2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/czegledy-elozetesben-marad-2572552/

Czeglédy előzetesben marad

A Human Operator károsultjai jövő február 28-ig jelezhetik kárigényüket
Meghosszabbították Gyurcsány Ferenc és Botka László egykori ügyvédjének, a hárommilliárdos csalással gyanúsított Czeglédy Csabának az előzetes letartóztatását. Az MSZP-s politikust a kormánypártok Gyurcsány strómanjának tartják.

Három hónappal meghosszabbította a hárommilliárdos csalással gyanúsított MSZP-s Czeglédy Csaba és egy másik férfi előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság. Utóbbi a hatóságok szerint a szombathelyi politikus által irányított bűnszervezet „magasabb szintjén” tevékenykedett. Harmadik társukat – a Csongrád Megyei Főügyészség indítványával szemben – házi őrizetbe helyezték és nyomkövető viselésére kötelezték. A határozat nem jogerős, mivel azzal szemben a gyanúsítottak, illetve az enyhébb kényszerintézkedés kapcsán a főügyészség fellebbezést jelentett be – értesült a Magyar Idők.

Múlt pénteken a főügyészség indítványával egyezően a járásbíróság megszüntette az egykor Gyurcsány Ferenc DK-elnök és Botka László szegedi MSZP-s polgármester jogi képviseletét is ellátó ügyvéd hét bűntársának előzetes letartóztatását. A tizennégy gyanúsított közül eddig kilencet helyeztek házi őrizetbe, négyen rács mögött vannak, egy terhelt pedig szabadlábon védekezhet.

Fotó: Fotó: Karnok Csaba

A bűnszervezet vezetőjét és társait több mint hárommilliárdos adócsalással gyanúsítják

Ismeretes: Czeglédyt és társait azzal gyanúsítják, hogy összesen 3,3 milliárd forintnyi áfát és személyi jövedelemadót nem fizettek meg az államnak. Czeglédy cége, a Human Operator Zrt. diá­kokat közvetített ki különböző munkahelyekre, és több ezer fiatalnak adós maradt a munkabérrel. A bűnszervezet áldozatainak kártalanítását az állam magára vállalta, a kormány pedig tegnapi ülésén döntött a kárrendezésről. Mint arról a Hirado.hu beszámolt: az ügyben károsultaknak február 28-ig kell jelezniük kártalanítási igényeiket a lakhelyük szerinti kormányablaknál.

Említésre méltó, hogy a Czeglédy-ügyben indult eljárás során a nyomozó hatóság egy kismartoni (eisenstadti) bankfiókban jogsegélykérelem útján lefoglalt egy kilogramm befektetési aranyat egy Czeglédy nevére nyitott széfben. S az is kiderült, hogy a Human Operator Zrt. több alkalommal összesen több mint kétszázmillió forintnyi kölcsönt kapott a Dobrev Klára vezette Altus-cégektől, ezért Gyurcsány feleségét az adóhatóság nyomozói tanúként hallgatták meg.

A Fidesz szerint Czeglédy Gyurcsány Ferenc DK-elnök strómanja, a feladata pedig az volt, hogy pénzt gyűjtsön a volt miniszterelnöknek és pártjának – közölte tegnap Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője. Nem sokkal később a DK közleményt adott ki, amelyben jelezték, hogy beperlik a politikust.

Kiemelt

Álommérkőzés a legendával

Fucsovics Márton idei három melbourne-i győzelmét követően hétfő hajnalban gyerekkori példaképével, Roger Federerrel játszik az Australian Open negyedik fordulójában.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!