2017. június 27., kedd, László napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/borbely-szerint-jobbik-nemzetarulo-1590457/

Borbély szerint a Jobbik nemzetáruló

Kimeríti a nemzetárulás fogalmát, hogy a Jobbik nem szavazta meg a kvóták elutasításáról szóló alkotmánymódosítást – nyilatkozta a párt egykori nemzetpolitikai kabinetvezetője az M1 aktuális hétvégi adásában. Borbély Zsolt Attila (képünkön) szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke mostani politikájával a baloldal szavazóbázisát szeretné megnyerni, ezzel viszont szembekerül szimpatizánsaival. A politológus úgy véli, a bevándorlási népszavazásnál egy nemzeti pártnak a kormány mellé kellett volna állnia, ugyanis az az egész kontinens jövőjét meghatározó referendum volt. – Ezt a vonalat követi most a Jobbik a CEU-ügy kapcsán is, miután a párt nem szavazta meg a felsőoktatási törvény módosítását, majd pedig beállt az „álbaloldal”, valamint a „globális világhatalom helyi adminisztrációja” mellé. A Jobbik az Orbán–Soros-harc során a rossz oldalra állt, a pártnak Toroczkai László álláspontját kellett volna képviselnie, ami a CEU megszüntetését jelenti – fogalmazott Borbély, aki úgy látja: a mostani, teljesen elhibázott politika már összenőtt Vona Gábor nevével, és az sem kizárt, hogy megbuktatják.

Forrás: MTI

A politológus szavaira közösségi oldalán reagált Szávay István. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint „ma Magyarországon (…) egy ideje már nem az MSZP a kommunista utódpárt, hanem a Fidesz. Nem a baloldali erők folytatnak bolsevik hatalomgyakorlást, hanem a kormánypártok. A magyar nemzet szabadságának legnagyobb ellensége ma már nem Gyurcsány Ferenc, de még csak nem is Soros György, hanem maga Orbán Viktor és az általa működtetett maffiaállam.”

Szávay után Kiss Ervin, a Jobbik volt délvidéki szervezője, országos választmányának korábbi tagja is megszólalt. – „Lex CEU” ügyben Borbély Zsolt Attila álláspontjával értek egyet” – kezdi Szávaynak írt nyílt levelét az egykori párttag, aki szerint Soros György személye valóban nemzetbiztonsági kockázatot jelent, a CEU pedig tényleg egy „liberális nevelde”. Erre mit tesz a Jobbik 24 fős parlamenti frakciója? Mindenféle morális és erkölcsi kérdést mellőzve, ahogyan azt a volt SZDSZ-esek tették volna, belemegy egy olyan játszmába, ami veszélybe sodorja hazánk, Magyarország jelenét és jövőjét. „Hát ennyire fontos a hatalom? Az már nem számít, hogy ebbe akár az egész ország belehalhat?” – teszi fel a kérdést Kiss Ervin.

Miután a Jobbik a balliberális pártokkal együtt az alkotmánybírósághoz fordult a Lex CEU-val kapcsolatban, tegnap kilépett a pártból Sarkadi Attila Ferenc, a Jobbik Pest megye 3. számú választókerületi elnöke, a pomázi alapszervezet alapító elnöke. Döntését indokolva Sarkadi azt írta: a Jobbik átlépte a Rubikont, hogy a demokrácia elleni támadásként értékelte a lex CEU-t.

Hirdetés

Kiemelt

Hackertámadás ért Ukrajnában több bankot és szolgáltató vállalatot

Az ukrán jegybank honlapján közölte, hogy az érintett bankoknál emiatt nehézségekbe ütközik ügyfeleik kiszolgálása.

Poszt-trauma

Mini G-nap

Kíváncsian várjuk a G-ző politikus felívelő karrierjét.

Óriási meglepetés az Amnesty Internationaltől!

Meglepődtünk.

Minden áron bele akartak rúgni a Fideszbe ballibék

A nagy leleplezés.

A „függetlenség”

Ha kormányellenes, akkor az a ballib médiában hírnévre váltható.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!