2018. január 17., szerda, Antal, Antónia napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/biztonsag-marad-legfontosabb-ertek-2622307/

A biztonság marad a legfontosabb érték

Közel 100 milliárd forinttal több jut a hon- és rendvédelmi szervezeteknek
A kormány szerint a biztonság lesz a legfőbb érték 2018-ban Magyarországon és Európában, ezért az ezt szolgáló testületek több mint százmilliárd forinttal többet kapnak jövőre feladataik elvégzésére. A Fidesz szerint az elmúlt évek egyértelműen bebizonyították, hogy az ellenzékre nem lehet számítani a magyarok biztonságának megvédésében.

– Az ellenzéki pártok viselkedése egyértelműen veszélyt jelent Magyarországra és a magyar emberekre – fogalmazott Puskás Imre a tegnapi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz szóvivője kiemelte: Gyurcsány Ferenc pártja, a szocialisták és az LMP a magyar Országgyűlésben és az Európai Parlamentben is mindig a brüsszeli bevándorláspolitikát támogatták, így ha rajtuk múlna, Magyarországra már megkezdődhetne a migránsok betelepítése, és ezzel egy időben megjelenne a terrorveszély is.

A kormánypárti politikus a Jobbikot is megbízhatatlannak nevezte, hangsúlyozva, hogy szerintük az ellenzéki párt Magyarország legfontosabb kérdésében, a biztonság fenntartásában is mindig a saját pártpolitikai érdekei szerint cselekszik.

– Az Európát sújtó bevándorlás és állandósult terrorveszély miatt 2018-ban még több forrást biztosít a kormány a magyar emberek biztonságára, a rendőrség, a terrorelhárítás, a nemzetbiztonsági szolgálatok működésének és fejlesztésének támogatására – ezt már a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára nyilatkozta tegnap Budapesten.

Kontrát Károly a sajtótájékoztatón kiemelte: a tömeges bevándorlás kezeléséhez 50 milliárddal több támogatás jut 2018-ban az ideihez képest.

Fotó: Kurucz Árpád

Jövőre háromezer új határvadász áll szolgálatba

– A határvédelemmel nemcsak a magyar emberek, hanem egész Európa biztonságát védjük, hiszen így teljesítjük a schengeni tagságból eredő kötelezettségeinket – jelentette ki.

Közölte: számításaik szerint 2018 március elejére mind a háromezer új határvadász szolgálatba áll. Kontrát Károly hangsúlyozta: a rendőrség 2018-ban 22 milliárd forintos többlettámogatással számolhat, január elsejétől pedig további öt százalékkal emelkedik a rendvédelmi dolgozók bére. Folytatódik 2018-ban a rendőrségi gépjárművek cseréje is.

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal 427 millió forinttal, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ 339 millió forinttal, a katasztrófavédelem pedig 3,8 milliárd forinttal több forrásra számíthat 2018-ban, és emelkedik a nemzetbiztonsági szolgálatok támogatása is.

– A migráció és terrorveszély sújtotta Európában Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország – jelentette ki Kontrát Károly.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a sajtótájékoztatón kijelentette: jövőre több pénz, több katona és több eszköz szolgálja a magyar honvédelmet, és a magyar katonák 2018-ban is részt fognak venni a határvédelemben. Elmondta: a védelmi költségvetést 74 milliárd forinttal 428 milliárd forintra emelik.

Vargha Tamás azt mondta: a Zrínyi 2026 Honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében 2018-ban a védelmi költségvetés mintegy ötödét, közel százmilliárd forintot fordítanak a honvédség fejlesztésére. Hozzátette: a kormány arra törekszik, hogy 2024-ig a védelmi ráfordítások elérjék a GDP két százalékát.

Kiemelt

Sztárok a Nappaliban

A január eleji, idén harmadszorra megrendezett program során több mint száz pécsi együttes lepi el a belvárosi kocsmákat és szórakozóhelyeket.

Poszt-trauma

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

A király meztelen!

A szakáll nem elég.

Az áruházlánc ismét felháborító dolgot tett

Ezekkel a keresztekkel csak a baj van.

Pink

A férfimezőny jelentős része babának öltözött.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!