2017. november 21., kedd, Olivér napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/cafolta-hir-televiziot-az-index-penteki-cikke-2367667/

Cáfolta a Hír Televíziót az Index pénteki cikke

A Hír TV Privátszféra című műsorának Facebook-bejegyzésével ellentétben semmilyen inzultus nem érte Bogdán Lászlót (képünkön), Cserdi polgármesterét a szeptember 25-én szervezett nyilvános fórumon – leplezte le a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Index a szintén az oligarchához köthető televíziót. Utóbbi szerint Bogdán Lászlót a Roma Parlament által szervezett fórumon „távozásakor hátulról megrugdosták és leköpték”.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán


A fórum résztvevői közül azonban többen is azt állították, az esemény békésen zajlott, nyoma sem volt agressziónak. Az egyik nyilatkozó szerint a polgármester jelezte, hogy sietnie kell, mert megy Kálmán Olga műsorába a Hír TV-be, a műsorban azonban már egy szóval sem említette, hogy korábban leköpték és megrugdosták.

Az egyik szervező, Horváth Aladár, a Roma Parlament egyesület elnöke Indexnek adott válaszából az is kiderült, hogy Bogdánt hárman kísérték ki egészen a taxiig, és nem történt semmilyen inzultus, békésen váltak el. Horváth hozzátette: a rendezvényükön nem esett szó a menekültkérdésről, miközben több híradás az állítólagos leköpését és megrúgását ezzel hozza összefüggésbe.

Horváth azt sem érti, hogyha valóban ez történt, akkor Bogdán miért nem jelezte a szervezőknek, illetve miért nem tett feljelentést az ügyben – fejtette ki a hírportálnak. Hangsúlyozta, ha a polgármester – akivel azóta sem sikerült felvennie a kapcsolatot – nem tisztázza a történteket, akkor megteszi a jogi lépéseket, mert az esemény és az azon részt vevők jó hírnevét sérti Bogdán és a Hír TV állítása.

Az eseményről szóló tudósítás október 3-án került ki a Facebookra, amikor az egyik hozzászóló, Konok Péter történész ezt írta: „Bogdán Laci elme-
sélte nekem: kifelé menet leköpködték és megrugdosták.” A hozzászóló tehát Bogdántól hallotta a történetet – hívta fel a figyelmet a hírportál. Ehhez hasonlóan Péterfi Judit, a Privátszféra műsorvezetője is Bogdán elmondása alapján ismerte meg a történetet, az Index információi szerint ugyanis a Hír TV nem volt végig jelen a fórumon, így a polgármester távozásakor

Hirdetés

Kiemelt

A szellemi háttér fontossága

Egy nép életképessége koroktól függetlenül jórészt a kor szellemi hátterétől függ. Ezt nevezhetjük népléleknek is. A régmúlt nemzeti felfogása jelentősen eltért a maitól.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!