2017. november 24., péntek, Emma napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/diakok-hata-moge-bujnak-soros-halozat-tagjai-2210062/

Diákok háta mögé bújnak a Soros-hálózat tagjai

Péntekre középiskolásokkal szerveztetnek kormányellenes tüntetést
Információink szerint kormányellenes és CEU-párti tüntetést szervez péntekre a Független Diákparlament, amely olyan hírhedt támogatókat tudhat maga mögött, mint a jogrend felrúgására buzdító Schilling Árpád. Úgy hírlik, a Hallgatói Hálózat is újra aktivizálja magát. Könnyen előfordulhat, hogy a Soros-hálózat tanulók mögé bújva kezdi meg az őszi rendbontásokat.

Kormányellenes tüntetéssel kezdené a 2017/18-as tanévet a Független Diákparlament (FDP) – értesült a Magyar Idők. Információink szerint a baloldali radikálisok befolyása alatt álló szervezet péntek délutánra hívta legmegbízhatóbb híveit Soros György magánegyeteme, a Central-European University (CEU) elé, ahonnan a tüntetők az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé vonulnának. Ott, a Pink Floyd után szabadon, cipősdobozokból falat készülnek emelni, amely mellett gitáros kísérlettel elénekelnék a kultikus rockegyüttes Another Brick in the Wall című számát – politikailag aktualizált szöveggel.

A demonstrációt egy zárt Facebook-csoportban szervezik, ezért a további részletek nem ismertek. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott képernyőmentések alapján annyi mindenesetre még megállapítható, hogy Schilling Árpád jobban tette volna, ha nem politizálásra, hanem tanulásra biztatja az ellenzék által felhasznált középiskolásokat, felhívásuk ugyanis nem egy helyesírási hibát tartalmaz.

Fotó: Fotó: Kurucz Árpád

A CEU épületétől az Emberi Erőforrások Minisztériumához terveznek vonulni a demonstráló tanulók

Érdemes megemlíteni, hogy az FDP-sek egyik szellemi mentora, az előbb említett Schilling Árpád a Soros-hálózat által tízmilliókkal kitömött Krétakör alapítója, aki az utóbbi időben trágár és erőszakra buzdító kijelentéseivel hívta fel magára a figyelmet. Tőle származnak azok a megállapítások, hogy a „polgári engedetlenség kérdése egyre égetőbb” és „nem lehet törvényes eszközzel nyomást gyakorolni a parlamentre”. Egy Népszavának adott interjújában pedig kerítéseken átmászó, öntudatos „aktív fiatalokról” álmodozott, ami különösen aggasztóvá teszi kapcsolatát a diákparlamenttel és a többi hasonszőrű szervezettel.

Forrásaink arról is beszámoltak, hogy a 2014-ben Bajnai Gordon bázisául szolgáló Millával, Együtt-tel és a Párbeszéddel összefonódott Hallgatói Hálózat (HaHa) is újra aktivizálja magát. A HaHa felsőoktatási érdekképviseletből pillanatok alatt lépett elő politikai szereplővé a választások környékén. Ott voltak a Fidesz Lendvay utcai székháza ellen intézett 2013-as és 2014-es támadás alkalmával, s megannyi demonstráción, híd- és campusfoglaláson.

Schillinghez és a balliberális pártokhoz hasonlóan telepedett rá a diákmozgalmakra Gulyás Márton is. Ő azóta a polgári engedetlenség egyik fő teoretikusa lett, s mint megírtuk, az egyik előadója volt a Civil Kollégium Alapítvány kunbábonyi központjában rendezett zárt körű felkészítésnek. Újabban a választási törvény módosítását akarja kikényszeríteni, és előrebocsátotta: „Ha a kormány ősszel sem tér jobb belátásra, akkor olyan szinten fogjuk felbontani az együttműködést az államhatalommal, hogy […] ha nem hátrálnak ki az álláspontjuk mögül, annak olyan súlyos ára van, amelyet nem éri meg vállalni. Fel kell készülni a blokádokra, épületfoglalásokra, élőláncra.”

Hirdetés

Kiemelt

Európa Liga: Szalai piros lappal „tért vissza”, a Hoffenheim kiesett

A közel három hónapos kényszerpihenő után visszatért magyar válogatott labdarúgó csapata, a Hoffenheim 3-1-re kikapott a Braga vendégeként.

Poszt-trauma

Feledy Péter a közmédiát ekézte

„Pitibb”, de a mindennapi életet befolyásoló dolgok hiányoznak

Vona legújabb fordulata

Mikor füllent a Jobbik elnöke?

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!