2017. május 26., péntek, Fülöp, Evelin napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/botkarol-csak-az-mond-jokat-aki-nem-ismeri-1486330/

„Botkáról csak az mond jókat, aki nem ismeri”

A Szeviép-károsultak követeléskezelője szerint az MSZP miniszterelnök-jelöltje tudhatott az állami pénzek eltüntetéséről
Karc FM
Szabó Bálint jogászt 2010-ben, a választások után keresték meg kisvállalkozók, hogy követeléskezelőként ellássa a képviseletüket a csődbe ment Szeviép Szerkezet- és Vízépítő Zrt.-vel (Szeviép Zrt.) szemben. A jogász szerint a társaság szinte egyeduralkodó volt a szocialista Botka László által irányított Szeged nagyobb beruházásainak elnyerésében, majd úgy jelentett csődöt, hogy négyszáz alvállalkozóját nem fizette ki. A hét éve húzódó ügyben hamarosan elindul a bírósági tárgyalás, az ügyészség vádirata szerint az eltüntetett milliárdokból juthatott a szocialistákhoz köthető cégekhez is – mesélte Szabó Bálint a Karc FM Álláspont című műsorában.

Szabó Bálint jogászt több kisvállalkozó kereste meg azért, mert szerintük a szegedi Szeviép cégcsoport, amely az összes szegedi nagyberuházást bonyolította 2010 előtt, nem fizette ki a munkájukat. A károsultak mintegy 25 százalékát képviseli, ez nagyjából száz embert jelent, akik zömében szegediek és Szeged környékiek, de vannak köztük olyanok is, akiknek az ország más pontjain van a székhelye. Egészen pontosan 433 kisvállalkozó állítja, hogy tartozik neki a Szeviép Zrt., összesen mintegy 10,5 milliárd forinttal. A tartozások 2010 óta állnak fenn, de az összeg folyamatosan csökken, mert egyre több érintett kisvállalkozó megy csődbe. Gyakorlatilag elmondható, hogy a Szeviép csődje miatt az érintett alvállalkozó cégeknek csaknem a felét felszámolták, sokan tönkre mentek egzisztenciálisan és egészségileg is.

2002 és 2010 között a Szeviép és még egy-két, szintén a szocialistákhoz köthető cégcsoport volt az, amely meg merte csinálni, hogy az összes nagy közbeszerzésen elinduljon, esetleg háttéralkuk alapján nyerjen, majd ne fizesse ki azokat a cégeket, kivitelezőket, amelyek valójában megépítették az autóutakat, felújították a villamos vonalakat – állítja Szabó Bálint.

Hét éve mondjuk, hogy a Szeviép-ügy miatt Botka László szocialista polgármesternek ki kellene állnia a szegedi emberek elé, és el kellene számolnia azzal, hogy mi köze van ennek a 10,5 milliárd forint eltüntetéséhez. Ma már, mint az MSZP miniszterelnök-jelöltjének az egész ország előtt kellene elszámolnia mindezzel. Botka Lászlóról csak az mond jókat, aki nem ismeri. Mi viszont ismerjük, itt Szegeden” – mondta a beszélgetésben Szabó Bálint.

Hogy miket állít Botka László a Szeviéppel kapcsolatban és ezen állításokat hogyan kontrázza meg Szabó Bálint, illetve miként kapcsolódik az ügyhöz Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője azt meghallgathatják a Karc FM oldalán. (Az Álláspont második részében találják a beszélgetést.)

Hirdetés

Kiemelt

Beatrice, tangó, Bizánc

A sajtótájékoztatón három produkciót emeltek ki a jelen lévő művészek – izgalmas évadnak nézünk elébe, komoly szakmai kihívásokkal, bátor vállalásokkal.

Poszt-trauma

Liberáliséknál a „vidékies” egy szitokszó

Ráadásul a „vidékies” és a „fiatal” is összeférhetetlen!

Libabőr: a politikus már 1899-ben megjósolta Európa sorsát

Megdöbbentő üzenet a múltból.

Az agresszió bármikor megismétlődhet!

Olga néni karjaiban kötnek ki, pedig egy gyermekpszichológus többet érne.

Újabb dermesztő Soros-akta került nyilvánosságra

800 millió dollárral fogad a spekuláns.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!