2017. január 21., szombat, Ágnes napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/brit-ujfasisztakkal-hoztak-ossze-jobbik-alelnoket-1240816/

Brit újfasisztákkal hozták össze a Jobbik alelnökét

Rámozdult Magyarországra a putyinista, neonácikkal barátkozó brit szélsőjobb, akik a Jobbik és Toroczkai László, a párt alelnöke közelébe kerültek – ezzel a felütéssel közölt terjedelmes riportot tegnapi számában a Magyar Narancs. A lap azt írta, az oroszbarát újfasiszták céget és lovagrendet alapítottak nálunk, és paramilitáris csapatokkal is kapcsolatba léptek. Kitértek arra is, „a britek egy betelepítési programba is belefogtak, amiben Toroczkai is szerepet vállal”.

A cikk szerint a politikus ingatlanügyben segít az Angliában bejegyzett Knights Templar International (KTI) lovagrendnek, amelynek vezetője James Dowson. A riport szerint Ásotthalom első embere helyi ingatlanokat ajánlgat nyugat-európaiaknak, akiket be akar telepíteni a községbe. Toroczkai azonban lapunknak állította: nincs ingatlanprojekt, és nincs kapcsolata a lovagrenddel sem neki, sem az önkormányzatnak. – Pusztán arról volt szó, hogy interjút adtam Téglásy Imrének, az Alfa Szövetség vezetőjének, akiről akkor nem tudtam, hogy a lovagrend tagja. A beszélgetés során megkérdezte, hogy vannak-e Ásotthalmon eladó ingatlanok, amire én elmondtam, hogy sok az üres tanya nálunk.

Toroczkai László külföldieket hívna az elhanyagolt tanyákra

Forrás: Havran Zoltán

Toroczkai László külföldieket hívna az elhanyagolt tanyákra

Érdeklődött arról is, örülnék-e annak, ha ezeket nyugat-európaiak megvennék, amire igennel válaszoltam – mondta. Beszélt aról is: nem tagadná le, ha lenne a lovagrenddel ingatlanvásárlási együttműködése, azt büszkén vállalná, de erről nincs szó. Kitért arra is, a riportban említett Britain First nevű széljobboldali pártról gyakorlatilag semmit nem tud. – James Dowsonnal és a szintén nevesített Nick Griffinnel (ő is KTI-s) találkoztam már, de alig tudok róluk valamit, és nincs intézményes kapcsolatom velük. A Jobbiknak pedig még annyi sincs, mint nekem – bizonygatta Toroczkai.

Kiemelt

Történelmi lehetőség előtt a magyar–amerikai viszony

Bayer Zsolt arról beszélt, hogy a fennálló világrend leáldozóban van, és egy új kiépítésében Donald Trumpnak meghatározó szerepe lesz.

Poszt-trauma

Ütik a kommentelők Alföldit

Megkönnyezi a himnuszt, mégis keresztbe feküdt az olimpiának.

Soros célkeresztjében Trump és a magyarországi olimpia

Íme a közös pont az olimpia-ellenes civilek és a Trump beiktatását megzavarni készülő szervezet között.

Függetlenek és nem Soros áll mögöttük. Valóban?

Ők akarnak csapást mérni a budapesti olimpiára.

Körbevezették Kálmán Olgát

Nem egyedül ment az első vizitre.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!