2017. július 26., szerda, Anna, Anikó napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/csintalan-hirtv-ben-alazkodott-meg-gyurcsany-embere-elott-1940053/

Csintalan a HírTV-ben alázkodott meg Gyurcsány embere előtt

Médiatörténeti pillanat.

Ilyet még nem láttak tévében, azt komolyan mondom. A HírTV-ről van szó, mondanom sem kell. De nem a 180 fokos fordulatról kell beszélni, hanem hogy itt már az egészségügyi tasakért nyúlni is késő. Csintalan beült Kálmán Olga műsorába, már erről is írhatnánk egy glosszát, de ennél jobb a sztori. A műsor témája ugyanis, hogy a mutyis telekcserék védőszentje, Tátrai Miklós megkapta behívóját a böribe. A baloldal siratóasszonyai összegyűltek hát, hogy nagy jajgatással adják a világ tudtára az Orbán-kormány elnyomó gépezetének rémtetteit. Arról most éppen nem szól a károgás, hogy a bíróság független hatalmi ág, az ítéletet minősítgetni nem az objektív újságírás sajátja.

Mindezt most tudjuk be annak, hogy nehezen bírják a libsi és a libsivé vált sajtómunkások, hogy a Fidesz kivételesen nem cumizta be az elszámoltatást. Ugyanis az a meglepő fordulat állt be a Sukoró-perben, hogy ketten nem ússzák meg a kótert. Ezért most langyos, nyúlós, émelyítő szomorúságba borult a „polgári”, „jobboldali”, „kőkonzervatív” HírTV, amely úgy sivalkodik a határkerítés, a CEU, Ahmed H. és most már Gyurcsány embereinek elítélései miatt is, mint a kordonba szorult melegaktivista. Gyászlobogók suhognak, a Tátrai-interjú felvezetése maga a dráma, csak Mozart Requiemje hiányzik aláfestésként. Szinte látjuk, ahogy a jogállam lassan süllyed a bűzlő mocsárba. Simicska tévéjének Franz Kafka nevű szerkesztője nem is spórol az olyan jelzőkkel, mint „vitatott” és „furcsa”, amikor a Sukoró-per jogerős ítéletét foglalja össze. Majd remegő hangon megemlíti, hogy az elítélt Tátrai Miklós, a talpig becsületes Gyurcsány egykori feddhetetlen vagyonkezelője, külföldre költözött, hogy gyermekei ne ott nőjenek fel, ahol a Fidesz-kormány koncepciós perekkel terrorizálja az ártatlan szocialistákat.

Aztán a kamera a siralomházra vált. Tátrai megtört, az utolsó vacsora érintetlenül kihűlt. Súlyos a csönd. Elfogytak a szavak, amelyek az égbe kiálthatnák a szörnyű igazságtalanságot. Aztán mintha orgonaszót hallanánk. Füstgomolyagból feltűnik I. Csintalan Sándor pontifex maximus, ezúttal zsákruhát öltve, minden pompát nélkülözve. Lavórt és kendőt hoz. Lassan Tátrai lábához hajol, finom mozdulatokkal megmossa a bütykeit, megtörölgeti szépen, majd utána nagy kortyokkal kiissza a lábvizet. Médiatörténeti pillanat ez, ne tagadjuk el! Simicska magyar hangja, a többszörösen visszaeső áruló élőben kér bocsánatot Gyurcsány spanjától. Régi bűnei miatt esdekel, mert amikor még bűnös módon engedett a hatalom csábításának, és balgán Orbán Viktorhoz dörgölőzött, több műsorában is törvénytelennek mondta a sukorói telekcserét. Azóta azonban felvilágosították, hogy megváltozott a vonal: „Orbán a g..i, Fletó a barátunk”. Nehéz eldönteni, hogy tényleg van az a pénz, hogy olyan hajlékonnyá válik egy közszereplő háta, mint egy román tornászlányé, vagy ez valami gyerekes, Orbán-ellenes dac, esetleg a kettő együtt.

Csintalan esetében tulajdonképpen felesleges a kérdés, hiszen az ibseni figurák végül mindig lehajtott fejjel maradnak a színen. Na, de mi lesz a jobboldali HírTV-sekből, akik Simicska idegrohama előtt évekig tévéostromról, fideszes tüntetők elleni rendőri brutalitásról, a szoci miniszterelnök hazugságairól tudósítottak, és rendre MSZP-s balhékat oknyomoztak ki, vagy éppen Gyurcsány eltűnt szakdolgozatának történetét tárták fel? A Sas Józsi-portréműsorral, Kálmán Olgával, vagy a Pride-ra időzített homoszexuálisokról szóló doksifilmmel csupán megalázták őket. Csintalan azonban ezzel az interjúval még kavart nekik egy nagy adag liberális moslékot is, és most azt várja, hogy szépen nyeljék le. Közben a főnök meg röhögve tömi magába a mignont.

(A cikk szerzője a G-nap előtt a HírTV vezérigazgató-helyettese volt, a tulajdonos által elvárt 180 fokos fordulat miatt mondott le. Jelenleg az Echo TV szakmai vezetője.)

Kiemelt

Nyertesek nélküli történet

A kortárs irodalom sokszor hív női alakokat segítségül ahhoz, hogy a sorsukon keresztül az elhallgatásokat feloldjuk, meg- és kibeszéljük.

Poszt-trauma

Gigantikus tiltakozás madártávlatból

Az olaszok egyre határozottabbak migráns-ügyben.

Dermesztő titkokról libben fel a fátyol

Ezekkel a No-Go zónákkal csak a baj van...

Simicska lapja teljesen elrugaszkodott a valóságtól

Bagoly mondja verébnek.

Egyszeri bűnöző, vagy visszaeső

Etikus?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!