2017. június 27., kedd, László napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/botranyos-miniszterelnok-abrazolasa-nyugaton-1608775/

Alaptalan és botrányos, ahogy Orbánt támadják

Hirado.hu
A magyar miniszterelnök nyugati ábrázolása nem csupán megalapozatlan, de botrányos is – írja a Guardian nevű brit lapban megjelent cikkében Tibor Fischer

Nemcsak ellenzéki körökben kavart óriási hullámokat a budapesti Közép-európai Egyetem esetleges bezárása: a nyugati médiában sorra érik a támadások Orbán Viktor miniszterelnököt. A New York Timesban azzal támadják, hogy hadjáratot indított a szabadság ellen, hozzáállását a Guardian korábbi cikkében pedig egyszerűen az 1938-as Müncheni egyezményhez hasonlítják, mikor a vezetők behódoltak Hitlernek és jóváhagyták területi követeléseit – áll a Guardian elemző cikkében.

Fischer szerint a “Bécstől nyugatra levő országok” képtelenek felfogni, hogy Magyarországon igenis demokrácia van. Az USA-nál több párt verseng a polgárok voksaiért minden választáson, a szabad és tisztességes választások korában élünk. Működik a parlament, ahol legitim törvények születnek. A jogszabályok minősége az idővel ugyan változhat, mint bármelyik más demokráciában, de ugyanúgy párbeszéd kezdődik jövőjükről, mint a többi nyugati nemzetnél. Ha a polgárok nem elégedettek ezekkel a döntésekkel, akkor tüntetéseket tarthatnak, ahogyan azt az elmúlt hetekben meg is tették.

Mást jelent a liberális szó

Orbán az “illiberális demokráciáról” szóló beszédével sok nyugati nemzetnél kiütötte a biztosítékot – folytatta. De sokan elfelejtik, hogy a kritikusok csak az illiberális szóra koncentrálnak, a demokrácia valahogy mindig kimarad a képletből. Márpedig Magyarországon a liberális szó mást jelent, mint Nyugaton: a politikai körökben nem a civilizált, megvilágosodott, nagylelkű mentalitást képviseli, hanem a baloldal politikai érvelését – állítja a szerző, és elismeri, hogy cikkével nem a Guardian olvasóközönségének szeretne “örömet okozni és Orbán Viktornak sem fog rajongói kört szerezni, de a vélemény kinyilvánításának néha ez a célja: a párbeszéd elindítása.

Forrás: Guardian.co

A szerző a magyarországi sajtó és médiahelyzetről Nyugaton kialakított képet is bírálja és a legbotrányosabb Orbán-ellenes vádnak nevezi az antiszemitizmus vádját, amelyet a nyugati sajtó a CEU mögött álló Soros György ellen tett nyilatkozataiból szűrték le.

A teljes cikk a hirado.hu oldalán olvasható.

 

Hirdetés

Kiemelt

Hackertámadás ért Ukrajnában több bankot és szolgáltató vállalatot

Az ukrán jegybank honlapján közölte, hogy az érintett bankoknál emiatt nehézségekbe ütközik ügyfeleik kiszolgálása.

Poszt-trauma

Mini G-nap

Kíváncsian várjuk a G-ző politikus felívelő karrierjét.

Óriási meglepetés az Amnesty Internationaltől!

Meglepődtünk.

Minden áron bele akartak rúgni a Fideszbe ballibék

A nagy leleplezés.

A „függetlenség”

Ha kormányellenes, akkor az a ballib médiában hírnévre váltható.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!