2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/debrecenben-nincsenek-lekenyerezve-2473621/

Debrecenben nincsenek lekenyerezve

Fábián István, a Debreceni Egyetem korábbi rektora szerint Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője sarkosan fogalmazott akkor, amikor arról számolt be legutóbbi sajtótájékoztatóján, hogy a kormány oktatási és kutatási projektekkel kenyerezte le a Debreceni Egyetem munkatársait.

Fábián lapunknak úgy fogalmazott: van, akinél lehet, és van, akinél nem lehet lojalitást szerezni ilyen pályázatokkal. – Én az elmúlt időszakban több pályázat irányítótestületének a tagja voltam, ezek tisztességgel lezajlottak, az állítások ezekre a pályázatokra nem igazak – hangsúlyozta. Mint mondta, bármelyik intézményben előfordulhatnak pályázati szabálytalanságok, ezeknek elébe kell menni.

Kérdésünkre Fábián István kiemelte, hogy kutatói önállóságát soha nem befolyásolta semmi az egyetemen. A volt rektor arról is beszélt, hogy teljesen jól érzi magát a debreceni felsőoktatási intézményben, bár az egyetem közéletében kevésbé vesz részt, viszont cserébe megnőtt a tudományos kutatói teljesítménye. Szavai szerint más koncepció alapján dolgozik az új vezetés, mint az ő ideje alatt, de azt is hozzátette, hogy ennek a koncepciónak is van létjogosultsága. Azt is kiemelte, hogy náluk jó a viszony az egyetem rektora és az egyetem kancellárja között.

Kiemelt

Szónokokkal, fotósokkal alig több, mint ezren a Jobbik „kormánybuktató” nagy tüntetésén

Egy jobb NB II-es meccsen is többen vannak, mint a nagy hanggal beharangozott, Jobbik-balliberális szövetség által nagyon várt tüntetésen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!