheti az ügyészség

MI
Az Origó beszámolója szerint az ügyészség a Czeglédy-ügy vizsgálata keretében két hét múlva hallgatja meg az Altus tulajdonosát, Gyurcsány Ferenc feleségét.

A Fidesz gya­núja szerint az MSZP és a DK pártkasszájába kerülhettek azok az összegek, amelyeket az Altus Zrt. átutalt a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő és ügyvéd cége részére – közölte szombaton a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs az Origó hírére reagált, amelyben a lap arról számolt be, hogy az ügyészség a Czeglédy-ügy vizsgálata keretében két hét múlva hallgatja meg Dobrev Klárát, az Altus tulajdonosát (képünkön), Gyurcsány Ferenc feleségét.

Bár lapunk ügyészségi forrásokból úgy tudja, hogy Dobrev Klára még nem kapott idézést, értesüléseink szerint a nyomozást felügyelő szerv, a Csongrád Megyei Főügyészség feltétlenül szükségesnek tartja az eljárás során felmerült minden körülmény tisztázását, így az Altustól és az egyéb más forrásokból Czeglédynek juttatott kölcsönök szerződéseinek vizsgálatát is. A nyomozás a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságán folyik, a közeljövőben oda is kaphat idézést Dobrev.

Az Origó idézte a DK elnökének korábbi kijelentését, miszerint idén ke­reste meg őt Czeglédy Csaba, hogy pénzügyi gondjain segítsen, azonban a portál birtokába jutott kölcsönszerződésből kiderült: az egykori miniszterelnök állításával ellentétben a korrupcióba keveredett ügyvéd és az Altus között tavaly jött létre egy kölcsönszerződés 78 millió forint értékben, amelyet Czeglédy azóta törlesztett Gyurcsánynak.

Mint írják, a kölcsönszerződés egy ötoldalas, profi munka, ilyet bankok kötnek az ügyfeleikkel, a baráti kölcsönszerződések egyoldalasak szoktak lenni, és nem tartalmaznak dologi biztosítékot, késedelmi kamatot, valamint kamatfelárat.
Mint ismert, Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletsze­rűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

Hirdetés

Kiemelt

A rettegők változó arcai és a Jobbik

Csodálatos videóra bukkantam! 2014-es. Akkoriban kezdett cuckulni a Jobbik. Jöttek a kiscicák, a kiskutyák, a gárdamellények meg eltűntek. A zsidózást és a cigányozást Vona úr betiltatta.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!