2017. augusztus 18., péntek, Ilona napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/betort-az-origohoz-fekete-gyor-1719088/?utm_campaign=mandiner_media_201708&utm_medium=link&utm_source=mandiner

Betört az Origóhoz Fekete-Győr

A portál feljelenti a Momentum Mozgalom vezetőjét és társait
Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője tegnap délután néhány társával együtt betört az Origó szerkesztőségébe, ahol jogtalanul felvételeket készített. A történtek miatt a portál feljelentést tesz.

A Momentum Mozgalom elnöke és stábja tegnap betört az Origó szerkesztőségébe, hogy kérdéseket tegyen fel a lapnál újságíróként dolgozó Kovács Andásnak, akiről később – bár elmondta, hogy nem járul hozzá semmilyen kép- és hanganyag felvételéhez – videót tettek közzé a párt Face­book-oldalán. Az újságíró a munkaszerződése értelmében sem nyilatkozhatott. A betörést és felvételkészítést Fekete-Győr András szerint az indokolta, hogy a portál „propagandagépként” funkcionál.

A Momentum csapata körülbelül 10-15 percet volt jogtalanul a szerkesztőségben, majd a vezérigazgató-helyettes felszólítására távoztak.

Lapunk megkeresésére az inzultált Kovács András elmondta, a portál feljelentést tesz az ügyben. Az újságíró úgy fogalmazott, megdöbbentőnek tartja, hogy egy magát komolynak mondó párt elnöke olyan jogsértésre vetemedik, hogy engedély nélkül betör egy magántulajdonban lévő épületbe. Hozzátette, ha ugyanezt a jogsértést Orbán Viktor vagy más fideszes politikus követte volna el egy ellenzéki médiummal szemben, már rég tüntetést szerveznének.

Forrás: Youtube

A párt elnöke engedély nélkül forgatott a szerkesztőségben

A Momentum akciójának feltételezhetően az volt az előzménye, hogy Kovács András e-mailben kérdéseket tett fel a pártnak arról, hogy kapcsolatban állnak-e Soros Györggyel, illetve kapnak-e tőle bármilyen anyagi támogatást. – Legjobb védekezés a támadás alapon megjelentek az irodában, majd 15 percig engedély nélkül videóztak – ismertette az Origó újságírója.

– Megdöbbentő, hogy egy politikai párt úgy gondolja, hogy csak azért, mert új, bárkivel szemben, bármelyik médiacsapattal, bármelyik újságíróval szemben bármit megengedhet. Ezt hibának gondolom – reagált Lázár János a Kormányinfón a Momentum akciójára. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: olyan már volt, hogy újságírók oknyomoztak politikusokkal szemben, de olyan még nem, hogy egy politikai szervezet vegzált volna újságírókat.
Az Index szerint a Momentum eddigi legrosszabb húzása volt a „látogatás” az Origóban, mivel jogsértő magánterületen engedély nélkül tartózkodni, Fekete-Győr András pedig nem tartotta be a politikai demonstrációk műfaji alapszabályait.

Kiemelt

Ismét vádat emeltek Jakubinyi ellen

Arra próbálta rábírni Tanyi György védőjét, hogy az ügyvéd vegye rá a házi őrizetben lévő védencét: szökjön meg, és Pintér Sándor kapcsolatos dokumentumokat vigyen ki külföldre.

Poszt-trauma

Vágó: Császy és Tátrai is becsületes, derék ember

Nem baj, hogy a Kúria teljesen másképp döntött.

Simicska most szocialista érdek

Közellenség az MSZP-ért.

Kálmán Olga inkább Vonát védte, mint kolléganőjét

Jobbikost kérdeztek a Hír TV-ben, baj lett belőle.

Zászlóégetőkből uniós pecsétőrök

A Vona Gábor-féle cukipárt sokadik 180 fokos pálfordulása.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!