2017. március 25., szombat, Irén, Írisz napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/csardi-antal-valtana-hadhazy-akost-1298653/

Csárdi Antal váltaná Hadházy Ákost

– Nem elég csak befelé, hanem a közvélemény számára is sokkal egyértelműbbé kell tenni azt a kongresszus által elfogadott álláspontot, miszerint az LMP számára semmilyen választási együttműködés nem kívánatos sem a Jobbikkal, sem a baloldal lejáratódott pártjai­val. Én ezt képviselem – így erősítette meg lapunknak Csárdi Antal az MTI hírét, miszerint a párt jövő hét végi tisztújító kongresszusán kihívóként indul a férfi társelnöki posztot betöltő Hadházy Ákossal szemben. Emlékezetes: Csárdi, aki a Fővárosi Közgyűlés LMP-s tagja, a párt nyári – Schiffer András távozása miatt összehívott – kongresszusán is fontolgatta a társelnöki posztért való indulást, ám végül visszalépett, mondván, „most más feladatot tartogat neki a Jóisten”.

A párt fővárosi politikusa a társelnöki posztért indul a tisztújításon

Forrás: MTI

A párt fővárosi politikusa a társelnöki posztért indul a tisztújításon

– Egy időközi és egy rendes tisztújítás között különbséget kell tenni. A választásokhoz közeledve pedig az egyes részletkérdésekben való különbségek ki tudnak éleződni. Ezeknek a különbségeknek a megjelenítését fontosnak tartom, még ha árnyalatnyiak is – magyarázta lapunknak Csárdi Antal, hogy most mégis megméreti magát. Szerinte Hadházy Ákos rendkívül értékes munkát végez, és joggal lett az LMP egyik arca, ám a választások közeledtével a korrupcióellenes küzdelem mellett több más szakpolitikai kérdést is meg kell a pártnak jelenítenie, illetve markánsabban kell képviselnie az önállóságát.
Az MTI információi szerint Szél Bernadett várhatóan egyedül indul az LMP női társelnöki posztjáért. A kongresszuson egyébként a titkárt, az országos elnökséget, az országos politikai tanácsot, az etikai, a felügyelő- és a fegyelmi bizottságot is újraválasztják. Az országos elnökség jelenlegi tagjai közül összeférhetetlenségi okokból nem indul el Lengyel Szilvia, mivel ő az LMP Ökopolisz Alapítványának a társelnöke. Az elnökség jelenlegi tagjai közül viszont ringbe száll Ferenczi István, Ungár Péter és Keresztes László Lóránt, és megméreti magát Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési frakciójának vezetője is.
A titkári posztért – amelyet most Vida Attila tölt be – várhatóan Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő és Gál József szóvivő küzd meg.

Hirdetés

Kiemelt

Átképzés enyhíthet a hazai munkaerőhiányon

A tárca kedvezőnek nevezte, hogy a friss adatok szerint még a versenyszféránál is nagyobb mértékben emelkedtek a keresetek az építőiparban.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!