2017. október 24., kedd, Salamon napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/botka-vesztesre-sajat-partjaban-2072110/

Botka vesztésre áll saját pártjában is

A MSZP-s pártszervezetek összefognának a Gyurcsány Ferenc vezette DK-val
Bár Molnár Gyula pártelnök szerint töretlen az egység Botka László mögött, elnökségi és választmányi forrásaink egybehangzóan állítják: az MSZP egésze Molnár Zsolt szövetségi politikájával ért egyet. Már Botka mentora, Lengyel László is bírálja a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének képtelenségét a párbeszédre.

Hiába hangoztatja a nyilvánosság előtt Botka László, hogy az általa korábban leárulózott Molnár Zsolt is immár teljes mellszélességgel az ő szövetségi politikáját támogatja, elnökségi és választmányi forrásaink egybehangozóan állították: minden fontos megyei szervezet és a fővárosi MSZP is Molnár nézeteit osztja. Ismert, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje azért nevezte árulónak Molnárt, mert nyilvánosan kiállt amellett, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK és széles összefogás nélkül az MSZP képtelen leváltani a kormányt. Botka azonban ragaszkodik „a DK igen, Gyurcsány nem” koncepcióhoz, és bár összefogást emleget, rendre sértő megjegyzéseket tesz a kisebb balliberális ellenzéki pártokra is. Elnökségi forrásaink felhívták a figyelmet arra, hogy még az MSZP elnöke, Molnár Gyula is legitimnek nevezte a Magyar

Nemzetben adott interjújában Molnár Zsolt álláspontját, míg Botka mellett lényegében egyetlen vezető szocialista politikus sem tört lándzsát.
Mindeközben a Figyelő arról számolt be, hogy egyes pletykák szerint az elégedetlen szocialisták már Botka László utódját is megtalálták Kunhalmi Ágnes, a budapesti MSZP elnökének személyé­ben. Emlékezetes, Botkának sikerült a fővárosi szocialistákkal is konfrontálódnia, amikor a párt alapszabályával ellentétesen nem Kunhalmit, hanem Tóth József XIII. kerüli polgármestert bízta meg a budapesti kampány szervezésével. A fővárosi szocialisták azonban nem hódoltak be, és Kunhalmit jelölték a budapesti választási bizottság élére, a kampányfőnök pedig Őrsi Gergely ügyvezető alelnök lett.

Fotó: Havran Zoltán

A szocialisták kormányfőjelöltjével (képünkön) szemben a párttagság döntő többsége Molnár Zsolt elképzeléseit osztja

– Szó sincs róla, hogy Kunhalmi Ágnes átvenné Botka László helyét. Nincs miniszterelnöki casting az MSZP-ben – hangoztatta Molnár Gyula csütörtök este az ATV-ben. A pártelnök azt állította, Botka támogatottsága töretlen, az irány megvan, erről az útról pedig nem lehet letérni. – Nem széthúzni kell, hanem összetartani – jelentette ki Molnár, hozzátéve: mindenkit várnak a demokratikus ellenzéki összefogásba, Gyurcsány Ferenc és a Jobbik kivételével.

Azt, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje körül fogy a levegő, jól jellemzi, hogy már mentora, a „Botka-projekt” szellemi atyja, Lengyel László is bírálja őt párbeszédre való képtelensége miatt. A politológus az ATV-ben áldatlannak nevezte Botka kis pártokkal folytatott harcát, és úgy fogalmazott: „Nem kéne itt kölcsönösen üzengetni. Le kéne ülni, egyezkedni kéne, normális hangon kéne beszélgetni. Lényegé­ben ugyanazt akarják, nincs értelme ennek a fajta hangnemnek, hogy »Áruló!«, »Te vagy az áruló!«, és így tovább. Ez az agresszió semmi jóra nem vezet.”

Nyitás felé kacsingat az Együtt is?

Meglepően engedékenyen fogadta az MSZP-t eddig mereven elutasító Együtt, hogy Botka László úgyszólván elcsábította egyik politikusukat. Ismert, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje a napokban ismerte el, hogy árnyékkormányában helyett kapott Komáromi Zoltán, az Együtt egészségügyi szakpolitikusa, önkormányzati képviselője, a párt országos politikai tanácsának elnökhelyettese. – Komáromi Zoltán erről tájékoztatta az elnökséget, tagságát természetesen megtartja, így az Együtt egyéni jelöltje lesz a választáson – mondta a Magyar Időknek Szigetvári Viktor. Az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke hangsúlyozta: megtiszteltetésnek veszik és büszkék rá, hogy Komáromit az egész ellenzéki oldalon és a szakmában elismerik, ezért elfogadható számukra, hogy politikusuk programjával Botka László munkáját segíti. – Az Együtt sosem a teljes, mindenkitől való elzárkózást képviselte. A kormányváltás érdekében ügyek mentén, szakmai alternatívák bemutatásában készek vagyunk segíteni, együttműködni – fogalmazott Szigetvári. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy szövetségi politikájuk nem változott: a 2010 utáni pártoknak önállóan, önálló listával kell indulniuk, és az egyéni jelöltek kiválasztásában kell a többiekkel együttműködni.

 

Hirdetés

Kiemelt

A nemzet öröksége kötelez

Mi, magyarok voltunk azok, akik megtörtük a hallgatás jegét. Mi vagyunk azok, akik megneveztük az erőket, amelyek el akarják vágni Európát nemzeti gyökereitől.

Poszt-trauma

Nagy Bandó András gyűlöletbeszéde

A Soros-kommandó szövegét Jóistennel mondatja ki.

Imre, te mit tennél?

Ez nem egy koncert, itt nincs esőnap, október 23. ma van.

Visszanyal a fagyi

A fake news és a baloldal.

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!