2017. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/csintalan-hirtv-ben-alazkodott-meg-gyurcsany-embere-elott-1940053/

Csintalan a HírTV-ben alázkodott meg Gyurcsány embere előtt

Médiatörténeti pillanat.

Ilyet még nem láttak tévében, azt komolyan mondom. A HírTV-ről van szó, mondanom sem kell. De nem a 180 fokos fordulatról kell beszélni, hanem hogy itt már az egészségügyi tasakért nyúlni is késő. Csintalan beült Kálmán Olga műsorába, már erről is írhatnánk egy glosszát, de ennél jobb a sztori. A műsor témája ugyanis, hogy a mutyis telekcserék védőszentje, Tátrai Miklós megkapta behívóját a böribe. A baloldal siratóasszonyai összegyűltek hát, hogy nagy jajgatással adják a világ tudtára az Orbán-kormány elnyomó gépezetének rémtetteit. Arról most éppen nem szól a károgás, hogy a bíróság független hatalmi ág, az ítéletet minősítgetni nem az objektív újságírás sajátja.

Mindezt most tudjuk be annak, hogy nehezen bírják a libsi és a libsivé vált sajtómunkások, hogy a Fidesz kivételesen nem cumizta be az elszámoltatást. Ugyanis az a meglepő fordulat állt be a Sukoró-perben, hogy ketten nem ússzák meg a kótert. Ezért most langyos, nyúlós, émelyítő szomorúságba borult a „polgári”, „jobboldali”, „kőkonzervatív” HírTV, amely úgy sivalkodik a határkerítés, a CEU, Ahmed H. és most már Gyurcsány embereinek elítélései miatt is, mint a kordonba szorult melegaktivista. Gyászlobogók suhognak, a Tátrai-interjú felvezetése maga a dráma, csak Mozart Requiemje hiányzik aláfestésként. Szinte látjuk, ahogy a jogállam lassan süllyed a bűzlő mocsárba. Simicska tévéjének Franz Kafka nevű szerkesztője nem is spórol az olyan jelzőkkel, mint „vitatott” és „furcsa”, amikor a Sukoró-per jogerős ítéletét foglalja össze. Majd remegő hangon megemlíti, hogy az elítélt Tátrai Miklós, a talpig becsületes Gyurcsány egykori feddhetetlen vagyonkezelője, külföldre költözött, hogy gyermekei ne ott nőjenek fel, ahol a Fidesz-kormány koncepciós perekkel terrorizálja az ártatlan szocialistákat.

Aztán a kamera a siralomházra vált. Tátrai megtört, az utolsó vacsora érintetlenül kihűlt. Súlyos a csönd. Elfogytak a szavak, amelyek az égbe kiálthatnák a szörnyű igazságtalanságot. Aztán mintha orgonaszót hallanánk. Füstgomolyagból feltűnik I. Csintalan Sándor pontifex maximus, ezúttal zsákruhát öltve, minden pompát nélkülözve. Lavórt és kendőt hoz. Lassan Tátrai lábához hajol, finom mozdulatokkal megmossa a bütykeit, megtörölgeti szépen, majd utána nagy kortyokkal kiissza a lábvizet. Médiatörténeti pillanat ez, ne tagadjuk el! Simicska magyar hangja, a többszörösen visszaeső áruló élőben kér bocsánatot Gyurcsány spanjától. Régi bűnei miatt esdekel, mert amikor még bűnös módon engedett a hatalom csábításának, és balgán Orbán Viktorhoz dörgölőzött, több műsorában is törvénytelennek mondta a sukorói telekcserét. Azóta azonban felvilágosították, hogy megváltozott a vonal: „Orbán a g..i, Fletó a barátunk”. Nehéz eldönteni, hogy tényleg van az a pénz, hogy olyan hajlékonnyá válik egy közszereplő háta, mint egy román tornászlányé, vagy ez valami gyerekes, Orbán-ellenes dac, esetleg a kettő együtt.

Csintalan esetében tulajdonképpen felesleges a kérdés, hiszen az ibseni figurák végül mindig lehajtott fejjel maradnak a színen. Na, de mi lesz a jobboldali HírTV-sekből, akik Simicska idegrohama előtt évekig tévéostromról, fideszes tüntetők elleni rendőri brutalitásról, a szoci miniszterelnök hazugságairól tudósítottak, és rendre MSZP-s balhékat oknyomoztak ki, vagy éppen Gyurcsány eltűnt szakdolgozatának történetét tárták fel? A Sas Józsi-portréműsorral, Kálmán Olgával, vagy a Pride-ra időzített homoszexuálisokról szóló doksifilmmel csupán megalázták őket. Csintalan azonban ezzel az interjúval még kavart nekik egy nagy adag liberális moslékot is, és most azt várja, hogy szépen nyeljék le. Közben a főnök meg röhögve tömi magába a mignont.

(A cikk szerzője a G-nap előtt a HírTV vezérigazgató-helyettese volt, a tulajdonos által elvárt 180 fokos fordulat miatt mondott le. Jelenleg az Echo TV szakmai vezetője.)

Hirdetés

Kiemelt

Szijjártó Péter: Minden eddiginél fontosabb a nukleáris kísérletek tilalma

Szijjártó Péter azt kérte azoktól az országoktól, amelyeknek jelentős nukleáris kapacitásai vannak, hogy írják alá és ratifikálják az egyezményt.

Poszt-trauma

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Alinda Katinkába rúg

Alföldivel természetesen jóban van.

Gyurcsány gyónásra szólított fel!

Sose hittük volna, hogy ez megtörténhet.

Sokan példát vehetnének az új magyar sportcsillagról

Új hős született.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!