2017. szeptember 19., kedd, Vilhelmina napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/botrany-egerben-2194624/

Botrány Egerben

Rendkívüli közleményt jelentetett meg a Tesco áruházlánc.

A közlemény szerint megvizsgálják, hogy szándékos, szervezett formában történő félelemkeltés zajlik-e az áruházlánc egységeiben. Mint írják, a média különféle felületein megjelent olyan állítás, miszerint Egerben az áruházvezető munkára kényszerítette a diákokat, akik emiatt sírva dolgoznak.

A valóság a Tesco szerint ezzel szemben az, hogy nem az áruház vezetője, hanem a sztrájkoló munkatársak helyezték őket nyomás alá. Ezt az érintett diákok maguk mondták el Hevesi Nórának, az áruházlánc kommunikációs vezetőjének, úgy, hogy az áruházvezető nem vett részt a beszélgetésben, nem volt jelen. Hevesi Nóra a vállalat nevében elnézést kért a diákoktól, és megköszönte munkájukat – áll a Tesco közleményében. A kommunikációs vezető elfogadhatatlannak tartja a fenyegető viselkedést és felszólította a szakszervezeteket, hogy felelős viselkedéssel tartsák kordában az indulatokat.

A Magyar Idők utánajárt a történteknek. Beszéltünk a szakszervezettel, illetve több egri dolgozóval. Egyikük – aki a neve elhallgatását kérte és az ominózus áruházban alkalmazzák, elmondta: – Tegnap óta sztrájkolunk, pénteken a munkavállalók egy emberként álltak fel, akikhez az üzletben foglalkoztatott diákmunkások is csatlakoztak, szolidaritásból beleálltak volna a tiltakozásba. Azonban, amikor a diákok távozni készültek, megállította őket az áruház vezetője, aki azt mondta: megtehetik, hogy sztrájkra lépnek a dolgozókkal együtt, azonban ha ez megtörténik, arra számíthatnak, hogy nem, hogy az egri Tescoban, hanem többé sehol nem kapnak megbízást diákmunkásként. Erről hangfelvétel készült, és több szem- és fültanú van az esetre. Arra is vannak tanúk, illetve az áruház belső kamerás felvételein is látható, hogy édességcsomaggal vesztegették meg az egyik diáklányt.

Nem igaz, hogy a sztrájkoló dolgozók gyakoroltak nyomást a diákokra! Többen is tanúsíthatjuk, és jelezni is fogjuk a Munkástanácsok jogi szakértői felé, ahogy a bizonyítékokat is átadjuk. Rágalmaz minket a munkáltató, a belső levelező rendszeren keresztül is próbálják ferdíteni a történteket a többi kolléga felé, holott éppen fordítva történt, mint ahogy állítják! Békésen sztrájkolunk, nem tudják befeketíteni a nevünket! – jelentette ki lapunknak a dolgozó, aki csak amiatt kérte, hogy nevét ne hozzuk nyilvánosságra, mert félő, hogy elmarasztalják a munkahelyén. Megjegyezte, szombat délutánra már rengeteg berendelt diákmunkás meg sem jelent az egri Tescóban, a kialakult helyzetre való tekintettel.

Hirdetés

Kiemelt

Kalmár gólokkal építkezik

Három kontinensen foglalkoztatnak klubcsapatok magyar labdarúgókat. Összeállításunkban azokra összpontosítunk, akik szóba kerülhetnek a magyar válogatott keret kialakításakor.

Poszt-trauma

Gyurcsány kíséretével a börtönbe

„Ártatlan ember” vonult be.

Van baj… és nincs baj

Egy nem kormány közeli médiummal.

Horn Gábort láthatóan nem zavarják a számok

A liberális politikus fogalomzavarban is szenved.

Mellbevágó üzenet az egykori Francia elnöktől

Már akkor látta...

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!